Woensdag, toch iets minder warm ?!

Pffff, voor mij hoeft die hitte echt niet meer, te veel van het goede is gewoon te veel en ik wou dat het nu toch eindelijk eens wat minder heet zou zijn midden op de dag.  Het is vaak niet meer menselijk wanneer je daar doorheen moet, zeker niet wanneer je boodschappen gaat doen, al was ik gisteren nog in de voormiddag geweest, vandaag zal ik maar veilig thuis blijven of gewoon toch in alle vroegte van de dag gaan, ook dat kan, alleen als ik vandaag nu eens wat langer had geslapen zou het me niet lukken.  We zien wel wat we ermee doen, de spullen die ik wou kopen waren niet zo dringend, ik heb ze gewoon opgeschreven nadat ik op dinsdag was gaan winkelen en me bedacht dat dit en dat ook nog wel eens zou mogen in huis gehaald worden !

Aan te veel mooi weer en te warm weer, hebben we eigenlijk ook niks, ik hou me dan meestal echt wel rustig binnen bezig net zoals ik dat eerder deed toen we een paar hittegolven hadden maar een mens wordt het ook wel eens beu . . . en zeggen dat dit gewoon genoemd zal worden in de komende jaren, als er maar niet te veel van bij komen, dan kan ik het wel verdragen, anders zullen we nog voor airco moeten zorgen, waarom zorgen ze daar niet voor.  De appartementen worden energiezuinig opgeleverd maar wat ze er niet bij vertellen is dat je langs die verluchtingsopeningen, heel wat van die warme lucht naar binnen krijgt in je woning, en ze zijn in alle ramen die in een buitenmuur staan, vanzelfsprekend zal je zeggen, ja, maar dat wil ook zeggen dat je in periodes met wind, al die wind naar binnen krijgt, ik haat het gewoon om daarop nu juist uit te komen.  

Ik had al eerder die opmerking gemaakt dat onze woningen wel vrij zuinig in verbruik zijn voor de andere mogelijkheden maar dat ook daardoor nog meer die opwarming van de woning komt, hebben die slimme architecten daar geen rekening mee gehouden ?!  Verder zijn ze slim genoeg om bijna alle woningen zo te maken dat je nooit kan binnen kijken in een badkamer, of tenzij je echt binnen staat, wel van buitenaf is dat niet mogelijk !  En dat heb ik nog in andere appartementen gezien, ik ben daarin een kenner geworden, alleen wanneer die badkamer uit geeft op een buitenmuur is dit mogelijk en wanneer je van ergens anders buiten de woning, naar binnen kan kijken in die badkamer, handig is het wel moet ik zeggen maar dat is normaal.  Die opwarming van de woning die is niet meer normaal te noemen, tenzij je een rolluik of scherm hebt laten aanbrengen langs de buitenkant van je woning op de plaats waar je ramen zijn.  Ik wist al eerder dat langs die openingen, verluchtigen eigenlijk, koude lucht, verse lucht dus ook, naar binnen komt maar in volle zomer komt langs daar ook de helemaal opgewarmde lucht door de vele zonnestralen, naar binnen geslopen en dan blijft die warmte ook hangen, zeker wanneer er weinig beweging is in de lucht, wat kan resulteren in oververhitting van dat geheel en alles in de war kan sturen ook !

Het mag voor mijn part snel weer afkoelen, geen koud weer zijn maar normaal zoals we eerder ook hadden, die opwarming is te fel en te hevig om gezond te zijn !  Gelukkig komt er 's nachts wel degelijk afkoeling en daar ben ik dan ook blij voor maar dan staat je woning niet gans open om af te koelen, het zit meestal potdicht op die momenten, wat kunnen we daarvoor verzinnen.  Daar moet ik eens goed over nadenken en misschien is een airco het beste wat jij je kan aanschaffen, al is het een verplaatsbare zoals meestal wordt gedaan in appartementen.  Ik denk er sterk over na om die aan te kopen en te zorgen dat ik ook in de zomer hier deftig binnen kan zitten zonder te moeten puffen, zonder dikke gezwollen benen, met onze leeftijd moet je daarvoor echt wel oppassen maar wat doe je tegen die warmte als niemand er aanstoot aan neemt ?!

Ach, ook hiervoor zal wel weer wat gevonden worden en dat is er misschien al wel in de vorm van een bepaald soort airco, we kunnen er ons nu beter bij neer leggen.  Nog een fijne dag verder en probeer het zo rustig mogelijk te houden om oververhitting te voorkomen, ik ga datzelfde doen en verder niet zoveel eigenlijk.  Groetjes.






 

Reacties

  1. Beste Chris, ik las van je verluchtingen aan de ramen! maar die kan je ook sluiten als je wil. Wij hebben dat ook, als er teveel wind is in de winter vooral dan sluiten wij die, ook voor het lawaai dikwijls dat maakt ook een groot verschil, vooral langs de straatkant bij ons. Nu willen we de warmte buiten haha!! en straks moet ze binnen blijven als het kan haha. Nog fijne dagen Alfy.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die verluchting zit boven de ramen zelf en kan niet gesloten worden, is dus permanente verluchting eigenlijk maar met wind die uit het zuiden of oosten komt, draait die hier in die hoek waar ik zit en komt ook zo alle stof en dergelijke naar binnen, je kan die niet sluiten, ook niet langs buiten, is zo voorzien in de tegenwoordige appartementen. Maar langs daar komt dan ook weer de warmte naar binnen en ik heb me toen echt wel de vraag gesteld, ook mondeling tijdens de verkoopspraatjes allerhande, ze vertelden me dat dit tegenwoordig verplicht is omdat we ook daarvoor maar de helft van bepaalde sommen moeten betalen, is ook zo gebleken, wij hebben een deel van die taksen terug gekregen nadien, ieder de helft of zijn of haar naam zoals het ook hoort. Je kan er dus niks aan veranderen, ik had ook een schrijnwerker in de arm genomen om dat een weinig aan te passen maar die beginnen daar ook niet aan, je kan die dicht maken natuurlijk op de ene of andere manier maar wie krijg je daaraan ?! Ze houden daar hun handen wijselijk vanaf ! Doe dan maar eens iets om alles in orde te krijgen, ik heb me al suf gepiekerd hoe ik dat kan oplossen, anderen zitten ook met dat probleem, ik ben niet alleen, het zijn hier 20 dergelijke appartementen, de wetten zijn gans veranderd voor zulke gebouwen en je doet echt niet meer wat je zelf wil ! En in de winter gaat ook je verwarmde lucht langs daar naar buiten ! Wij hebben wel vloerverwarming en dat scheelt ook nog wel een beetje. Tegelijk ook een soort van luchtverversing, ik meen dat dit daarvoor gedaan werd zodat niet alle lucht kan weg getrokken worden. Ondertussen zitten we hier ook met een aantal bijkomende vluchten op Zaventem die ook nog eens boven onze hoofden komen over gevlogen, zowel opstijgende als dalende, en nu met dat einde van de vakantie is het druk geweest ! Dat er ook nog eens bij, tel daarbij nog een aantal van de buren die laat naar huis komen en voor de kamers van de bewoners staan te praten onder mekaar, het was rond middernacht, ik ben terug opgestaan en heb wat gepuzzeld tot ik moe was, mijn hoofd voelt nu niet echt goed aan maar straks naar de kapper en daarna een wandeling doen en dan kom ik weer opgewarmd in een frissere woning en daar ga ik me dan neerzetten, mag blij zijn als ik daarna niet in slaap val maar we zien wel, nog een fijne dag verder !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!