Maandag, een nieuwe week . . . en de laatste dagen van februari !


De voorbije dagen waren echt wel mooi, ook al viel er op sommige plekken wel een weinig neerslag, ook hier vloog er wat nattigheid maar echt nat werd het niet buiten.  Alleen de gure wind was er te veel aan en de meeste mensen hielden het dan ook snel voor bekeken, je blijft niet rondlopen in een gure wind die je huid pijn doet en waarvan je het echt niet warm zou krijgen, ook al mocht je nog wat blijven rond lopen in de omgeving !

Zelf ben ik op zondag de ganse dag binnen gebleven, heb tussendoor naar de koers op tv gekeken en op andere momenten was ik dus met wat puzzelen of dat opruimen in huis bezig, niet altijd want ik heb ook wat gelezen in de weekendkrant.  En bijna alle puzzels erin zijn opgelost, wat ik niet graag doe dat blijft meestal wel over maar dat gaat toch bij het oud papier en misschien heb ik er al wel een stuk van gebruikt, want ja, ook het keukenafval moet op tijd en stond worden opgeruimd . . . en dan ziet alles er wel weer netjes uit . . . alleen blijft het niet zo !

En nu gaan we ook tegelijk deze week naar het einde van de maand februari toe, en dan komt maart natuurlijk, maar dat zou wel eens een heel andere maand kunnen worden dan wat we in de voorbije weken voor weer hadden !  Het is natuurlijk telkens afwachten maar ik ben er niet gerust is, ge kent ook wel die spreuken van maart en daarna volgt ook nog eens april en ja, die maartse buiten en aprilse grillen die kunnen ons wel wat martelen tussendoor.  Al kan een buitje natuurlijk geen kwaad, daar zegt niemand iets van maar ja, hoe of wat het zal zijn, ik weet het ook niet, het is steeds afwachten wat het weer zal doen en hoe het verloopt met die buien en grillen allerhande !  Over het weer kan je altijd weer herbeginnen en dat is even een doordenkertje, het is steeds anders en als je wil dat het mooi weer is dan wordt het misschien wel slecht weer en net omgekeerd, zo gaat dat met het weer . . . weer !

Ook al mijn bloempjes staan mooi op dit moment, mijn sleutelbloem die lijkt helemaal te bekomen nu dat ze buiten in de kou staat, ik geef ze dan ook met tussenpozen wat water in de pot en naast de pot zodat ze toch telkens weer verder kan maar er blijven maar nieuwe bloemen komen, daar had ik goed naar gekeken en de uitgebloeide bloempjes er al dadelijk helemaal uitgehaald, dat scheelt natuurlijk en ook bloemen die normaal wel buiten in volle grond groeien, moet je goed verzorgen, zo heb ik toch iedere keer een mooi bloempje buiten staan.  De 3 andere die staan hier binnen en ik verwissel ze wel eens van plaats, momenteel staat de ene bij Ivo zijn foto op de tv-kast, daar kan ik ze goed in het oog houden en water geven wanneer het nodig is.  

Binnen droogt alles immers meer en meer uit door de steeds drogere lucht dan buiten, ik hem momenteel amper 50% vochtigheidsgraad binnen en dat is nodig voor je meubels, zo springt het hout niet snel door wanneer ze voldoende relatieve vochtigheid hebben in de omgeving waar ze staan.  Vroeger had ik dat meer nodig want dan had ik een hele grote kast in eikenhout staan tegen die ene muur in de living, ook daarom wou de verkoper van de meubels vroeger niet dat ik een volle zijwand nam aan die kast, die kan niet zo goed tegen de droogte en zeker niet als je weet dat ze ook niet zover van de verwarming af stond !  Dus aan dit alles moet je wel eens denken wanneer de zon zo mooi naar binnen schijnt, dan wordt die lucht nog wat droger ook, al weet ik niet of de vloerverwarming daar ook een groot effect op heeft, ik hoor wel mijn ramen steeds staan kraken wanneer ze afkoelen nadat ze werden beschenen door de zon, en dat is verdomd vervelend wanneer je dat niet gewoon bent !  Nu, na hier toch al twee jaar te wonen, ben je dat wel gewend en toch denk je dan soms : allez wat hoor ik hier nu weer, maar dan gaat je aandacht weer snel terug naar wat je bekijkt op tv en ja, dan vergeet je dit wel weer terug maar het komt soms meer dan je denkt en dan is het ietwat onwennig . . .

Nog een heel fijne week wens ik je toe, ik heb een week met een afspraak in, misschien nog wel meerdere maar dat zien we daarna wel, ik ga immers werk maken van mijn rug te laten verzorgen, eindelijk, ik zal wel zelf naar mijn voeten krijgen dat ik zo lang heb gewacht maar ach, daar beslis ik toch wel zelf over zeker !  Blijf steeds van alles genieten wat je maar wat genot kan brengen, het leven kan echt wel kort zijn en het kan ineens gedaan zijn, zie maar eens naar de mensen in je omgeving, je zal er ook wel kennen die je dacht dat ze heel oud gingen worden . . . het mag niet altijd zo zijn !  Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!