Vrijdag, we gaan naar het weekend toe !

 


Wat fijn dat we weer naar het einde van de week toegaan, het weekend is dan ook echt welkom voor mij.  Want gisteren was een dag dat ik moe ben thuis gekomen, ik kan blijkbaar niet meer tegen dat passen en zoeken naar bepaalde kledingstukken !  Is dat niet ellendig, ik had dat ook toen ik met onze dochter eens op pad was om wat nieuwe stukken bij aan te kopen, dat was toen ook zo ellendig geëindigd, ik denk zelfs dat ik daarna met een virusje zat, het was een griepje dat bij mij de kop op stak een echt geen corona.  Maar gisteren was echt wel een mooie dag, ook de dag voordien maar voor mij was dit de mooiste dag.  

Ik had wat in mijn hoofd gestoken om hier en daar toch wat te gaan aankopen en daarom trok ik naar de stad.  Zo rond 9u in de morgen ben ik hier thuis vertrokken, ik moet dan nog een kwartier of zo stappen tot aan de bushalte en de bus komt dan meestal rond het half uur, vandaag was die blijkbaar heel goed op tijd bij ons en we togen samen met nog heel wat andere mensen richting Leuven uit.  De ene stapte hier uit, de andere stapte onderweg dan ook nog op en reed mee tot in Leuven, een groot aantal bleef gewoon zitten omdat die bus ook de verbinding maakt met Gasthuisberg, het grootste ziekenhuis van ons land, dat gesitueerd is in Leuven dus, niet in het centrum maar wel vlak buiten de stad zelf.  Al is dit ziekenhuis ook wel een stad op zich, er steekt zoveel in de grond als wat er boven uit torent.  Steeds zijn er ook werken aan de hand en dat wil zeggen dat ze hier of ginder wat gaan uitbreiden !  Het geheel wordt steeds maar groter en groter . . . maar ik dwaal af !

En uiteindelijk heb ik heel wat aangekocht : twee maal een andere stel, de ene keer met een plooirok met bijpassende bloes en ook nog een sjaaltje om het geheel wat meer cachet te geven.  Het andere is een fijne lange broek, samen met een bijpassen de pull die je best ook nog bij andere kleuren kan dragen.  Dan nog een blauwe pullover in katoen met V-hals en ook daarbij past die sjaal, en ook nog een zachter dikker lijkende pull in velerlei kleuren, waar ik ook die sjaal kan bij dragen.  Het zijn dus meestal dezelfde kleuren die zitten in die mooie sjaal en daarom heb ik die erbij genomen !  Zo kan ik alles dus eigenlijk in drie keren dragen en telkens een gans ander uitzicht !  Wat moet een mens nog meer hebben ?!  Ik heb er echt niet op gekeken, ik dacht bij mezelf, als je het zo niet doet dan geraak je nooit aan dat wat je echt wil hebben en dat mooi staat, bij elke gelegenheid !

Wat later ben ik dan nog in een andere winkel binnen gegaan om een jeans aan te schaffen, ik had dadelijk wat ik zocht maar het was niet precies net dat wat het moest zijn : de broek was te lang.  Wist ik veel dat er ook kortere maten in waren, ja zelf ben ik niet zo groot en dan kan je best die kortere maat nemen, meestal heb ik daar voldoende mee, toch als je in mijn maat, wat een normale kledingmaat is, nog steeds valt.  Mocht het zijn dat ik nog wat zou gaan bijkomen dan moet ik oppassen want dat wil ik echt niet meemaken.  Ik had altijd gezegd : zo lang dat ik nog een normale confectiemaat heb, ben ik niet zinnens om veel te laten, zo lang ik dus nog gewoon stukken kan aankopen in een normale winkel dan doe ik er niks aan !
Ik heb vroeger zoveel aan de lijn gedaan en het heeft me echt niks opgebracht, nu op mijn oude dag moet ik er  niet meer mee beginnen, al is het nog maar van in 2018 geleden dat ik aan het lijnen was.  Toen vierden we onze gouden huwelijksjubileum en ik wou heel zeker niet bij komen, ik was in de winter toen reeds wat bijgekomen en ik wou er mooi uit zien en niet zien dat die klederen te smal werden voor mezelf, ik had zoveel moeite gedaan om er op mijn best uit te zien en had ook wat meer geld uitgegeven dan normaal . . . en toen kreeg ik wat aan de hand en moest naar het ziekenhuis, ik kreeg de ene flauwte na de andere en ik was toen alleen maar bang dat ik onze jubileum niet zou kunnen meemaken !

Ach, toen is alles nog goed gekomen en ik ben gestopt met lijnen, heb het opgegeven, met het gevolg dat een mens wel iets bij komt maar dat het echt binnen de perken is gebleven.  En tot nu toe ontzeg ik me niet veel eigenlijk, al probeer ik er wel de hand in te houden, al is het soms echt wel moeilijk.  Ik ben dan ook door een pijnlijke periode gegaan door het overlijden van de echtgenoot en ook dat heeft misschien wel iets van mijn gewicht doen afnemen, het is tot nu toe heel goed verlopen allemaal en ik hoop dat ik van mijn nieuwe kledij ook veel geniet zal hebben.

Verder ben ik in de stad nog in een winkel naar binnen gegaan en heb wat uitgeprobeerd : nagel lakken met tester die daar voorhanden was.  In het begin leek het kleur me niet echt goed te liggen . . .  maar hoe meer ik het bekijk, hoe meer zin ik heb om het toch maar te gaan proberen, alleen moet ik dan wel ook nog iets blauwer mee gaan brengen voor bij die blauwe pullover, dat kan volgende week ook nog wel !

Wat ik ook nog wil meebrengen zijn kousen in de juiste kleur, ik weet echt niet wat precies maar ik zal dat misschien wel even in de winkel vragen, daar weten ze re wel weg mee !  En dan kan ik gerust naar het feest van mijn broer en schoonzus gaan, ik ben klaar om feestelijk mee te vieren, ik dacht dan ook mijn nieuwe rok te gaan dragen maar dan moet ik dus ook kousen eronder hebben die erbij passen.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen en vergeet vooral niet te genieten van het weekend in de komende dagen.  Volgende week ziet het er niet echt zo goed uit als deze week maar we slaan er ons wel doorheen.  Als het dan op zaterdag maar mooi weer mag zijn dan ben ik al dik tevreden, ik wil mijn kledij showen zonder dat ik al te nat kan worden !  Groetjes.





Reacties

  1. Beste Chris, mijn gewicht heb ik al lang opgegeven. Niet dat het mij niets doet! maar het werkt niet, hou het wel zoveel mogelijk onder controle. Ik heb een hele trage schildklier wat het nog extra moeilijk maakt om te vermageren, en heb dan maar een klik gemaakt in mijn hoofd, leeftijd speelt ook mee he. In Gasthuisberg ben ik ooit heel lang geleden eens binnen geweest, mijn schoondochter werkt daar ook in een van de labo's. En ons kleindochter is afgestudeerd aan 't Lemmens wat er ook niet ver af is he. Voor 't moment woont ze nog in Leuven, maar niet voor lang meer, ze zijn aan 't bouwen naast de ouders in Limburg, en dat zou tegen de winter moeten klaar zijn. Haar man ook muzikant! is van Leuven, daardoor zijn we al een paar keer in Leuven geweest. Met de trein ben je meteen in 't stad wat ook gemakkelijk is. Klinkt heel mooi wat je gekocht heb, je zult zeker pronken op het feestje. Ik volg je alle dagen maar neem er wel mijn tijd voor haha. Wens jou ook een fijn weekend, tussen de buien door. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon veel dichter bij Aarschot maar in de stad zelf kan je maar weinig aan kledij en dergelijke vinden, ofwel weet ik er de winkels niet meer maar de meeste winkels bevinden zich dan ook buiten het centrum en die afstand om dat te voet te doen of zelfs met de bus, is me te ver van alles vanaf. Ik heb momenteel een aantal winkels in Leuven waar ik regelmatig eens langs ga maar nooit meer zo vaak als het vroeger was. Toen trokken wij tussendoor eens samen er op uit om het één en ander aan te kopen wat je hier bij ons, in Wezemaal, niet vind. Hier zijn ook bijna geen winkels, je kan wel je plan ermee trekken voor voedingswaren en dergelijke maar voor kledij trek je beter ergens anders naartoe, is hier ook bijna niet te vinden, ja ene winkel weet ik hier aan het warenhuis zelf maar of ik daar nu zou naartoe trekken, ik ben het niet gewoon en dan ga je daar ook niet snel naar binnen, ken het ook niet echt. Zelfs in de bloemenwinkel er vlak bij, ben ik nog nooit geweest, dat was vroeger in Kessel-lo wel anders, daar kon ik moeilijk aan voorbij gaan als ik zin had in een bloemetje voor binnen ! Nu koop ik geen snijbloemen meer maar op de markten kan je die wel gemakkelijker mee nemen, al doe ik dat ook niet, ik mijd de dagen dat het er markt is om eerlijk te zijn !
      En ik weet wel dat je Leuven wat kent, ik kom er nu ook dus niet zo vaak meer en je ziet alles dan weer op korte tijd veranderen, ach, ik trek mijn plan en nu ik weer wat van kledij voorzien ben, ben ik tevreden, al dacht ik zojuist er nog aan dat ik beter nog een andere jeans had meegebracht, maar die kan ik later nog wel gaan bij halen, we zien wel, eerst uitproberen of deze goed staat, ik weet het wel, ze is gepast en goed bevonden en van een merk waar ik fan van ben en dat steeds een goede pasvorm heeft, meer moet dat niet zijn.
      Met de trein gaan van hieruit dat gaat ook natuurlijk al moet ik daarvoor meer dan een kilometer stappen voordat ik daar ben aangekomen, je bent moe als je dat doet en dan nog die trein op, neen, dat doe ik niet meer ! Als je dan gepakt en gezakt weer naar huis moet en het is geen mooi weer, dan sta je daar ook wel en moet er doorheen, niet voor mij meer ! De afstand is te groot om te voet te doen, al zit ik niet ermee in om te wandelen want van in het centrum van Leuven ga ik ook vaak gewoon te voet naar de bushalte aan het station, ik weet dat ik daar moet zijn en dat daar steeds de uren staan vermeld. Zo had ik veel geluk op vrijdag en er kwam reeds een bus aan na 5 minuten wachten, ik had me gewoon voorgenomen om naar het perron te gaan en af te wachten wanneer de bus zou komen, ik wist ongeveer rond welke tijd het was maar hij was wel iets later, of het te laat was weet ik niet, ik meen dat hij op tijd aan de halte was, maar zat daarna zo goed als vol als we onderweg waren naar huis toe.
      Nog een fijn weekend en smakelijk als je nog moet eten !

      Verwijderen
  2. Je was er ook niet bij toen ze rust uitdeelden want een zittend gat heb je blijkbaar niet meegekregen hahaha, altijd bezig! IK hoop dat het weekend wat meevalt maar ik vrees ervoor want we krijgen de volgende dagen regen en nog eens regen! En moeten we nu daarover zagen? Ik denk het niet we hebben er allemaal om gesmeekt al is dat niet nodig want als er één zekerheid is dan is het dat de natuur zich altijd herstelt!

    Dus weer of geen weer, ik wens je een aangenaam weekend en vertrek hier niet zonder een hartelijke groet en knuffel ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De komende week is pas de gouden bruiloft ! En neen, ik kan moeilijk stil zitten eigenlijk maar nu heb ik toch een strijk liggen om U tegen te zeggen, dat nieuwe spul allemaal en dan nog wat oudere stukken die ik had gedragen en dergelijke, ik wil ook mijn zomerse spullen proper maken voordat alles weer als nieuw de kast kan in gaan en dat is een werkje dat wat tijd vraagt ! Niet alleen om dat te wassen, dat is niks maar gewoon om ook alles mooi droog te krijgen op een economische manier, ik gebruik voor goede spullen niet zo vaak de droogkast en wil het dan aan de lucht laten drogen en dat is vooral moeilijk als je geen kledij kan ophangen, er zijn daar dan lange stukken bij en die droog ik graag zo, nu maak ik van mijn inloopdouche gebruik om die stukken erin te hangen maar als je dan een douche wil nemen dan moet je weer alles eruit halen en dat is niet eenvoudig om dan weer terug plaats te maken voor die stukken. Ja en ik doe dan ook alles te voet van mijn aankopen en dergelijke zo zit ik nu met wat glas dat naar de container moet worden gedaan, ik heb aardappelen nodig, vandaag nog niet en morgen ook niet maar wel tegen maandag of zo. Ik moet weer gaan rond lopen en dat alles in die regen ! Ik heb wel een goede mantel en ook een paraplu maar de moete doen is soms wat te veel van het goede, ik probeer dan ook telkens alles te combineren zoals dat glas weg doen en daarna aardappelen halen, ik heb dan toch een zak bij me en dan is dat mooi meegenomen ! Je kan het werk zoeken noemen maar ik wil dat het allemaal proper wordt gedaan ook ! Ik ben altijd wel een beetje een pietje precies geweest en dat wil ik zo houden.
      Vandaag ook nog vernomen dat er een bekende is overleden, iemand die ook Alzheimer had, samen met Ivo, hij heeft de zomer nog meegemaakt . . . ! Allemaal geen mooie vooruitzichten voor de komende week, ik zie er een beetje tegenop om eerlijk te zijn, het raakt me meer dan ik wil toegeven. Nog een fijn weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!