Dinsdag, een droge dag vandaag ?!


 Eens dat de paasbloemen er weer zijn, kunnen we uitkijken naar de lente, al doen we dat nu ook al maar toch is het niet echt hetzelfde : ik droom er gewoon van en wil met een bloemetje de tijd dat we wachten op de lente, wat in korten, of dat toch proberen !  Ook al lukt het me niet zoals ik het denk te zien, we trekken ons er nog niet te veel van aan, we zijn nog vroeg op het jaar en dat wil zeggen dat we weldra ook gaan uitkijken naar Pasen . . . en alles wat er daarna ook volgt !

Zo dacht ik gisteren opeens dat ik dat tafeltje, waarop de foto staat van mijn overleden echtgenoot, nodig had om die grote witte vaas op te zetten om een paas tak of takken, in te steken !  Zo zit een mens dan tussendoor even weg te dromen maar dromen zijn niet altijd bedrog, dromen mag als je het niet te bont maakt tenminste . . . 

En ik werd uit mijn dromen weer wakker en toen dacht ik bij mezelf : waar om vandaag de vloer niet poetsen hier ?!  Immers in het weekend had ik dat even opzij gezet omdat het op zaterdag niet was doorgegaan toen ik me niet zo lekker voelde.  'k Had alles goed geregeld, als er geen spelbreker tussen kwam dan zou ik er vlak na de middag aan beginnen, en dan kon ik nog daarna wat nagenieten in de zetel of even naar buiten gaan, eender wat ik wou doen, er was nog wat tijd over nadien.

Ik begon er dan ook snel aan toen het nieuws en dergelijke gedaan was op tv, ik nam mijn emmer en mijn mop, mijn product, iets nieuw wat ik nu een week of wat geleden had aangekocht, en wou dat proberen, ik vind de producten van dat merk echt wel goed en ook dit wou ik dus uitproberen, en misschien daarna verder gebruiken, je weet maar nooit.  Eens wisselen van merken kan goed uitdraaien en zo ben ik vroeger ook tot het gebruik van bepaalde merken gekomen, eens ze aan mijn eisen voldeden, bleef ik ze gebruiken, tot we er weg trokken en tot we hier een nieuw leven begonnen in een nieuw appartement, met andere producten die werden aangeraden door de mensen die de vloer hadden gelegd.

Het gedeelte met de slaapkamers en badkamer en hal, was vrij snel gedaan, ik had er eerder al voor gezorgd dat alles werd omhoog gezet, ofwel gewoon uit de weg van het gedeelte dat moest gepoetst worden, ik deed nog snel het stukje langs waar je steeds naar binnen komt in de living, dat is de weg langs de muur heen, achter de zetels door, zodat je in het keukengedeelte aanbeland.  Zo had ik daarna reeds een stuk langs waar ik kon naar het toilet gaan of wanneer er iemand onverwacht zou aanbellen, je weet nooit dat er eens iemand een bezoekje brengt, vrienden zijn altijd welkom, dat weten ze ook wel.  En zeker als ze het doen met de bedoeling van een fijne babbel te hebben, iets aanbieden zal blijven bij een drankje en verder gaat het niet bij mij, ik heb al die andere dingen uit de kast verbannen, ook al is de plaats ervan nog altijd vrij, die blijft er ook bestaan en zal tussendoor wel een wat bevatten maar ik leg mezelf de druk op om dit alles te vermijden.  Ik was zelf enkele kilo's bijgekomen en geraak het niet zo snel meer kwijt maar ik probeer alles te matigen, wat ik een tijdje niet heb gedaan en dat was gans fout, weet ik ook wel maar toch !

Nadat alles weer op zijn plek werd gezet in de kamers en living en dergelijke, ging ik wijselijk wat in de zetel zitten, ik zette de tv aan en wou zien wat erop de programmatie stond, niet veel bijzonders eigenlijk, voordien vond ik nog hier en daar een film om op te nemen zodat je daar later nog eens kan naar kijken, het waren er redelijk wat, nu vond ik werkelijk niks naar mijn zin, gevechtsfilmen hoef ik niet, over oorlog, wel dat kunnen we ook wel missen, ik wil iets van natuur en dergelijke zien, en ook wel iets eerder informatief, kan over alles gaan, ik sta voor vele onderwerpen open . . . maar ik vond bijna niks !  Ben ik maar overgeschakeld naar feuilletons die ik vroeger ook bekeek en waar ik al een hele tijd was mee gestopt, nu dus terug ingehaakt en ja, het beviel me wel een beetje, ik zag dat het goed was en zodoende lopen er weer een aantal die ik dus regelmatig te zien krijg in mijn lijst met "opgenomen programma's", een beetje "politie" is er tussendoor ook  al wel bij bekomen, ook oudere programma's, waar ik er een aantal had van bekeken maar die ik nu terug bezie na zo lange tijd.

En zo doden we nu onze tijd, ook met tussenpauzes al eens wat rommelen in de kasten, je ontdekt dan weer andere dingen die je lang geleden daar had gelegd, dat lang geleden is nog maar amper 2 jaren geleden, en ach, we zijn het weeral allemaal gewoon en laten rustig wat rustig is ?!  Maar daar vertel ik later nog wel eens wat over . . . 

Nu ben ik zinnens om mijn briefje klaar te maken om te gaan shoppen, vandaag of morgen, we zien wel, voor vandaag heb ik nog wel iets in petto om klaar te maken : witloof met gerookte zalm in lichte kaassaus in de oven !

Nog een fijne dag, geniet ervan en breng hem niet doelloos door, doe iets waarvan je zegt : dat heb je nu eens goed gedaan, jezelf een pluimpje geven mag van dag tot dag !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!