Vrijdag, en al heel wat gedaan gekregen in de laatste dagen !


Een hoopgevend weekend met bloemen, meer moet dat toch niet zijn, dat doet me eraan denken dat ik vandaag ook best eens ga kijken of er geen bloemen zijn die me kunnen bekoren, ik hoop dat ik er kan vinden die mijn leven hier waar kleurrijker kunnen maken.  En die zullen er vast en zeker wel zijn maar ik wil niet eender welke bloemen, ik wil bloemen die een meerwaarde geven aan mijn meubels in de living, ik wil er die me graag zien en vooral die ik graag zie, en die het nog iets meer dan een week hier zullen uithouden, ach, zo eenvoudig is het allemaal niet, zeker niet wanneer je die in het warenhuis gaat halen.  Daar is het vaak goed uit je doppen kijken en goed bekijken welke dat je meeneemt naar huis toe, de ene ziet er al wat beter uit dan de andere.  Maar ik denk dan ook dat ze daar geen echt lang leven beschoren zijn, tenminste zo denk ik erover, ze worden ook niet verzorgd zoals in een echte bloemenwinkel, daar worden ze goed onderhouden en staan ze meestal echt wel fris om lang houdbaar te zijn . . . wat ze in het warenhuis meestal ontbreken . . . maar geen nood, ze zijn ook lang genoeg fris om alles weer een speciaal accentje te geven, en anders . . . breng ik maar een bloeiend potje mee zodat je die ook weer iets langer kan houden en langer mooi blijven, uitkijken dus !

Wat een lange intro om te zeggen dat ik bloemen wil in mijn leven, ja, iedereen ziet graag bloemen maar ik kan ze blijkbaar niet zo goed missen !  Ben ook altijd wel omgeven geweest door planten en bloemen en dat groene en gekleurde leven in je omgeving is wel mooi ook een houd je moed er wat in als je er zou onderdoor gaan !  Wat een bloemetje al niet kan doen om je er weer wat bovenop te helpen, al heb ik dat nu niet echt nodig maar ik wil ze wel in mijn leven, ik zou er alles voor geven om ze hier te hebben . . . is dat niet te sterk uitgedrukt, neen, ik wil bloemen !!!

Raar hoe een mens toch ook naar de lente dan weer snakt, dat is voor mij de mooiste van de seizoenen, je ziet bloemen ontluiken, je ziet alles weer groen worden aan de bomen, je ziet ervan af dat er na verloop van tijd zovele pollen in de lucht hangen !  En dat laatste is het grootste nadeel, je neus blijft lopen tijdens de hele lente en gaat dan ook over naar de zomer, voor mensen met allergieën is het geen pretje, en ja hoor, daar ben ik dan ook wel weer bij, de ene allergie bij de andere genomen is het leven nog niet zo triestig als je wel denkt, je leert ermee omgaan en je maakt er al lang geen probleem meer van dat je dit en dat hebt, ach, iedereen heeft wel zoiets, er zijn er die er vele meer hebben dan ik zelf maar die hooikoorts is iets wat je een groot deel van het jaar met je meedraagt.  De ene keer heb je er veel last van, de andere keer weer niet, en ja, als je ze vergeet te verzorgen dan moet je na verloop van tijd op de blaren zitten, dan is het weer wat erger en zit je met snotteren en tranende ogen en wat nog allemaal, wel dat heb ik nu ook om die algehele ontsteking van mijn neus, oren, keel en wat nog allemaal.  Ik geraak er maar niet vanaf en niks zo erg als wanneer je niet goed door je neus kan ademen en dat je niet naar behoren kan horen zoals altijd was, ook die hoest lijkt maar niet te willen verdwijnen, toch maar een hoestsiroop halen om die keel wat te ontzien ?!

Dat alles vergeet je soms ook wel omdat je dit gewoon bent maar je wil je ook wel eens gewoon "normaal" voelen, zoals jij je meestal voelde wanneer er niks aan de hand was, en dat had ik de vorige dagen tussendoor echt wel.  Ook daarom heb ik vrij veel gedaan gekregen, zo heb ik gisteren al een aantal pullovers uitgewassen, ja, zoveel heb ik er nu ook weeral niet en dan wil je die toch weer snel wassen en ze zien liggen in je kast wanneer je er eentje nodig hebt !  Maar er was hier en daar wat aan te herstellen of zo, een draadje uitgetrokken en dat bengelde dan zo net vooraan op je maag in het zicht van je ogen als je naar beneden keek, dat moest verholpen worden, gaat vrij snel maar toch moet je daar aan beginnen, net zoals aan het andere euvel dat aan die donkere pullover was, daar voelde ik plots een gaatje in die mouw, verdorie, wat was dat, nog eens goed gevoeld en ja, de naad was een stuk gelost en na verloop van tijd gaat dat ietwat verder zodat je best snel handelt en het weer dicht naait.  Dat heb ik gisteren dan ook gedaan, allemaal zo van die kleine dingen hier en daar, iets wat je na herstel niet meer opmerkt maar waar uiteindelijk soms wel wat werk aan blijft.  En wil het dan lukken dat je niet echt de juiste kleur had van garen om het te naaien, wel omdat er ook zwart komt bij kijken, heb ik dat maar genomen, voor een naad was dat wel goed ook, bedenk ik nu want beter een passende kleur dan een kleur die zou opvallen.  Al blijft er na het herstel niks meer van te zien maar toch, wil je dat het goed is uitgevoerd, daar komt het op aan !

Vandaag kan ik die pullovers van mijn droogrekje halen, ze hebben de nacht in de living doorgebracht en zijn dus echt wel droog genoeg om weer in de kast te belanden, alleen wil ik ze nog wel eens goed bekijken, je weet maar nooit of ik nog iets vergeten ben !?  Pas daarna en soms ook na nog een strijkbeurt, voor de ene wel strijken maar voor de andere niet, kunnen ze weer in de kast belanden.  Op naar de volgende beurt om gedragen te worden, afhankelijk van het weer buiten, echt koud weer, dan is  het de dikkere die aan de beurt is, minder koud dan kan je de andere wel nemen en als het ietwat zachter weer is geworden, dan heb ik wel een aantal tussenoplossingen daarvoor !

Ja, nu nog mijn lakens weer op het bed leggen, die zijn ondertussen al gewassen en zijn aan het drogen, weer werk maar eerst, zouden we niet eens naar het warenhuis gaan voor een bloemetje ?!  Ja, ware het niet dat de stenen zijn nat geworden ondertussen, dus valt er wat motregen of zo, we zien wel of we droog er doorheen geraken of hebben we een regenmantel nodig ?!  

Tot straks, ik vertel later wel hoe het is verlopen met die bloemen, nog een heel fijn weekend wens ik iedereen toe, geniet eerst nog van deze dag en daarna gaan we dat weekend bij de horens vatten en eens er iets tegen zeggen ook nog !  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!