Woensdag, opgestaan met een zonnig gevoel vandaag !

 


Zo blauw als de flessen hierboven, zo blauw ziet ook de lucht er uit op deze morgen, al was het toch al bijna achten toen ik uit bed kwam.  'k Heb heerlijk geslapen, de slaap der rechtvaardigen, zo noemen we dat ook weer maar ik was al rond zessen toch wakker geworden, ben even opgestaan om naar het toilet te gaan, daarna weer mijn bed ingetrokken om heerlijk na te genieten van een rustige nacht !  Het doet me deugd om goed te kunnen slapen en even naar buiten gaan doet daaraan ook goed natuurlijk.

Zo moest ik gisteren even een luchtje kunnen gaan scheppen, gewoon buiten wat rond lopen en daarna weer naar huis toe, met mijn hoofd dat leeg werd gemaakt, ook al dreigden de wolken om wat regen te sturen naar beneden !  Maar ik bleef buiten rond lopen, ook al viel er tussendoor een regendruppel naar beneden . . . totdat ik plots aan de winkel van de chocolatier stond en ik besloot naar binnen te gaan.  Ik had zo lang al gedacht om daarlangs te gaan om wat pralines, dat was nu eens de gelegenheid bij uitstek om ervan te genieten, zowel van er naar binnen te gaan als naar de chocolade die je dan ook van daaruit meebrengt !  En ik kocht twee doosjes, eentje voor mezelf en eentje voor een buurvrouw, veel was het niet maar het is de gedachte die telt, is het niet zo, en daarmee had ik een reden om er even naartoe te gaan ook !

Dat had ik in mijn gedachten laten rijpen tussendoor, zou ze er gelukkig mee zijn dat ik haar een bezoekje bracht ?!  Ik had het eerder al verteld, had het al in mijn idee ergens zitten in mijn hoofd : ik ga haar bezoek, op het onverwacht, misschien niet zo slim maar toch, ik ga het doen, vandaag of morgen.  Maar op dinsdag was er nu eenmaal tijd, ik had niks dringend meer omhanden, en waarom niet, je kan altijd proberen.  Lukt het niet, er zijn nog andere dagen . . . al waren de volgende dagen van deze zelfde week wel erg druk en op het einde van deze week, op zaterdag, is er een feest ter ere van de gouden jubileum van mijn broer en schoonzus !  Ja, ook dat maak je nu weeral mee, alleen en wel, maar toch, het is er en je treft er wel weer andere mensen die je nogal hebt gezien en die je vast en zeker wel kent !

We brachten samen een hele mooie namiddag door, gewoon door te praten, over de overleden echtgenoot, over wat we eten, wat we doen, wat ons bezig houdt en waar we verdriet om hebben of wat ons gewoon bezig houdt tijdens de dagen dat je toch meestal wel alleen zit !  Josefine was zo vriendelijk en zelf voelde ik me ook beter, zeker nu ik wist dat ik er welkom was en dat we goed met mekaar konden praten . . . en praten helpt ook vaak, al komen daarna meestal wel de tranen.
Ook bij mij zitten ze dichter voor mijn ogen dan je zelf zou denken, ik ben ook zo iemand die vrij snel getroffen wordt door het leed dat anderen treft, maar ik meen dat daarin ook de leeftijd wat meer meespeelt en het meevoelen met anderen, dat is het wat ik dan wil verhelpen of ik wil troosten maar het is meestal heel zwaar en telkens er iemand is overleden die ik heb gekend . . . dan komen de waterlanders.  Ik kan ze gewoon niet tegen houden, ik ben nu eenmaal zo gevoelig, ik weet dat reeds lang maar heb er nu meer dan anders last van, ik hoop dat dit toch wel wat zal verbeteren, ik kan mijn lieve Ivo nog echt niet goed missen !  Ook al is hij er niet meer, in mijn hart blijft hij altijd zitten, mijn grote liefde !

Een degelijke nachtrust deed me gisteren vrij snel inslapen ook, ik was helemaal weer rustig, anders dan anders, ik voelde wat ik in de loop van de dag had gedaan, altijd met wat bezig geweest en toen ik dat niet meer kon in de namiddag heb ik andere dingen aangepakt.  Dat bezoekje aan een buurvrouw heeft me weer wat meer moed gegeven, ook heeft zij mij een beetje getroost eigenlijk, gewoon door haar praatje, dat miste ik wel wel een beetje.  Maar een goede nachtrust geeft daarna ook weer als gevolg dat je een mooie dag tegemoet gaat en dat is vandaag dus, woensdag en een ietwat minder natte dag, ik hoop het toch, mag ook wel eens zijn, moet niet altijd regenen, uren aan een stuk !

Nog een heel fijne woensdag voor iedereen en als de lucht zo blauw blijft hoeven we ons om de regen geen zorgen te maken, toch !  En genieten terwijl er een periode van droogte is, profiteer ervan om een wandelingetje te maken, ga ik nu ook doen, al is het maar tot aan de apotheek !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!