Woensdag, een rustige dag, of heb ik het mis ?!


Vandaag misschien toch eens een wat rustiger dagje ?!  Ik hoop het in ieder geval want de voorbije dagen waren druk in het regelen van zaakjes, in het ontvangen van werkmensen die goed werk leverden, en druk in mijn hoofd, ik voel het langs overal, ik had echt wel rust nodig en dat werd op dinsdag reeds wat te veel van het goede.

In de voorbije dagen was het druk in alles en nog wat, vooral in mijn hoofd, de tinitus stak weer wat heviger de kop op omdat ik geen rust vond, niet binnen, ook niet buiten en vooral in mijn hoofd wou het niet stoppen, ik zou de muur opgelopen hebben ware het niet dat ik aan het raam zat te niksen in de zon !  Heel wat mails verstuurd naar hier en daar, weer wat opgelost en dan staat hier nog wat te wachten ook om geplaatst te worden, mijn hoofd duizelde en dat was niet alleen van de tinitus, ook doordat ik nogal zenuwachtig was, me opgefokt voelde en omdat ik niet voldoende slaap had gehad in de voorbije week en ook deze week, wel dat liet zich gevoelen in alle geledingen van mijn lichaam.

Meestal laat ik me wel bijstaan van de ene of andere instantie om toch ergens op terug te kunnen vallen mocht het niet lukken als ik aan wat wil beginnen.  Soms willen mijn hersenen niet volgen wat ik wil doen, ze willen dan ook meestal meer van mijn handen dan wat ik zo dadelijk al kan intikken op de computer, de ene gaat snel vooruit en het andere kan dan weer niet volgen zodat er tussendoor wel een hiaat komt en dan weet ik niet meer hoe ik mijn zinsbouw goed kan doen eindigen met een einde dat nog wat zin heeft !!!

Zo kreeg ik na de middag een telefoontje van het bedrijf dat zorgt voor de elektriciteit in de woningen van ons appartementsblok, zij hebben alles hier geplaatst en omdat het tot nu toe nog altijd onder garantie is, komen ze nogal vrij snel helpen waar ze dat ook kunnen.  Ik begrijp ook wel dat ze niet alles kunnen laten vallen om er dadelijk naartoe te rijden en te herstellen.  Maar ik ben tot nu toe weer geholpen, goed geholpen hoop ik dan, je moet gewoon de juiste persoon binnen krijgen die de zaak voor iedereen kan in orde brengen en met alle tevredenheid voor beide partijen.

Ze vroegen me dus of ze vandaag, gisteren dus, mochten komen om dat te herstellen en eens te bekijken wat ze eraan konden doen, ik hoopte dat de derde keer de goede keer zou zijn geweest en als dit eindigt zoals ik denk, dan kan dat best wel eens zo zijn ook !  Die man herkende dadelijk het probleem toen ik hem uitlegde wat aan die wasbak en alle metalen en plastieken stukken die er onderaan ook zitten, al werd gedaan en aangepast en wat het reeds had veroorzaakt dat er water door kwam, dat de lavabo dus niet goed meer afsloot en nog zo van die dingen.  Hij begon alles van voren af aan na te zien, de stukken aan de sifon en wat daar nog aan verder naar de buizen loopt van de afvoer, bekeek ook de dichting die in de wasbak was gezet en daar bleek toch de grootste boosdoener te zitten van dat alles.  Hij vroeg me of hij daar een ander stuk mocht in zetten, ja, als dat kon mocht dat zeker, toch als dat zou zorgen voor een betere dichting dan dat er nu was.  Kwam daar nu dat lek vandaan, geen idee of dat ook zo was, ik vertelde hem dat ik daar nooit water kon laten in staan om eens wat te laten weken zoals de kammen en borstels, ik onderhoud dat graag op de plek waar je ze nodig hebt, kwestie van er niet steeds de hele woning te moeten mee door gaan !  Alles laten op de plek waar het gebruikt wordt.

Hij zag ook dat daar al danig was aan gesukkeld en dat er stukken wat geplooid zaten en dergelijke, besloot wijselijk dat hij dat beter kon vervangen door een nieuw stuk, dat zag er wel anders uit maar dat geeft niet, als hij denkt dat het daarmee is opgelost, wie ben ik dan om dat tegen te spreken.  We kwamen in dat opzicht goed overeen, ik een nieuwe afdichting en hij had het euvel hersteld.  Derde keer goede keer denk ik dan, alleen is het nu nog even afwachten of het ook wel alles tegen houdt en dat er gaan druppels meer onder die wasbak te vinden zijn of andere plekken die van die wasbak komen !  Je zou nog gaan geloven dat het spookt op een moment, nu zeker dat het rond  Halloween is, je zou van minder een punthoofd krijgen !

En ik die gestoord was in mijn bezigheden, ik was maar even naar nog iets op tv aan het kijken toen de bel ging, ach, wat was ik blij dat hij zo snel hier stond, moest toch ook van wat verderop terug komen om die herstellingen te doen, gelukkig was ik wel dat achteraf bekeken misschien alles helemaal geregeld is geraakt, de juiste man op de juiste plek, het is echt wel veel waard, ook iemand die ziet wat er is mis gelopen voordien, een man die het ook wil opgelost zien, het is veel waard in een bedrijf, spijtig zijn ze niet allemaal zo maar ja, dat is dan ook misschien weer hun schuld niet echt, al kan ik me daar niet zo goed over uitspreken, een stielman verstaat zijn vak en ik had er eentje van de beste, toch voor wat er aan die schakelaar ook scheelde.
Hij deed die open, nam dat gedeelte van de schakelaar eraf, hier wat vijzen en daar wat los zetten zodat hij het stuk in de handen had, maakte alles weer zuiver, al zag hij niet dadelijk dat er wat aan scheelde, bekeek ook het andere gedeelte, het is een ontdubbelde schakelaar dus ja, beide stukken beter nakijken. Zette alles daarna weer in mekaar en een geluk, ik dacht er eerst zelf al wat aan te beginnen maar doe je dan het juiste, dat weet je dan ook weer niet, nu denk ik wel dat alles weer is opgelost, gelukkig maar !

Uiteindelijk duurde het minder dan een half uur, alles was achter de rug en voor mijn part wel goed geregeld . . . maar dat dacht ik vorige keer ook al, alleen was het niet zo en ging er ondertussen toch alweer een tijd overheen.  Die man moest ook eens lachen met het gat dat er achteraan nog te zien is waar de aansluitingen zijn te vinden, met de kraantjes die erop staan, laat dat maar zo, wanneer er ooit nog eens wat moet aan gedaan worden, dan kan je aan alles aan, zowel aan de koppelingen als aan de plaats waar je alles moet vast zetten op de muur, ach, het steekt toch achter dat kastje en een geluk met een ongeluk, aan de kast en aan de lades erin, is nooit wat erg mee gebeurd, er stond wel eens een druppel water in maar dat was het dan ook.  Al was ik er toen niet echt over te spreken, ik hoop nu dat alles voorgoed geregeld is en ook zo blijft ?!  Maar dat zullen we later ook wel zien, of beter gezegd, ik hoop dat ik er niks meer van zie want dan kan het weer mis zijn gegaan . . . niet doemdenken, hopen dat het zo blijft en dat het uiteindelijk ook eens gedaan geraakt !

Ondertussen lag dus alles in duigen wat ik had voorzien in mijn gedachten om nog te gaan doen, ik moet zeggen dat ik nu toch nog even ga buiten zitten, het is dinsdag en het is al iets na 16u maar geen nood, het kan buiten ook nog wel goed zijn, even van profiteren tot seffens en daarna weer maar eens gaan opkuisen zeker ?!

Nog een heel fijne woensdag voor iedereen en maak er ook een mooie dag van, is het niet voor jezelf dan misschien wel voor de anderen.  Groetjes.




Reacties

  1. het is inderdaad om de muren op te lopen als je problemen hebt in huis en moet wachten tot er iemand langskomt. Ik duim voor jou dat het deze keer allemaal goed hersteld is en je je daar geen zorgen meer hoeft over te maken. Tsja, alleen staan voor alles daar heb ik schrik voor en men mag wel zeggen dat went ook maar ik denk dat dit ook de reden is waarom je zo onrustig bent in je hoofd en niet goed slaapt. Hopelijk duurt dat niet te lang Chris want zonder slaap houdt een mens het niet vol! Sterkte maatje! Groetjes en warme knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn dan nog allemaal kinderziektes zoals het genoemd wordt aan nieuwe appartementen, ik heb het vroeger nog meegemaakt maar toen zorgde er iemand anders voor al die dingen, daar moesten wij ons niet zoveel van aantrekken, wij hadden de syndicus die alles had gecentraliseerd van zulke dingen allemaal en dan kwamen de mensen op een bepaalde dag en dan werd zoveel als mogelijk al in orde gezet, hier moet ik voor alles opdraaien en dat is nu wel lastiger geworden, als je met twee bent dan denk je samen eens na van hoe kunnen we dat oplossen en wanneer, nu sta ik inderdaad voor alles alleen en dat is zwaar. Maar er zijn nu toch weer een aantal werkjes gedaan en ik hoop dat het hier voorgoed met alles gedaan is want ook ik ben het nu wel even beu. Komt er dan nog bij dat er bepaalde mensen hier bij mij komen aanbellen maar dat het voor iemand anders bestemd is . . . die op dat moment dan nog niet beschikbaar is ook ! Ook dat maak je dan mee en ik probeer zo goed als mogelijk dan inlichtingen te verstrekken maar verwijs ze dan wel door naar de andere persoon, opbellen kan je ook en dat moeten ze dan maar doen ook ! Mijn overleden man en ikzelf hebben dat vroeger in onze appartementsblok waar we toen woonden, ook gedaan en daar waren 36 woningen, dus nog wat meer dan hier. Iedereen wist daar waar ze terecht konden voor gewoon inlichtingen over de containers, wanneer ze kwamen en dergelijke voor de ophaling, het was vrij goed geregeld . . . totdat de echtgenoot zijn ontslag had gegeven en we ons met niks meer moeiden. Toen liet hij zelf verstaan dat hij bepaalde dingen niet meer kon doen en dan vroegen de meeste van hen zich af hoe het nu verder moest gaan ?! Ja, wij ook maar we zijn een paar jaren nadien dan daar vertrokken en ik ben blij dat we die stap toen hebben gezet. Ik woonde er echt wel graag en het was er zeker een stuk groter dan hier maar hier vind je nog relatieve rust en die was daar de laatste jaren echt wel zoek voor ons !
      Deze nacht eens goed kunnen door slapen tot rond 8u en dat heeft me deugd gedaan, ik geraakte ook snel in slaap en dat voel je de dag erna nog steeds het beste. Ik ben dus op de goede weg en hoop dat het zo op alle gebied weer wat beter zal gaan voor de komende dagen en weken. We mogen in het komende weekend dan toch ook een uurtje langer slapen dus ja, voor mij is dit mooi meegenomen. Op naar de wintertijd !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!