Maandag en ander weer, minder koud ook . . . !


Deze week eindigt in Kerstmis, een week om ons voor te bereiden op de feesten die er hier en daar toch wel zullen zijn, al vier ik eerder feest in mijn hart dat het ganse jaar even gaat overzien en daarna een potje wenen misschien om wat had kunnen zijn en er niet meer is . . . !

Voor iedereen zal deze week niet even mooi eindigen dus, een aantal mensen zullen blij zijn om Kerst te kunnen vieren, anderen zullen eens overdenken wat had kunnen zijn maar het niet is geworden . . . !  Voor de thuiszitters dus eerder een triestig einde van de week, al vieren we dan ook net dat het Kerstmis is maar een fijne dag voor iedereen zal het niet zijn . . . en dan denk ik vooral aan de mensen die in oorlog zijn, eender in welk land, eender om welke reden dan ook, het zal nooit meer hetzelfde zijn . . .

Voor mij eerder een weemoedige tijd, om na te denken over wat het leven ons heeft gebracht en ook tegelijk wat afgenomen want overal zal wel wat zijn, is het niet het ene dan is het wel iets anders.  Een aantal mensen zullen zonder verwarming zitten, daar denk ik nu ook aan omdat het in de familie wel het gesprek was van de dag van gisteren, jammer maar helaas valt dat meer en meer voor dat hun verwarming het heeft begeven, niet alleen bij ons maar overal in het land kan het mogelijk zijn, en dan te bedenken dat de herstellers niet zo dadelijk weer kunnen zorgen dat het in orde is, hangt er gewoon vanaf waar het euvel zich heeft voorgedaan bij diezelfde verwarming . . . zou niet mogen zijn maar het is nu zo en dan is het behelpen zoveel als je kan.  Wil het dan natuurlijk lukken dat die mensen meestal ook wel eens durven met vakantie gaan, het is toch enkele weken dat de "bouw" hier stil ligt, wil ook lukken natuurlijk dat het ook het moment was voor het onderhoud van de verwarming, wat normaal ieder jaar wordt gedaan, ach, een ongeluk ligt in een klein hoekje verborgen maar met kou in huis zitten is ook niet alles natuurlijk.  Gelukkig kunnen ze zich nog behelpen met enkele convectoren maar als die werken op elektriciteit dan kan dat wel eens een dure maand worden in verbruik.

Voor mensen die dit aan de hand hebben denk ik dan dat het niet zo'n fijne Kerstdagen zullen worden, maar ze slaan er zich wel doorheen.  Ofwel alles wat opwarmen met die convectoren zodat je toch nog iets kan klaar maken in de keuken en het daarna lekker opsmullen om weer gans warm te krijgen, maar gemakkelijk is het niet, voor niemand.  En leven op hoop dat ze het vrij snel weer kunnen herstellen ook, anders zouden de feesten rond nieuwjaar ook nog wel eens in het water kunnen vallen . . . het zijn onnodige zorgen die een mens zich zo op de hals haalt maar je wil toch ook warm hebben en kunnen genieten in eigen omgeving, al zal het niet voor iedereen ook een fijne Kerst zijn maar toch maken we er allemaal maar het beste van.

Nog een fijne dag aan iedereen, denk dus ook maar eens aan die mensen die nu deze dagen in de kou zitten, al lopen de temperaturen vandaag toch ook weeral wat op tegen in de voorbije week, gelukkig maar, alleen is het niet voor iedereen om te juichen, mensen die eetwaren te kort hebben en die het moeten stellen met voedselpakketten die hebben het nog heel wat erger dan die nu voor een beperkte tijd toch zullen verstoken blijven van de weldoende warmte in eigen huis.  Mensen die het hele jaar moeten zien hoe ze hun week door krijgen met het voedsel dan hen is toebedeeld, dat zijn harde noten om te kraken, ik zou niet graag in hun plaats zijn maar zo zijn er meer dan je zelf wel denkt.

Kerst, is een dag dat we meestal toch ook feest vieren en samen komen in alle gezelligheid, echter dus niet voor iedereen is dat van toepassing, denk ook daar eens aan, wij hebben het zo goed en zij moeten veel liefde en warmte ontberen, de mensen die aan het vechten zijn om het behoud van hun grond en hun stuk van het land verdedigen waarin ze willen blijven wonen, al die dingen maken deze dag er niet veel mooier mee maar al iedereen een klein steentje zou bijdragen, dan zou de wereld er al gans anders uit zien, of het ook altijd veel mooier zal worden op één dag, dat is te veel gevraagd maar toch een lichtpuntje in de duisternis meebrengen voor alle mensen die onrecht wordt aangedaan . . . !

Geniet van de maandag alsof het je laatste dag was en de rest komt ook wel ergens weer terug in orde, nog een fijne avond na deze druilerige dag en denk ook eens aan de mensen die het wat minder goed hebben dan wij hier in onze eigen woning in ons landje waar het goed is om te leven . . . !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!