Vrijdag, er valt nogal wat te doen vandaag !

 


Oef, ik ben al gaan winkelen om mijn voorraad weer wat aan te vullen, of ik ook alles bij me heb wat ik moest meebrengen, dat weet ik tot nu toe nog altijd niet.  Wat ik wel weet is dat ik meer bij me heb dan wat ik echt dadelijk nodig had . . . maar dat kon ik nu echt niet laten liggen.  Ik heb namelijk twee dikke rode kolen meegebracht, in de week lagen er nog maar enkele kleinere en nu waren het grotere in een grote bak ook en ik had er al eerder een kleine in mijn kar liggen maar die heb ik dan wijselijk omgewisseld tegen een zwaardere.  Dat viel goed mee blijkbaar, ik weet niet precies wat ik daaraan heb betaald maar dat ga ik zo dadelijk wel eens nakijken.  In ieder geval zal ik toch iets lekker kunnen klaar maken in de komende dagen, ik heb champignons bij, ook nog verse boontjes, dan nog wat vers vlees en een mooi stuk vis erbij.  Verder zat er nog wat room en boter in mijn zak, ook nog platte kaas en blauwe bessen, wat chips en nootjes erbij, we zullen niet snel zonder eten vallen, alleen hoop ik dat dit alles niet veel te snel zal op geraken !

Zo was onze jongste dochter gisteren even langs gekomen met haar chauffeur, de kleinzoon Jasper, met zijn mama dus.  En ze stelde voor om op woensdag samen chinees te gaan afhalen hier in de buurt en daar samen van te genieten.  Het was dan namelijk steeds de verjaardag van de echtgenoot en we zaten dan meestal ook in het buitenland, dus werd dat even nadien gevierd, ook thuis dus, met taart en nog wat allemaal, ook drank natuurlijk maar het voornaamste was dat we samen waren voor zover dat voor iedereen mogelijk was !

Dat doet dat mijn week, ook de week die zo goed als voorbij is, wat overhoop werd gehaald en dat ik mijn planning wat moet herzien, ik hoop dat er voldoende van alles in huis is, een glas wijn kan ik ook nog schenken, dat is geen probleem, ook cava, daarvan heb ik nog bijna twee volle dozen staan dus dat is niet snel opgedronken.
Omdat ik dan ook verkeerd had gekeken op mijn agenda, en dat afhalen van die broek op donderdag, gisteren dus had gezet, kom ik wat te kort aan uren dat ik nog alles kan gedaan krijgen wat ik zinnens was ook !  Ach en dat poetsen zal wel weer eens worden uitgesteld tot ergens in de volgende week zeker ?!  En ja, vandaag moet ik dan die broek ook nog gaan oppikken, ik wil niet echt laat gaan, dat is seffens dan wel dat ik nog wat moet eten neem ik erbij, en daarna is het op naar de stad.  Want ik wil niet te laat terug naar huis toe komen, ik moet mijn warm eten ook nog klaar maken, al weet ik wel dat ik in de stad ook wel iets kan eten, maar als ik zoveel in huis heb als nu dan maak ik zelf liever wat klaar.  Nadien kan dat het weekend beginnen al zal ik nog wel moeten zorgen dat ik mijn kousen heb aangekocht, ook nog nieuwe nagellak en daarna kan ik nog daaraan beginnen ook, of zou ik wachten tot op zaterdag, dan is de dag hier thuis ook vrij kort.

Maar we slaan er ons wel weer doorheen, deze avond nog wat klaar zetten allemaal en daarna nog een douche nemen op zaterdag en het kort dan ook wel af, ik hoop dat ook alles in de stad vlot zal verlopen en dat ik snel weer naar huis toe kan gaan maar dat is steeds afwachten.

Nog een heel fijn weekend wens ik iedereen toe, al voorspelt het weer niet zoveel goeds maar ja, we slaan ons hier ook wel doorheen, groetjes.




Reacties

  1. Het weekend zit er op en wat het weer betreft mogen we hier niet klagen wel fris maar bijna geen regen dus... En toevallig staat er ook rode kool op mijn boodschappenlijstje. Het zal er stilaan het weer voor worden vind ik. Mijn slaapgenoot eet dat niet maar dan maak ik er voor mij alleen want ik lust dat wel !!
    Nog een hartelijke groet en avondknuffel! Houd je daar goed Chris!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je houd ervan of je haat het, zo is het ook met rode kool maar hier aten we dat steeds graag, zowel mijn overleden echtgenoot als ik zelf en wanneer ze er weer zijn dan kan ik het niet laten om er enkele mee naar huis te nemen. Alleen ontbraken de appelen nog en ik meen dat die toch ook weldra er moeten zijn. Daar zit ik nog op te wachten maar ik kan wel proberen om er andere onder te doen maar ik wacht nog af. De witte kolen ga ik ook wel in de vriezer doen en dat is allemaal voor in de winterperiode maar ik lust die nu ook al wel, alleen kon ik dat niet samen mee brengen dus in de komende dagen zal ik daarvoor nog wel eens terug gaan en misschien nog wel een pompoen ook nog meebrengen. Maar het weegt nogal en als ik dat in mijn karretje kan meenemen dan is dat niet zo'n erg, anders krijg je er alleen lange armen van !!! Sorry dat ik zo laat reageerde maar de vorige dagen waren dan ook zo goed gevuld, ook gisteren nog, toen deed ik mijn was, die anders toch al op vrijdag gedaan was, nu ben ik nog wel met het ene en andere bezig en dat van in de vroege morgen eigenlijk, wat dekentjes uitwassen en dergelijke spullen. Ik heb nu mijn eigen donsdeken al opgelegd omdat ik tussendoor toch met koude voeten slapen ging en dat is niet goed om snel in slaap te komen, 'k had hier en daar ook wat spierpijnen en die dons kan erbij helpen om goed warm ingeduffeld in slaap te geraken ! Woensdag vieren we de verjaardag van Ivo en dan komen de kinderen hier samen om te eten, we halen wat af hier in de buurt en eten het gewoon samen op, het is een stil herdenken van wie we zijn verloren, ik heb gezorgd dat we daarna nog een knabbeltje hebben en ook wat zoets zodus hoop ik op een gezellig samenzijn al zal het wel even in mineur zijn maar toch, ik hoop dat iedereen er kan van genieten. Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!