Woensdag, een dag van relatieve rust, tegelijk ook een kappersbeurt !

 


Vandaag is het woensdag en moet ik naar de kapper, ik wordt daar niet echt vrolijk van als je die herfstkleuren en pompoenen hier zie staan, het lijkt eerder terug herfst te zijn buiten, zo grijs en grauwe dagen, het doet een mens geen goed, laat ons de zon zien en we leven allemaal terug op !  Maar ja, we hebben het ook niet voor het zeggen en de zon is steeds welkom om ons wat op te warmen, vandaag lijkt het me weer ietwat kouder dan het vorige dagen is geweest, of het ook zo is, ik denk het niet maar ik voel het gewoon anders aan !

Zo had ik gisteren al een gehaktbroodje gemaakt, moest nog wel eerst even langs het warenhuis was was op maandag eieren vergeten, jammer maar helaas.  Dat komt ervan wanneer je het lijstje dat je had gemaakt, vergeet op de eettafel in onze living, toen moest ik me alles proberen te herinneren wat ik dringend nodig had, de rest zou ik dus op dinsdag wel halen !  Gelukkig was ik op dinsdag slim genoeg om mijn lijstje niet te vergeten, ik dacht tussendoor nog aan wat andere spullen en ja, die had ik dan ook nog maar meegebracht, samen met een boekje waarin ik wat kon lezen.  Van dat lezen kwam niet veel in huis in de namiddag want toen had ik bezoek van onze oudste dochter, ze had ook nog wat nodig van in het warenhuis en springt in het voorbij rijden dan maar even binnen.

Ik was net voordien met mijn broodje begonnen en mijn handen hingen vol met gehakt toen de bel ging, het was dus de oudste dochter en ik probeerde heel zuinig mijn deur open te doen met behulp van mijn pinkje die nog niet vuil was !  Ja, ook soms moet je wel eens nadenken voordat je iets doet of alles hangt onder de smurrie van eidooiers en gehakt !

Nadien moest ik nog mijn warm eten voor tegen de avond klaar maken, ik had immers maar wat soep met een boterham gegeten en de honger stak dan ook vrij snel weer op, mijn ontbijt van de morgen zat nog wat in de weg.  Ik was immers pas rond 8u45 wakker geschoten, had zo lang geslapen, dankzij mijn hoestsiroop die ik nog altijd moet nemen om die hoest wat te bedwingen, al helpt die niet veel als ik 's avonds wil gaan slapen !  Dan lig ik vaak te hoesten en sta maar weer op, waarna ik een half uur of wat meer bezig ben met puzzelen om mezelf bezig te houden.  Daarna lukt dat slapen als vanzelf en slaap ik door tot bijna een gat in de dag !  Erg is dat niet ware het niet dat ik dinsdag voor de middag nog zinnens was om mijn gehaktbroodje te maken en daarvoor die eieren ook nodig had, ik was die immers op maandag vergeten . . . omdat ik toen mijn lijstje in huis was vergeten !!!

Of hoe het soms kan lopen dat je het ene niet kan doen omdat je iets niet in huis hebt en dat je misschien zin hebt om te winkelen maar dat je ook vergeetachtig bent geworden op bepaalde dagen en mede door die hoestsiroop.  Eigenlijk, zou ik die beter niet laten, vraag ik me dan af, zou ik dan niet terug normaal worden en niet meer zoveel vergeten ?!  Of komt het omdat je met te veel van al die dingen in je hoofd zit dat je te veel tegelijk wil doen, net zoals het ook op maandag was, ja, je doet iets en vergeet dan weer andere dingen die dringender moeten gedaan worden, raar toch allemaal ?!

In ieder geval weet ik dat ik deze avond een stukje zalmforel ga degusteren, samen met gebakken aardappelstukjes en daarbij witloof met een lichte dressing erop en genieten maar !  Veel meer heeft een mens niet nodig maar ik vind het echt wel nodig om de inwendige mens te versterken zodanig dat je er weer wat tegen kan.

Nadien ga ik dan waarschijnlijk in de zetel belanden en kijken naar wat de wereld ons voor nieuws te bieden heeft.  Ik wens jullie nog een fijne woensdag toe, vergeet vooral niet te genieten en tot morgen.  Groetjes.




Reacties

  1. dag chrisje
    sorry ,maar het lezen van kleine letters lukt me niet zo goed , het gaat dan uiterst traag , maar --- ik moest wel even lachen , je vergeet je briefje voor de winkel wel eens , wel dat overkomt iedereen ---- en die mooie herinneringen, meisje daar leef ik van ---- voor ik ga slapen log ik daar aan te denken , en dan likt het zo ---- bedankt voor je vriendschap , doet goed he , een luisterend oor ! veel liefs van ani

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!