Dinsdag, ook weer een grijze dag ?!

 



Net zoals zovelen tracht een mens nu naar de komst van de lente, al is het daar nog wel wat vroeg voor maar je kan het maar porberen.  Net zoals Ani gisteren in haar logje schreef wil ze bloemen zien, ook ik wil de bloempjes zien komen en bloeien en er daarna nog lang van genieten.  Ik mis dat leven rond mij, ik heb niks gekleurd meer om op uit te kijken op mijn terras, ik wil de lente verwelkomen en ik kan dat doen door de potjes mee te nemen die in het warenhuis staan en die in mijn bloembak te zetten maar dat geeft weer zoveel waaraan je moet denken en wat zal het weer nog doen . . . daar denkt een mens dan ook aan en hoe doe ik alles daarna weer weg ?!

Vroeger zette ik een paar grote schalen op mijn balkon, ik nam een stoeltje, een vierkant stoeltje zonder leuning dus en daar zette ik mijn potjes en plantjes op, zodoende kon ik ze goed in het oog houden en zag ik ze op beide balkons goed staan, nu is het anders en toch is het zo dat ik die plantjes wel een beetje mis.  Om daar nu echt veel werk in te steken, daar begin ik niet meer aan, wel in de grote bakken maar de andere die wil ik niet meer gebruiken.  Er staat nog eentje in de kelder stof te vergaren maar die zal zeker niet meer worden gebruikt, al dacht ik er nog aan in vorig jaar, om ook bloembollen erin te zetten, daar is die eigenlijk voor gekocht maar ja, ik kan toch moeilijk weer een zak potgrond daarvoor laten brengen als je er niet veel aan hebt ?!  Voorjaarsbloeiers zijn toch zo snel weer weg en wat dan ?!

Dus dacht ik vandaag om nog eens te gaan kijken of er iets was wat ik hier binnen goed kon zetten ?! Neen, ik ben onverrichterzake terug gekomen, de mooiste bloemen waren reeds weg en verder zal ik nu straks mijn vazen eens gaan leeg maken en weer opbergen in de kast, totdat ik weer bloemen zie die ik graag zie en die hier goed te houden zijn.  Ondertussen weer een hele kar vol geladen en mee naar huis toe gebracht.  Maar toen ik pas in het warenhuis aan kwam, toen viel me opeens in dat mijn briefje waarop ik alles had genoteerd, vergeten was op de tafel in de living !  Ik wist nog we veel wat ik nodig had en wat ik zeker moest hebben en nam dat vast en zeker reeds mee, het was meer dan wat er in mijn karretje kon geladen worden en ja, dan moet ik morgen maar weer eens gaan kijken of de rest ook nog beschikbaar is en dat dan meebrengen.

Zo bracht ik ook gehakt mee en wou dat snel gaan klaar maken en in de oven zetten, neen, dat zal niet lukken, ik had namelijk ook eieren daarvoor nodig, en ja, die had ik dus ook niet bij, dat komt er nog eens bij op dat lijstje wat ik vergeten was !  Maar ik kon wel eten klaar maken om tegen de avond aan op te eten en dat was al meer dan voldoende, was ook nog gerookte zalm vergeten maar ja, dat kon ook nog bij op dat lijstje . . . en misschien als ik nog wat langer wacht dan wordt mijn lijstje nog wat langer ook . . . dus morgen toch maar weer op weg . . . en vooral briefje niet vergeten !

Maar geen erg, als het weer droog blijft morgen is er geen probleem, anders wordt het soms wel echt bitter koud, zeker voor iemand die dan ook nog wat ziek is geweest maar eens terug thuis ben je dat wel weer vergeten, dus op hoop van zegen en een winkeltocht zonder hindernissen.

Veel meer valt er hier niet te vertellen, wat ik wel weet ik dat ik morgen toch wil verse soep maken ook maar niet alles tegelijk, wanneer ik die maak staat nog niet vast maar dat er zal gemaakt worden dat wel, ook mijn gehaktbroodje zal voor warmte zorgen vanaf het moment dat ik eieren heb, ik kan ook wel witloof met zalm in kaassaus in de oven maken, altijd lekker en gezond ook, wat het zal worden, geen idee, maar in ieder geval zal er wel iets daarvan gedaan geraken, op een vruchtbare dag dus !

Nog een fijne dinsdag wens ik je toe, geniet van de dag zoals hij is en hopelijk niet te veel vergeten hier en daar, regent het, dan trekken we onze regenmantel aan en gaan er zo doorheen, blijft het droog, zoveel te beter en komen we fris en monter terug naar binnen om aan alles te beginnen !  Groetjes.










Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!