Weekend !


 Een fijn weekend wens ik iedereen toe al is dat voor mij niet zo mooi begonnen bij mijn ontbijt !  Ik was aan het knoeien geslagen toen ik mijn pot met platte kaas wou open doen.  Blijkbaar stond onder dat deksel vrij veel water, hoe het komt weet ik niet, maar toen ik het plastieken deksel van de pot af deed, toen gleed er heel wat water naar beneden op mijn kleed, ja, ik had eens een gewoon kleedje aan omdat het vrij fris was in de morgen.  En dat was nu nat geworden, was dat zurig water, ik weet het niet maar ik heb het nog wel even gedragen ook omdat ik niet alles in rep en roer wou zetten, gewoon omdat ik mijn dag zo knoeierig had begonnen !  

'k Zal straks wel wat anders aantrekken en snel dit kleedje mee wassen want ik dacht er ineens aan dat ik mijn nachtkleedje deze morgen ook nog droeg, normaal heb ik nu dus reeds alles gewassen wat moet gewassen worden, was nu ook al het geval maar je vergeet hier en daar toch nog wel iets.  Dus heb ik alweer wat werk al is dat werk niet zo zwaar, je wast het, laat het drogen en daarna kan je dat wel weer dragen. Niet dat ik geen andere kledij heb, maar ik wil dit dragen en dat is prettiger en zo van die dingen, kent ge dat allemaal ?!  Je hebt toch ook vaak favorieten hier en daar en ja, die draag je dan echt wel totdat ze versleten zijn, ken je dat ?!   Heb ik toch vaak aan de hand, ik za dit maar dragen omdat ik me daar zo goed in voel en het staat me ook mooi . . . dus waarom niet ?

Eigenlijk was dit nog alles niet want daarna begon ik ook met de platte kaas zelf nog wat te knoeien op mijn krant, ja, ik lees altijd de papieren krant op zaterdag, dat is een luxe die ik mezelf heb gegund, dan heb ik ook nog een soort van vakantiekrant met allerlei onderwerpen erin en nog een puzzelkrant op de koop toe, toch in de vakantie wel te verstaan.  later zal dat wel weer veranderen maar voor nu is dat nog wel even zo !  Hier een klodder kaas op die krant, daar een veegje van niemendal en ja, dat heb ik dan mooi eraf genomen en in een schotel gedaan zodat ik dat straks kon opruimen, is ondertussen al gedaan ook !

Zonet heb ik gehoord dat onze timmeraar in de buurt ook weer is wakker geschoten, ik hoor ze kloppen tot hier binnen.  Gisterenavond hoorde ik dat ook vrij lang eigenlijk, ik weet niet meer precies hoe lang maar ik meen dat het tot acht uur naar de avond toe,  wel te horen was, nadien zal het wat te donker zijn geworden, hier was het vrij vroeg donker omdat er regen in de lucht zat en alles maar donker en grijs eruit zag.  We kregen dan ook wel wat regen te verwerken, niet echt veel maar ik meen dat het niet veel meer dan een bui is geweest.  Al zie ik wel dat op de stenen het wel degelijk meer heeft geregend dat dat het gisterenavond was, er ligt grond dat uit de voegen is gekomen en dat zie je anders niet bij een zachte malse bui !

Voor vandaag zou het verder droog blijven, zo deelde de weerman tenminste mee in de morgen, ik geloof hem in zoverre dat ik het kan controleren.  Al voorspelde hij wel wat meer regen dan we hier hebben gezien tot nu toe.  Maar het is nooit juist verdeeld, dat weet iedereen natuurlijk.

Verder wens ik iedereen een heel fijn weekend toe, geniet van het goede weer dat we nu hebben, al is het morgen wel de meest frisse dag volgens de voorspellingen, laat het ondertussen binnen ook maar wat afkoelen, die warmte blijft toch heel wat tijd ook binnen nog hangen.  Maak er ondertussen nog mooie dagen van !  Groetjes.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!