Dinsdag, regen en wind zijn ons deel . . .

 



Een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe, ook al zal die wat verregend uitvallen, we moeten het ermee stellen en hopen op nog wat mooie zonnige dagen voordat het Kerstmis is.  Zodat de kinderen tenminste nog wat kunnen naar buiten lopen en gewoon doen waar ze zin in hebben, zonder al die nattigheid.  Maar ja, wanneer dit niet zo zou zijn dan is het ook maar zo, in ieder geval beter dan al die gladheid en ongevallen die dat met zich mee brengt, het is in ieder geval veiliger ook al staat er overal water en ziet een tijdje later je auto er niet meer zo proper uit, beter dit dan al die smurrie en gladheid van de voorbije dagen.

Zelf moet ik toch nog eens mijn bloemen opruimen die nog steeds buiten staan, bevroren en wel in hun potten maar toch, even opruimen is een klus die niet zo gemakkelijk is uit te voeren wanneer het regent, dus ook die regen is er voor veel mensen weeral te veel aan.  Zeker wanneer er hier en daar dan ook nog wat wateroverlast is, ik hoor dan ook dat er wel wat ongelukken zijn gebeurd op de baan maar dat is eerder iets van alledag zeker, ik kom niet veel meer buiten in de laatste weken omdat ik me niet zo lekker voelde en ja, dat voel je overal dan wel weer aan je lichaam.  Ik zit nog tussendoor te hoesten maar die hoest lijkt me toch weer wat losser te zitten en dan leven we weer op hoop dat het ooit eens zal gedaan geraken, nu toch al iets meer dan drie weken bezig en een mens wordt ook dit weeral moe.  Het zet je weer een beetje met alles achteruit en ja, ook de feestdagen zijn weer in aantocht, een beetje hapjes van dit en dat heeft een mens toch graag in huis om de dagen wat op te leuken met een lekkere hap.

Door ziek te zijn geweest is dat alles zowat op het achterplan geraakt en dan kom je ook de laatste weken met alles weer af van : dit zou ik nog wel willen halen en dat krijg ik zelf niet gedaan, kunnen jullie dit doen ?!  Maar ik hou het op dit moment bij wat ik in huis heb en nog iets wat ik eerder al besteld heb en dat ik hoop dat ik dat ook in huis zal krijgen tegen de dagen dat ik het nodig heb.  En de fut is er bij mij ook nog niet zoals voorheen dus dat poetsen, wel dat ga ik proberen uit te voeren maar in een lichtere versie.  Meestal hou ik tussendoor eens een soort van grote kuis zodat alles weer opgeruimd en netjes is, deze keer zal het maar een kleine kuis worden in de laatste dagen voor Kerst zodat ik hoop op een proper huis tot met Nieuwjaar, we zien wel hoe we dat doen en wat ik gedaan krijg, veel zal het echt niet worden dit jaar, als het niet gaat dan doen we het zoals het wel gaat en zal het even in mineur zijn dat de werken worden uitgevoerd, je moet wel wil je er ook nog goed voor komen op die feestdagen.

Maar dat zal wel lukken zeker ?!  Ik hoop er tenminste op zodat we toch een mooi einde kennen van dit oude jaar en weer fris het nieuwe jaar in kunnen gaan, meer moet dat toch niet zijn, en de versieringen die heb ik hier reeds aangebracht, 'k heb wat meer lichtjes gezet bij de foto van mijn overleden echtgenoot, en tegelijk heb ik een klein kerststukje in huis gehaald om het geheel op te fleuren, op tafel staat het kerststukje met lichtjes die ik er zelf heb in gelegd, het is toch weer iets dat je doet nadenken over de tijd die we hebben gehad en die nooit meer terug zal komen, geniet dus op dit moment in alles wat je doet.

Ach, en wat ik nu het liefste van alles zou doen is een douche nemen en er daarna weer wat opgekikkerd uit komen maar dat zal nog moeten wachten tot in de namiddag, eerst nog wat was in de kasten leggen waar het thuis hoort en daarna kunnen we zien hoever we zullen komen voordat het middag is.  Ik heb nog wat overschot van groentjes, wat champignons die zijn gebakken en ook nog een paar topjes witloof dus dat zal voor mijn middagmaal wel voldoende zijn, ook nog een patatje schillen erbij en wat vlees ontdooien dat ik in de diepvriezer heb zitten en we kunnen weeral verder.

Na de middag kan ik dan een douche nemen en zorgen dat alles in huis wat aan de kant is zodat ik rustig de avond kan in gaan, is ook heel wat waard, rust in huis brengt ook rust in jezelf teweeg en daar streven we naar in deze dagen.

Ik wens iedereen nog een heel fijne dinsdag toe al zal dat wel moeilijk worden met die regen maar toch maken we er zoals steeds het beste van.  Dan zetten we in de namiddag maar een kerstfilm op zodat we daardoor toch even worden weg gehouden van het normale leven en denken aan betere toestanden !  Groetjes.





Reacties

  1. Rustig aan Chris niets loopt weg en ik begrijp het dat je momenteel niet echt zin hebt in poetsen of oplappen je bent ook ziek geweest en hebt ook een zwaar jaar achter de rug en onbewust moet dat nu uit je systeem geraken en dat vraagt ook veel energie dus doe het maar kalm aan! Straks zitten we hier weer met 12 aan de kersttafel.. dus zal ik ook weten wat gedaan hoewel ik momenteel geen trek heb in eten.. ik moet me de laatste tijd forceren om te eten . Ik denk dat tegen dat alles klaar is en we van een feestmenu kunnen genieten biebie geen honger meer zal hebben want alleen denken aan eten en ik word al licht onpasselijk! Hopelijk broed ik niet op iets want eind volgende week zijn we weg!
    Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!