Vrijdag, eindelijk zijn mijn ramen gelapt geraakt !


Ja, lach er maar eens mee, maar soms kan je dat gevoel wel hebben dat je dankbaar bent dat je uiteindelijk zover in de week bent aanbeland.  Niet dat ik het zo druk had met allerlei toestanden, wel had ik het uiteindelijk zo druk in mijn hoofd dat ikzelf er niet meer tegen kon, ik ben dan ook niet stressbestendig meer, wat ik vroeger wel echt was . . . totdat je op een punt komt dat het niet meer erger kan en je er onderdoor bent gegaan . . . ik herinner me die tijd nog goed en toen kon ik bijna niks meer, mijn lichaam wou niet meer mee, ik kon niet meer wandelen, ik kon niet meer deftig eten, nog zo van die zaken allemaal dat niet meer lukte, tenminste niet zonder te morsen en zonder andere dingen in de war te laten lopen.

Je kan zover in het rood gaan dat het licht op een moment echt wel uit gaat en dat je niks meer om je heen kan verdragen, ik kon zelfs niet meer verdragen dat er in huis werd gepraat en dat er bezoek kwam, begrepen die dan niet dat ik eigenlijk ziek in mijn hoofd was geworden.  En die gevoelens kreeg ik in de week weer terug, ik voelde me teruggekaatst tot in die tijd en ik ben dan bang dat ik het noorden ga verliezen en mezelf wat ga verliezen, gewoon omdat je alleen niet meer verder kunt op bepaalde momenten.  Vind je dat raar, ik niet, ik weet wat het is om zover heen te zijn in je hoofd dat er bijna niks meer normaal werkt, het kan en het is mogelijk maar geloof me maar, ik kon gewoon niet meer normaal een boterham eten, ik morste bij alles wat ik deed, ik kreeg schrik van mezelf toen ik me bezig zag in mijn eigen huis !

Regelmaat is  iets wat ik daardoor heb geleerd en niet van de hak op de tak springen en van hier naar daar gaan want dan stop ik al met alles, ik kan daar gewoon niet meer tegen, dat weet ik maar al te goed, het is niet eenvoudig om het normale leven dan weer op te nemen en ja, in de voorbije week was dat wel even het geval.  Ik riep gewoon om hulp en die heb ik van overal gekregen, ik mag blij zijn dat tot nu toe alles weer is geregeld, of het lang zo gaat blijven hoop ik dan ook maar ik wil het wel in het oog houden want ik vertrouw het helemaal niet meer.

Gisteren heb ik toch mijn ramen gelapt, ze blinken weer behalve nog twee smalle stukjes, die heb ik nog niet gedaan gekregen, die waren er te veel aan.  Dat is telkens een vaste ruit en daarvoor moest ik dan mijn gerief mee naar buiten nemen en het was middag.  Dus wat heb ik gedaan : alles mooi weg gezet en gegeten want ondertussen stond ook mijn eten te wachten in de ovens, ja ovens, de soep opgewarmd in de microgolfoven en de lasagne stond te warmen in de gewone oven, daarvoor zijn twee ovens handig, beter dan eentje.  Op de middag heb ik dan nog een beetje pauze genomen en ik zou in slaap zijn gevallen, was het niet dat opeens de klank van de tv wat harder ging dan normaal en toen was ik weer bij de pinken !

En wat dat slapen betreft, ik was gisteren opgestaan om 8u en ik was voordien geen seconde wakker geweest, dus ja, ik heb uiteindelijk weer eens goed kunnen slapen na al die perikelen, gelukkig maar.  Alleen moet ik wel voorzichtig zijn dat ik regelmaat hou in wat ik doe, dat is blijkbaar voor mij van groot belang en me vooral niet laten opjagen door anderen.  In het weekend is dat meestal wel wat beter en als je dan al eens een uurtje of zo mist aan slaap, dat is geen erg, dat is weer snel ingehaald wanneer je in het weekend een uurtje langer mag blijven liggen, al is dat ook niet altijd even eenvoudig als ik het hier neerzet.  Meestal ben ik dan toch ook op het gewone uur wakker van altijd maar dan geeft je horloge wel nog een andere tijd aan, maar dat is geen erg, dat ben je snel weer gewoon, in het voorjaar vind ikzelf het dan weer moeilijker en krijg ik van die momenten dat ik voel dat ik te weinig heb geslapen, ook al rust je dan nog wel iets langer uit in bed dan normaal, het gaat moeilijker in die periode. 

Voor mijn part mogen ze het allemaal op zomeruur laten staan, niemand die daar bezwaar tegen heeft denk ik dan maar ja, komt het er ooit wel van om dat uur vast te zetten voorgoed en niks meer aanpassen met uren en seconden zoals het nu gaat ?!  Ik vrees ervoor, er is al genoeg over te doen geweest en hier en daar zijn ze wel naar een vast uur overgeschakeld maar zeker niet allemaal, of het ooit zal komen, ik denk het niet, waarom, weet ik niet maar ik vrees dat het nog wel zijn tijd zal uitzingen zonder veranderingen.

Nog een heel fijn Halloweenweekend wens ik iedereen toe, het is een raar weekend ook, we krijgen andere tijden voorgespiegeld, we hebben een weekend en daarna een werkdag en het is weer een feestdag, een rare korte week . . . maar die mogen er ook wel zijn.  De herfstvakantie gaat weer in bij ons en dan zijn ze weer voor even terug thuis, al is dat niet voor lang.  Geniet ervan van de spoken en verhalen allerhande, laat de kinderen kinderen zijn en spelen en ravotten, daar heeft niemand wat tegen, geniet van het mooie weer dat er toch nog wel even is, geniet van de relatieve rust waar je kan van genieten en van de zon als ze schijnt en daarna . . . moeten we weer verder gaan met wat we voordien deden, werken en wassen en plassen en strijken en poetsen, het komt steeds terug . . . groetjes !





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!