Vrijdag, en al gaan winkelen zonder nat te worden !


Een fijne vrijdag voor iedereen en geniet tegelijk ook maar van het weekend dat eraan komt !  Of het mooi gaat zijn of eerder twijfelachtig, eender, we maken er toch steeds het beste van.  Daarom ben ik vandaag al op pad geweest om te winkelen, ik dacht wat eerder te vertrekken maar dan begon het wel degelijk te regenen, ik zag dat voordien hier ook alles reeds nat was gemaakt en ja, wat doe je dan ?  Wel ik heb even gewacht totdat het regenen zo goed als voorbij was, zo een klein beetje miezerig gedoe viel er nog wel maar niet iets waar je dadelijk helemaal nat kan van worden . . . en dan stel je best niet meer uit om er door te gaan, want later komt er misschien wel eens een hoosbui aan te pas en sta je daar !  Dan heb je nog niet alles in huis om er wat lekkere dingen van te maken, ach, ik mag al blij zijn dat ik weer bijna alles voor een ganse week in huis heb gehaald.  Al heb ik niks meer bij dan wat er op mijn lijstje stond.  Ik heb wel even geduld moeten hebben totdat ik mijn blauwe bessen had, die waren nog niet bijgevuld en ik heb ernaar gevraagd en de dame is ze dadelijk gaan halen, zij moest ze toch ook aanvullen en ik moet zeggen dat ze je steeds naar best vermogen helpen in dat magazijn.  

Mag ook wel zijn want die keten staat bekend om zijn ietwat duurdere prijzen, je moet ze gewoon maar nemen terwijl ze aan een mindere prijs staan genoteerd en dat kan je steeds wel raadplegen in een folder.  Ofwel zorgen dat je met je gsm werkt daarvoor ofwel via je kaart, als je ze er tussen zet om daarvan te genieten, dan doe je dat best dadelijk wanneer je het ziet en zo krijg je al wat meer punten ook voor bepaalde aankopen.  Dat moet je steeds wel zelf in het oog houden maar als je dat nooit doet dan geef je meer uit dan dat nodig is, en dat is nu ook niet echt spaarzaam omgaan met je centen, we moeten allemaal op de kleintjes letten, is het niet zo ?!

Aan de "vérstoog" van vlees en kazen en allerlei bereidingen, daar stond iemand die ik reeds lang kende, van vroeger toen we samen nog naar school gingen, ze nam ook wel wat mee naar huis om samen met haar man en misschien ook wel voor de kinderen en kleinkinderen, je weet immers nooit wie er zo maar eens komt binnen vallen.  Momenteel zou ik ze ook wel wat verschillende dingen kunnen voorschotelen maar veel hoef je echt voor een week niet mee te brengen, wanneer het op is dan ga je toch gewoon wat bij halen, meer hoeft toch echt niet !  Anders wordt het maar slecht en heb je er helemaal niks aan gehad, dat is niet echt zuinig zijn, al ben ik niet zo zuinig als ik uiteindelijk wel zou willen, ik haal er echt niet het laatste uit, dat nooit, wanneer het me niet past dan neem ik het gewoon niet, tenminste als het over eten gaat.  Je neemt toch niet iets mee dat alleen voor anderen is bedoeld ?! Of doe je dat toch, er moest eens iemand zo binnen vallen zonder verwittigen . . . neen, dat is dom redeneren.

Ach, ik kan weer verder koken en wat nog allemaal, zo dacht ik ineens : waar zijn mijn koffiefilters . . . maar ik had gewoon mijn tas op wielen gevuld en daarna ook nog een tas met etenswaar zoals brood, alleen aan die filters niet meer gedacht en ja hoor, daar zat ook nog die honing bij, gelukkig dat ik die ook nog bij had, ik dacht eens gebraiseerd witloof te maken en daar doe ik telkens een paar druppels honing bij, kwestie om dat mooi te laten karamelliseren in een pannetje met deksel.  Ik vind dit het handigste wat er is om dat zo klaar te maken, 'k heb dat eens bij een bepaalde kok gezien op tv en ik vind dat  nog steeds de eenvoudigste manier waarover je ook steeds de controle houd, ik heb immers een glazen deksel dat erop past en dat is heel handig.  Om het overtollige nat te laten verdampen zet ik daar de tanden van een vork onder zodat er steeds een spleetje over blijft langs waar de "schouw" is om het te laten verdampen, handig toch !

'k Heb vlees meegebracht, twee soorten en twee soorten vis, dus ik kan minstens al voor 5 dagen verder, al heb ik nog wel iets in de diepvriezer zitten ook.  Volgende week vul ik dan de worsten en dergelijke weer terug aan en zodoende heb ik voldoende variatie in voedsel, het hoeft niet altijd zo moeilijk te gaan, ik kan telkens kiezen wat ik neem.  Al zal ik van dat ene stuk vlees wel eens wat moeten invriezen, dat geeft niet, dan haal je dat er weer uit op een ander moment dat er wat minder keuze is.

Voor groenten heb ik nu bloemkool, champignons maar ik heb ook nog wel andere in de aanbieding, die liggen beneden in mijn kelderberging te wachten tot ik ze klaar maak : rode kool !  Witloof ligt er ook nog dus aan groenten en fruit, ik bracht nog blauwe bessen mee, appelen en er liggen nog wat druifjes.  Rode paprika is er ook steeds in huis en ja, kies maar eens wat uit om samen tot een lekker geheel te maken !

Voor deze middag ga ik gewoon een bord soep eten met een boterham met een gerookt stukje vlees ertussen en dat moet ook wel goed smaken.  Die soep heb ik gisteren pas gekookt in de late namiddag . . . en ik was die bijna vergeten toen ik even wat kruiden ging halen uit mijn "kruidenbak", er was een deel overgekookt, ik had dat natuurlijk weer vergeten om minder te zetten voordien met het gevolg dat het bijna in de onderliggende schuif aan het stromen ging, ik kwam nog net op tijd.  Dadelijk een keukenhanddoek genomen om het geheel wat tegen te houden en daar heb ik alles kunnen mee redden.  Nadien nog wat water erbij gevoegd om alles weer als normaal te krijgen maar vandaag moet ik toch eerst eens proeven of de smaak echt wel goed zit na die bijna-ramp die ik had veroorzaakt !

Ondertussen is het hier toch al eventjes zo goed als droog gebleven, al zie ik geen druppeltjes vallen, het droogt ook niet op zoals anders, gaat het een druilerig dagje worden, 'k had gisteren al de kussens van de stoelen gedaan die hier nog klaar staan om in te gaan zitten.  Maar als er geen zon schijnt dan zie je mij daar toch niet, ik denk er sterk over na om mijn stoelen rond de tuintafel weg te doen en te stapelen, dat is handig en je hebt niet veel plaats nodig om die te zetten, ik zorg dan dat ze meestal voor de andere lichtere standenzetels staan zodat die niet weg kunnen, samen met de witte stoeltjes die ook kunnen dienen als bijzettafeltje.  Ik denk zelfs dat ik die vorig jaar onder de tafel had gezet, dan staat alles veilig en blijft het min of meer droog.  Bij slagregen kan je dat toch niet voorzien dat er eens wat nat zal worden maar zo vaak is dat nu ook weer niet, als ik mijn tafel in een andere richting zou zetten dan stond die in zijn geheel dichter bij de muur en bleef alles droog, nu wordt die deels nat maar dat is geen erg, ze kan er wel tegen eigenlijk.

Blijft er me niks anders meer over dan hier eens wat rond te gaan met de stofzuiger, kwestie van alle stof wat mee te krijgen dat er toch hier en daar wel ligt, daarna kan het weekend beginnen en als het regenachtig blijft, dan zullen we ons deze namiddag nog even bezig houden met de strijk die er al terug hangt, niet veel stuks maar opgeruimd staat netjes, en dat is weeral iets wat je volgende week niet meer moet doen !  Als de hoop niet groot is dan is die ook snel weg gewerkt !

En verder moet ik hier en daar nog wel iets opbergen van papieren en ook regelen via de computer maar daarna kan het gewone leven wel weer beginnen : genieten terwijl je dat kan, en terwijl er de tijd voor is.  Maar zou niet iedereen dat zo doen, ik denk het wel, en als het niet zo is, dat leer je vrij snel door ons wisselvallige weertje dat we toch zo vaak hebben !

Nog een heel fijn weekend wens ik iedereen toe, geniet ervan en maak er ook wat moois van, eender hoe je dat doet, samen of alleen , het lukt altijd wel als je daar ook een beetje moeite voor doet, een glaasje wijn bij het eten, iets lekkers klaar maken, vul zelf maar in met wat je wil, het kan maar deugd doen, al is het gewoon eens uitslapen op zaterdagmorgen !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!