Donderdag, vandaag nog zon ?!


De vorige weken was  het steeds, ik wil de zon zien !  Maar nu is ze er iedere dag, ik weet niet hoeveel zon er werd voorspeld maar ik heb er tenminste toch al wat van genoten, niet genoeg om ervan te bruinen want dat is nog wat te vroeg op het seizoen maar toch, ik geniet van rond wandelen in de zonnestralen, al kunnen ze ook verdomd lastig zijn wanneer je naar de zon toe gaat en ze recht in je ogen schijnt, ze staat dan ook nog vrij laag en dat geeft hinder !  Zelf trek ik dan wel mijn zonnebril aan maar de meeste mensen lachen dan eens wanneer ze je tegen komen, ik lach daar niet mee want ik weet dat ik die bril echt niet kan missen, zelfs dan heb ik nog tussendoor problemen met de zon . . . ook al zien we haar zo graag komen ! 

Dus jullie weten nu waar ik de laatste dagen heb gezeten, eerder was ik al op pad om wat bloempjes aan te kopen en ik geniet er ten volle van, ik zet mijn sleutelbloemen buiten wanneer hier op het terras de zon reeds gaat schijnen zodat ze toch ietwat warmte mee krijgen, als is het niet echt warm te noemen maar in die hoek hier op mijn tuintafel, daar staan ze echt mooi te pronken !  Veel bloemen staan er niet op maar ik hoop dat er nog een aantal bloemen zullen volgen, al is het geen echt volle plant te noemen, beter dan deze waren er toen niet en ik heb meegenomen wat ik het beste vond.  's Avonds gaat dat bloempje dan terug mee naar binnen zodat het toch weer wat kan bekomen van de frisse wind en lekkere zonnestralen, echt snel groeien en bloeien zal het daardoor niet doen maar eens naar binnen dan voelt het de weldoende warmte.

Weet ge dat ik de temperatuur van mijn vloerverwarming staan heb op 21°, 's nachts staat het op 20°, maar in de loop van de dag, met de zon erbij . . . gaat de temperatuur hier tot volle 23° en dat van het eerste moment dat de zon hier naar binnen schijnt.  Ze blijft wel bijna tot 17u schijnen, ergens heb ik gezet dat het rond 16u gedaan is met de zon maar ik had eerder geeneens meer naar de klok gekeken, was dus eerder rond 17u, heb het eergisteren nog eens nagekeken.

Vandaag een fijne wandeling gedaan, van hier op mijn gemak naar het kerkhof gegaan, daar even rond gelopen en dan weer terug naar huis maar wel langs een andere weg.  Mijn gewrichten lijken wel vastgeroest, ik kon blijkbaar niet echt snel stappen, iets wat niet van mijn gewoonte is, maar slechteren heb ik ook niet gedaan.  Ik voel wel dat ik in de winter hier vaak heb stil gezeten bij allerlei werkjes waar mee ik bezig was tijdens die donkere dagen.  En vandaag al dadelijk die gewrichten gepijnigd met iets meer dan een uur wandelen eer ik weer terug thuis was, als het beter was verlopen dan had ik er nog een stuk bij gedaan ook maar ik hield het echt voor bekeken, omdat ik op een moment zelfs dacht dat ik niet meer thuis zou geraken, zo voelde ik dat mijn lichaam protesteerde tegen wat het te verwerken kreeg.

Dat wil dan ook zeggen dat ik maar eens voor de zoveelste keer het voornemen maak om naar de kinesist te bellen, ik had vandaag dan ook vlak voor de middag weer die spanningshoofdpijn maar heb ze een halt toegeroepen, alleen hou ik er niet van om iets in te nemen als het ook op een andere manier kan verholpen worden, maar ook weer aan dat heupgewricht moet er terug gewerkt worden, dat liet zich echt wel heel goed voelen, al stapte ik toen ook wel een tijd op een harde ondergrond, het scheelt tegen dat je in het bos of op een veldweg loopt !

Eenmaal terug thuis gekomen, heb ik een peer gegeten, mijn dagelijkse ritueel zo rond de tijd van 16u, het smaakte, daarna heb ik nog iets meer dan een vol glas water gedronken, dat had ik nodig want mijn rug was nat van het zweet.  Maar geen nood, wanneer ik mijn boterhammetjes heb opgegeten ga ik snel onder de douche, mijn haren wassen, en de rest ook natuurlijk maar vooral daarmee beginnen en nadien moet ik me nog gans insmeren met een bepaald product om mijn huid in goede conditie te houden, ook dat telt natuurlijk wanneer ik me goed wil voelen.  Deze avond zal ik niet lang meer moeten in bed liggen voordat ik inslaap, tenzij ik last heb van wat ik vandaag heb gedaan maar ja, morgen is dat alweer vergeten, al dacht ik dat eerder ook toen ik enkele dagen geleden krampen kreeg in de kuit van mijn rechterbeen, het hangt allemaal samen, geloof me vrij, die hele rechterkant moet weer eens op orde worden gebracht, van de ruggengraat, tot de ribben en dan ook die halswervels, maar we zien wel wanneer ik daar de kans toe krijg.

En verdere zou het wel weer eens zo kunnen zijn dat ik in slaap val wanneer ik iets op tv aan het bekijken ben nadat ik gedoucht heb, en zeker als je meerekent dat ik toch een vol uur in de heerlijke zonnestralen heb gelopen, is voor herhaling vatbaar, beter weer dan dit kan er niet zijn !

Nog een heel fijne donderdag wens ik iedereen toe, geniet ervan geniet van de zonnestralen als je daar de kans toe krijgt en probeer ook eens een wandeling, het zal je hele lichaam ten goede komen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!