Maandagmorgen, een nieuwe dag breekt aan . . .

 


En neen, ik wist toen nog niet wat er op mijn afbeelding zou staan en het is een samenloop van omstandigheden, tegelijk mijn hoofding en hier de afbeelding, bijna gelijke aan spreekvorm voor jullie, louter toevallig maar wel gepast . . . !

Een druk weekend achter de rug, gisteren een rustige dag gehad met veel naar tv te kijken en verder nog een deel puzzelen en nog wat lezen in de weekendkrant, eindelijk had ik eens voor alles tijd en kon ik ook eens doen wat ik wou doen.  'k Heb wel nog dat wasje gedaan van mijn bloes die ik had vuil gemaakt en deze morgen heb ik ze bij de kledingstukken die moeten gestreken worden, gehangen, al denk ik dat er niet zoveel aan te doen valt, misschien best zo terug in de kast hangen ?!

Dat doet me eraan denken dat er nog heel wat ligt om op te vouwen, al heb ik er daar reeds een paar stukken uit gehaald om dadelijk aan te trekken : het ondergoed dat daar nog ligt in de wasmand !  Dat kan je steeds al gebruiken als het gewassen is en ik heb dan dan ook wijselijk gedaan, opgevouwen of niet, je kan het toch steeds gebruiken.  Dus dat is iets voor in de voormiddag als het dan tenminste licht genoeg is dat van buiten naar binnen komt, anders zie ik nog niet wat ik moet strijken.  Ik tel dan telkens op het daglicht maar als het van die donkere dagen zijn dan kan het zijn dat het veel te donker blijft, dan maar het licht aan steken zeker ?!  Al doe ik het niet zo graag maar ja, de strijk moet toch eens gedaan geraken en dat opvouwen, wel dat kan ook met het kunstlicht, daar geef ik niet om, soms doe ik het gewoon zonder dat ik erop let en begin eraan zonder dat ik mijn rolletje, dat steeds naar beneden is, omhoog te trekken, kwestie van snel te gaan en geen tijd te moeten verliezen.  Ja, ook onze tijd is kostbaar, zeker als je aan het werk bent maar dat wordt niet zo geteld, al steek je daar vaak toch ook een deel van je tijd in : wassen en strijken en opvouwen, het vraagt wel tijd en ook moeite om het goed te doen.

Zwaar bewolkt met regen hoor ik net op de radio zeggen, je moet het ons niet zeggen, we zien het hier ook zo : mijn terras is deels nat en dat het lang donker blijft dat zien we ook al wel, we zijn heel dicht bij de langste nacht en kortste dag, ook al eens over nagedacht dat dit wil zeggen dat de feestdagen in aantocht zijn !  Weldra komen er nog wat verjaardagen bij, dochter, kleindochter, en daarna kijken we uit naar het einde van het jaar, het gaat toch allemaal snel voorbij, wat is een jaar nog eigenlijk, maar tijd is vergankelijk, we zien het, ook wij maar we houden toch de gedachtenis aan al wie ons lief was, heel dicht bij ons hartje bewaard in een speciaal doosje, zodat ze er weer terug kunnen naar gaan en aan hen denken . . . grijze dagen, donkere dagen, ze zijn niet zo goed voor mensen die nog rouwen en de pijn voelen die er toch nog steeds is . . . ook ik denk nu vaker aan de echtgenoot al moet ik er nog wel kunnen over praten, het is Ivo zou het zo doen en zou dit erover zeggen . . . zo vaak zeg ik het nog, maar dat doet goed om erover te praten . . . ik ben hem nog niet vergeten . . . !

Gisteren zag ik hier iemand aan komen met een kerstboom, mooi ingepakt en geleverd aan huis.  Ook ik dacht reeds aan mijn kerstboom te zetten maar daar is in de komende dagen ook nog tijd voor, er moeten eerst nog wat problemen opgelost geraken met de verbindingen hier in huis zelve en dan wil ik dat niet alles overhoop staat.  Want dat komt er dan toch ook weeral bij kijken, een doos hier en een grote opbergbox van al die spullen die met de versiering van de boom komen kijken, je hebt altijd wel iets dat leeg terug wordt gezet nadat de boom is aangekleed, maar daarvoor is nu nog tijd genoeg in de rest van deze week, ik weet niet of er verder nog een afspraak op de agenda staat maar ik meen dat het een rustige week gaat worden . . . of niet ?!  Ik lees alleen "Ontkalken" staat er op, ja, dat is telkens in het begin van de maand dat ik dit heb gezet in de agenda, de volgende keer is het een week of twee later, in de helft van de maand dan wel te verstaan, ik doe het niet meer precies iedere week omdat ik nu ook onthard water kan gebruiken en dat scheelt toch ook wel weer wat omdat er niet zoveel kalk de kans krijgt om aan te kalken in de verschillende recipienten die ik gebruik.

En nu gaan we toch even snel nog ons ontbijt nemen, ja ik zit hier op mijn nuchtere maag dit logje te vullen maar eerst nu zorgen voor de innerlijke mens, tegen dan zal het grijs misschien al wat minder zijn en kan ik aan de strijk beginnen, lukt dat nu niet dan is het voor in de namiddag maar !  We zien wel hoe de dag verder verloopt, geen nood, ik heb tijd, mijn eten op de middag is van gisteren al zo goed als klaar, ik had een varkenshaasje klaar gemaakt en daar is nog meer dan voldoende over voor vandaag dus ja, alleen nog wat groenten wassen en zorgen dat ze klaar zijn om te gebruiken, meer valt er niet aan te doen dan nog de aardappelen te bakken, een restantje van in de voorbije dagen dat ik ook toch mijn middagmaal heb klaar gemaakt . . . overschotjes kan ook wel eens lekker smaken !

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en geniet maar van de rust die we nu nog kennen, tegen de feestdagen aan zijn er weer andere punten die onze aandacht vragen zoals : wat gaan we met die feestdagen doen en eten ?!  Gaan we uit eten, maar zo alleen, ik zie het niet echt zitten, wel daar mag nog wel eerst eens over nagedacht worden en daarna beslissen . . .  Geniet  nog van je nieuwe week die nu ook weeral bezig is en maak er ook wat moois van.  Groetjes.




Reacties

  1. dag Chrisje ,
    op je nuchtere maag al op je blog , ? je bent een moedige vrouw , ik moet eerst mijn ontbijtje hebben op mijn duizende gemakje ! smile
    gisteren was het ergeren aan die jongeren , want dat waren het , zieden ze op het nieuws vanmiddag ---- ik vind dat de ouders daar schuld hebben en ALLES zouden moeten betalen --maar ja , wie ben ik --- een oud mens !
    ik wens jouw een mooie avond en morgen een zonnige dag , hier is de mist met de liddag weg gegaan en toch kunnen wandelen ---goed he , liefs van ani

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!