Vrijdag, het einde van de week is in zicht


Met een afbeelding van lentebloemen, kijk ik ook zoals de meeste mensen, reeds uit naar de lente.  Het hoeft daarom nog geen lente te zijn maar deze koude dagen doen je toch daaraan denken, we zijn immers die koude niet echt meer gewoon !  Maar ook aan deze winterperiode die we nu kennen komt ook wel eens een einde, al kunnen er nog best een aantal vriesdagen komen, als ze geen ongelukken veroorzaken dan geeft het niet, dan geraken we ook deze periode zonder kleerscheuren door.

Zelf dacht ik dat ik aan de beterhand was maar niks was minder waar, ik heb de laatste dagen vreselijk veel gehoest en dan slaap je ook niet zo goed, ik proef dan meestal ook niet goed wat ik heb klaargemaakt en het gevolg daarvan is dat je ook minder honger hebt.  Dus daarom toch maar de raad gevraagd aan de huisarts om er iets aan te doen en blijkbaar is het niet echt erg, mijn longen zijn vrij zuiver volgens haar en ja, dat dacht ik ook wel maar die kriebelhoest die veroorzaakt wordt door een vloed van slijm tussendoor, die maakt me het leven niet echt gemakkelijk.

Ik had mijn voorschrift meegenomen naar de apotheker maar daar was mijn voorgeschreven product niet in voorraad en hij zou het ook niet dadelijk binnen krijgen, zo vertelde hij me.  Hij stelde dan voor om hetzelfde product maar dan met iets minder kracht in zich, toch aan me te verkopen, ik heb dit maar aangenomen omdat ik weinig andere keuzes had eigenlijk, ik wou toch de nacht wat comfortabeler doorbrengen dan de vorige week en ook deze week.

Eenmaal terug thuis dacht ik : zouden ze die dan niet ergens anders in voorraad hebben, maar dan bedacht ik me weer . . . dan zouden zij die ook kunnen krijgen vermoed ik dan, wel ja, dan laten we het zo maar en zien we wel of het helpt of niet.

Verder heb ik gisteren niet zoveel gedaan, ik heb wel in de voormiddag een douche genomen en heb mijn huid en nog andere delen van mijn lichaam goed ingesmeerd zodat ze weer niet te droog wordt.  Zeker met die koudeperiode is dat hoognodig, dan heeft je huid er vrij veel onder te lijden maar als dit niet blijft duren dan is het ook niet zo'n erg.

Echt veel heb ik niet gedaan, ja, wel wat zitten stofzuigen en daarna ook mijn lasagne ontdooid, maar daar bleef het dan ook bij, nu op dit eigenste moment dat ik dit hier schrijf laat mijn oven me weten dat hij op temperatuur is gekomen, dus doe maar verder zou ik zeggen, dan kan ik straks lekker smullen.  Raar toch, nu heb ik ineens weer honger en in de voorbije week bijna niet, hoe kan dat nu komen, is dat door die pijnstillers ?!  Geen idee maar nu dat ik hierover toch begin, het is spanningshoofdpijn dat ik heb blijkbaar maar het komt van ergens in de hals of iets lager meer naar de rug toe, dat zal de kinesist wel uitmaken.  Maar daarvoor moet ik eerst een afspraak vast leggen en dat doe ik pas op maandag, even de kat uit de boom kijken en hopen dat die hoest wat minder is eer we daar naartoe trekken.

En nu blijft er me niks anders meer over dan iedereen een heel fijne vrijdag toe te wensen, geniet van het einde van de week en blaas maar uit, morgen is het al zaterdag en zitten we volop in het weekend.  Maak er een fijn weekend van en geniet van ieder moment dat dit mogelijk is. Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!