Donderdag, een beetje een regendag ?!


Toch al een lenteboeketje om je wat meer moed te geven, deze donkere en triestige dagen van januari zijn dan misschien snel vergeten, ook ik heb er wat las van, van die winterblues, en ja, niks beter dan wat natuur in huis halen, al heb ik het goed te zeggen.  Ik het net mijn bloemen weg gedaan en nu zit ik ook zonder in huis maar ja, dat kan misschien veranderen als het morgen is, mijn dag om de voorraad wat aan te vullen . . . al is die nu toch nog redelijk tegen andere weken.  'k Heb dan ook besloten om op andere dagen ook wel eens te gaan winkelen om mijn mondvoorraad aan te vullen.  Maar is het niet zo dat je dan ook vaak meer uitgeeft, toch maar voorzichtig zijn, niet dat ik in geldnood zit maar als dat aan de orde mocht komen dan zou ik wel wat hulp willen, wie niet ?!

Gisteren heb ik niet gedaan wat ik in mijn idee had voorzien, daarom vandaag maar snel die ovens een beurt geven zeker ?!  Ooit moet ik er toch aan beginnen, erg vuil zijn ze niet maar er liggen wat broodkruimels in de ene en de spatten van de dikke pompoensoep, die zijn er nu wat te veel aan, om erger te voorkomen wil ik alles eens helemaal proper maken . . . en dan moet ik een trapje nemen !  Niet omdat mijn ovens zo hoog staan, dat niet, maar wel omdat ik er niet gans tot achteraan in geraak, zeker niet in die micogolfoven, die deur gaat naar beneden open en die staat telkens een goede poetsbeurt in de weg.  Niet aan gedacht wanneer die geplaatst werd maar geen nood, met een trapje erbij lukt het me wel, is vrij vlug gedaan ook, zeker wanneer je er wat water met een tikje citroen erin kan laten koken, dan heb je veel damp op de zijkanten en maakt dat ook snel weer zuiver.

Alleen die momenten van hoesten zijn er vaak te veel aan, ik draag nu een vestje zonder mouwen over mijn pullover maar dat is me van het goede te veel !  Eerst wat uitzwieren en daarna er volop invliegen, ooit moet het toch eens gebeuren, beter nu dan later en uitstellen is geen optie meer voor mijn part, daarom de koe bij de horens vatten en beginnen !

Eens ze gedaan zijn kijk je er toch met genoegen op terug omdat ze dan weer voor een vrij lange tijd toch steeds proper blijven.  De andere oven die moet ik eerst stofzuigen, ja, echt wel stofzuigen want daar liggen duizenden kruimels in omdat ik tegenwoordig wel eens hou van een vers stokbrood, en ja, die kruimels heb je dan wel altijd, en deze keer wat lang gewacht om die eruit te halen, misschien met het gemakkelijkste beginnen en die oven onderaan doen zodat je van die kruimels voorgoed verlost bent !  Dan valt er alleen nog de stofzuiger leeg te maken, ik spreek dan van een kruimeldief met stevige motor en eentje die het lang kan vol houden, het is de motor van mijn steelstofzuiger en die heeft al geruime tijd goede diensten bewezen, kwestie van een hele goed aankoop geweest dus toen we nog niet zo lang hier woonden !

Ik ga het jullie wensen voor vandaag, wie weet wat staat er nog allemaal op mijn programma, allemaal van die losse eindjes die er hier en daar zijn, zoals een pullover, die ik gisteren nog droeg, eens een gaatje te dichten in die mouw, ja, geen letterlijk gat in het midden van de mouw maar wel de naad die is gelost eigenlijk, hoe of waarom dit is voorgevallen, geen idee maar toch wil ik daar komaf mee maken voordat die gewassen wordt, het kan alleen maar erger worden nadien als je het niet verhelpt en dat wil ik vermijden.

Even een update, ondertussen zijn er al een hoop van die losse eindjes opgelost dus wat heb ik al gedaan : mijn microgolfoven is proper, alsook de gewone warmeluchtoven.  Niet echt moeilijk wanneer je dat regelmatig onderhoud, ook de verlichting boven het kookeiland en boven de eettafel zijn gedaan, veel was daar niet aan te doen maar wanneer je te lang wacht dan duurt het wel even langer om volledig weer zuiver te krijgen.  Alleen die pullover moet nog hersteld worden en dat is iets voor in de namiddag, verder wil ik nog mijn was opvouwen, ja, die ligt daar nog altijd in wasmanden van in het weekend !  Telkens wanneer ik er wou aan beginnen denkt een mens aan wat anders om te doen en dan blijft dat steeds maar daar staan zoals je het na de was en de droogbeurt hebt gezet : in wasmanden en geraakt niet waar het moet zijn, van het ondergoed heb ik al een aantal stuks gebruikt ondertussen dus ja, daar liggen er niet zoveel meer van !  Zo zie je wat je op een vol uur al niet gedaan krijgt wanneer je er maar dadelijk aan begint, en nu is het even tijd om te verpozen en water te drinken want ik zit met een droge mond.  Blijft er seffens nog wel iets op te ruimen maar dat lukt ook nog wel voor de middag !

Nog een fijne donderdag, die anders is verlopen dan ik eerder dacht, maar toch ook net van pas komt omdat het buiten regenachtig is en je eerder zin geeft om binnen te blijven !  Geniet er nog van en maak er ook een heel mooie dag van, ook al is die grauw en grijs, ik zag de nevel in de morgen, dacht ik toch toen ik op stond, een liedje voor de ganse dag . . .  Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!