Woensdag . . . weer iemand verder geholpen . . . !


 Dat we weer een zonnige dag gaan krijgen staat buiten kijf, we krijgen misschien ook weer een deel van een hittegolf te verwerken of zelfs een hittegolf op het einde van de grote vakantie !?  Wat het ook mag worden, we genieten van de mooie zonnige dagen, al hou ik me tegenwoordig meer binnen dan buiten op.  Dat niezen en proesten is er voor mij vaak te veel aan, en de hitte op de middag is ook te veel van het goede, dat is dan ook de reden dat ik tijdens die uren vaak binnen te vinden ben.  Wat ik dan doe is al verschillend maar op de middag eet ik zoals elk normaal mens wel doet denk ik dan, en daarna hou ik ervan om wat rust te nemen, tenzij er iets anders op mijn programma staat dat mijn aandacht vraagt maar de agenda is tegenwoordig echt wel mager geworden, al moet ik op tijd en stond eens gaan kijken wat erop staat, zo vergeet je die maar ook zo komt er weer een paar afspraken vast te liggen waaraan je niet kan ontkomen . . . en dan moet je toch wat voorbereid in de arena treden?  

Ik doel dan op een eerste fysieke bijeenkomst van de eigenaars van onze residentie, de voorgaande was gewoon van op afstand en daar heb ik voor bedankt, je hoort niet goed meer en je twijfelt of je alles zal verstaan, je kan het vaak ook niet zo goed bekijken op een klein scherm en ik begin er echt niet meer aan.  Maar naar deze kunnen we allemaal heel goed samen naartoe gaan, gewoon te voet is dat dan ook te doen omdat het in een ruimte van het rusthuis mogelijk is en op een moment dat meestal wel voor iedereen passend is.  We zien wel welke resultaten er daar zullen uitkomen, het is pas begin volgende maand maar ook dit komt al snel dichterbij.

Gisteren heb ik toch weer een goede daad gedaan : er was een man aan het sukkelen om met zijn rollator op het opengelegd gedeelte van de straat te kunnen verder gaan.  Ik heb hem wat geholpen, ik kwam hem net tegemoet en om eerlijk te zijn ligt dat weggetje er maar penibel bij, de overgang van het vaste gedeelte naar het opgebroken gedeelte van de straat is maar slecht aangelegd en echt niet goed te berijden met een rollator, ik weet het maar al te goed, ook ik moet daar oppassen, ik probeer dan wel overal langs te lopen waar het te moeilijk is en ga dan even opzij waar je de voeten beter op een effen gedeelte kan neer zetten.  Mensen met een rollator kunnen dat niet altijd, die wil niet steeds goed mee doen waar ze naartoe willen gaan.  Toen ik weer terug langs datzelfde sukkelweggetje, het opgebroken gedeelte van de stoep eigenlijk, naar huis terug ging, toen was er een man van de werken iemand aan het verder helpen, ik geraakte vrij snel overal doorheen maar die man had ook wat meer hulp nodig, ook met een rollator.  

Ja, ik begrijp het wel dat die werken moeten gedaan worden maar ze laten een deel open voor de voetgangers en de fietsers, al kunnen deze laatste wel beter even om rijden langs een andere straat, om de winkel te bereiken, voor hen is het niet zo ver met de fiets, voor een voetganger kruipt daar wat meer tijd in natuurlijk en dan moet je eerst langsheen de grote baan hier, een stuk terug naar Leuven toe gaan en van daar weer op een "normale weg" terecht komen, tot op de plek waar die dan weer opengebroken is om er werken in uit te voeren.  

Onder het ene voetpad is alles reeds klaar om er tegels terug op te leggen, en ik wacht op het moment dat ook de andere kant weer is vol gelegd met de opgebroken tegels !  Want het is ook niet alles om daar doorheen te gaan, gisteren stond ik ook nog op twijfel toen ik aan de overkant van de baan een wandeling maakte om mijn aardappelen aan te kopen, ik ben er niet doorheen gemoeten en ik had het wijselijk uitgesteld tot gisteren in de morgen zodat ook de machines op dat moment stil lagen !  Het is een soort van pauze dat het personeel krijgt en dan kunnen ze wat eten en drinken, hun dag is reeds vrij vroeg begonnen maar ze gaan toch de ganse dag in die volle zon steeds maar door.  Ik zag dat het goed was wat ze deden maar de last die iedereen ermee heeft is toch wel groot op bepaalde momenten.  En ik zag ook dat er in de morgen niet veel klanten in het warenhuis zijn om wat aan te kopen, ik vind dat je dat toch voelt nu dat deze werken voor de deur bezig zijn maar het kan ook aan het einde van de vakantie liggen natuurlijk, mensen moeten alles voorbereiden voor hun kinderen om alles in huis te halen wat ze nodig hebben voor school !

Ach, er zijn in onze gemeente heel wat werken aan de gang, overal, waar onze jongste dochter woont ligt de baan ook open, ach, we slaan er ons wel doorheen en als ze hier ophouden met wegenwerken dan beginnen ze in de volgende straat wel weer terug en zo blijft het maar omrijden langs hier en langs daar, net of het geld ligt er voor het oprapen, als ze het eens echt nuttig zouden gebruiken en alles deftig herstellen zoals het in het buitenland eruit ziet, dat zou veel beter zijn, maar ik vrees dat het steeds wel iets zal zijn in ons land.  

Maar troost u, wanneer dit hier weer voorbij is dan beginnen ze volgend jaar hier bij ons aan de grote baan, wat zal dat niet geven allemaal ?!  We hopen en vrezen dat het niet zo'n erg zal worden als gevreesd maar dat weet ja maar nooit vooraf, het is een redelijk lang stuk dat er hier moet open gelegd worden, alleen zijn er wel meerdere straten en straatjes langs waar de mensen door kunnen rijden zonder al te veel omweg te moeten maken.  Ik heb al medelijden met de mensen die langs die omleidingen wonen, die zullen het meeste moeten slikken van al dat verkeer, dan is het hier echt wel een heksenketel op bepaalde momenten maar ook daar moeten wij doorheen, er is geen weg terug meer, ook wij zijn voor een deel onteigend omdat ze hier een fietspad gaan leggen . . . en dan denk ik bij mezelf, is er dan ook aan de voetgangers gedacht, of tellen die weeral niet mee ?! 

Ik hoop maar dat er dan een einde komt aan al dat gerammel van de wagens met lading die hier over dat gedeelte van de baan komen gereden.  Je hoort ieder klopje dat ze geven wanneer er over een naad van de stukken beton gereden wordt, tel daarbij de vrachtwagens die slecht beladen zijn en waarop alles wat erop staat en ligt en hangt begint te rammelen, zou dan eindelijk nadien de rust ook kunnen weerkeren ?!  We hopen het in ieder geval, met een raam open slapen is geen pretje, al is het al gebeterd van toen er een laag asfalt over een gedeelte van de baan werd gelegd een tijd geleden, een oplapping van een gehavende rijbaan, of hoe het ook anders kan, dit hier is er een heel mooi voorbeeld van !

In ieder geval had ik gisteren toch weer iemand geholpen, al weet ik niet of die veilig over de straat geraken, ik ben dan snel verder gegaan want ook ik moet overal doorheen met mijn karretje achter mij aan te sleuren, en ik moet dan nog over de vaste berm opzij de baan verder gaan waar het ook niet allemaal even glad ligt, met hobbels en stoten, ooit zal het dus wel beter gaan, dat hopen we toch.

Groetjes, en geniet van deze mooie zonnige dagen !




Reacties

  1. je hebt je goede daad dus gedaan en er iemand mee gelukkig gemaakt Chris , zeker weten.
    Vandaag was het hier weer goed warm en het zou morgen nog heter zijn.. IK ben benieuwd als het weer eens omslaat wat ons dan te wachten staat want de natuur staat op zijn kop.
    Maar voorlopig genieten we van de zomer en we zien wel wat op ons afkomt we moeten daar nu nog niet over tobben!
    Nog een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben eigenlijk een beetje bang voor een aantal medebewoners hier want we hebben door gekregen dat er blijkbaar lekken zouden zijn in de bekleding van het dak, plat gedeelte dus waar water kan op blijven staan, er zijn wel afwateringen wanneer het op een bepaald hoogte zou komen te staan, eentje komt hier vlak naast mijn terras op de begane grond uit maar ik hou mijn hart vast wanneer het zo hoog zou komen te staan ! Want dat wil zeggen dat de andere afwatering die ook net daar ligt, het niet meer goed doet, en wat als ze weer wat meer water naar binnen kunnen krijgen, die van het tweede zijn te beklagen. Ik had altijd gezegd : ik wil op het gelijkvloers en op de bovenste verdieping nooit wonen in een appartement. Op aandringen van de echtgenoot heb ik voor hier toch maar het gelijkvloers gekozen, gewoon omdat er geen ander meer beschikbaar was op dat moment, anders moesten we naar wat anders gaan uitzien. Maar nu ben ik blij dat ik 's morgens naar buiten kan en mijn neus buiten in de lucht steken om de relatief frisse lucht op te snuiven, dat vind ik heerlijk maar buiten eten heb ik nog niet gedaan hier ! En dat zal vermoedelijk niet veranderen, wel heb ik een tuintafel staan met 4 stoelen maar die worden niet zo vaak gebruikt, wel als er 's avonds bezoek komt en we willen wat buiten zitten praten.
      En het weer, ja dat is afwachten, ik verwacht op veel plekken toch problemen zoals er altijd wel zijn, ook met afwatering en dergelijke, als het hier regent is het nooit echt van pas, geen zachte buien met gewone regen, het overdrijft hier altijd, ofwel in de ene zin ofwel in de andere maar voor iedereen goed doen kunnen ze ook nooit, zo is het dan ook altijd. We kunnen ons er maar best naar schikken en afwachten wat het doet, dat het op zaterdag nog maar even mooi weer is want dan hebben wij een bbq bij de oudste dochter, een afsluiter van de vakantie, och ja, heb ook mijn uitnodiging in de bus gekregen voor coronaspuit in september, moet nog wel bevestigen maar daar wil ik zeker van zijn dat ik ook een chauffeur heb ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!