Vrijdag en laatste dag van de werkweek . . . alhoewel . . . !


 Pfff, eindelijk is die hele warme week achter de rug maar dan duikt er hier of daar weer wat anders op . . . wat het precies is, daar heb ik het raden nog naar maar ik ga daar toch wel eens deftig op in gaan en uitzoeken van waar het kan komen en wat het kan zijn !  Daarna laat ik jullie wel weten waarover het gaat maar tot nu ga ik erover zwijgen, dus je weet het, jullie hebben nog wat te goed ook !

Het is donderdag wanneer ik dit hier neerzet, een mooie zonnige en ook warme dag, dat moesten we nog hebben en ik dacht van vandaag te gaan winkelen om mijn voorraad aan te vullen en ja hoor, ik heb dit wel gedaan ook, een dag eerder dan normaal omdat zo goed als alles was uitgeput, ik kon nog terug vallen op een aantal verschillende vleessoorten maar daar eindigde het dan ook mee, mijn groenten en fruit waren uitgeput en dan moet je wel gaan wil je nog wat te eten kunnen vinden in je koelkast !  Moe van het slepen en van de warmte en van alles en nog wat, dan nog dat mysterie dat nog niet is opgelost en ja hoor, dan kom je nat in het zweet.  

Maar toch gelukkig dat ik ben geweest, er was niet zoveel volk en dat viel heel goed mee, het was ook zo dat ik alleen heb spullen meegebracht die ik dacht of denk nodig te hebben voor de komende dagen en wat er aan groenten en fruit ontbreekt kan ik in de komende dagen nog wel snel gaan halen, dat vraagt niet zoveel werk, wel de moeite om er naartoe te gaan en dan ook weer naar huis toe . . . en met die werken daar is het een lawaai van jewelste op sommige momenten, ik ben er blijkbaar deze morgen van wakker geworden, dat realiseerde ik mij wanneer ik het soort lawaai hoorde toen ik er naartoe ging.

Verder ga ik op donderdag hier nog even mijn rustdag van maken, de namiddag is toch al half voorbij en dan kan ik ook nog wat andere kleine dingen uitvoeren die ik steeds zinnens was . . . maar die je tussen de andere zaken gewoon vergeet te doen . . . tot je er weer op uit komt !  Zoals deze voormiddag toen ik mijn potten buiten ging water geven en ook wat fatsoeneren, en daarmee wil ik zeggen dat ik de droge takken eraf doe, de afgevallen blaadjes en bloempjes opraap en ook de vloer wat aanveeg met een borstel, veel meer heb ik niet gedaan maar daar kruipt al bij al wel heel wat tijd in.

Zo heb ik mijn olijfboompje wat bij gesnoeid, de lange takken die weer zijn uitgeschoten, eraf geknipt en nu lijkt hij er wat meer naakt bij te staan, al is er niet zoveel af, alhoewel, een aantal takken toch nog iets verder ingesnoeid dan ik eerst had gedaan.  De lavas, selderijplant ook wel eens genaamd, heb ik ook wat afgesneden, toch de gelere takken die eraan stonden, die vallen alleen maar naar beneden weldra en nu is alles weer wat opgefrist, ook al ben ik er met weinig water aan geweest, alleen om te gieten !  Verder nog een plant of twee ontdaan van zijn takken waarop de bloemen hadden gestaan en gewoon ingekort, nog een andere gans weg gedaan, alleen de pot met grond staat er nog maar dat kan later ook worden weg gedaan, nu doe je daar toch niks mee, het was van mijn rucola die ik daar had staan.  Die planten waren dan ook al in bloei gekomen en weer gans droog geworden, het was net stro.  dat alles kan dan gemakkelijk bij het gft gedaan worden en ondertussen is hier de rest ook weer eens wat opgeborsteld.  

Al zou een deftige poetsbeurt wel op haar plaats zijn maar toch ga ik dit niet dadelijk doen, ik wacht daarvoor om het in een voormiddag te doen, voordat de zon hier komt, dan is het aangenamer om aan zulke dingen te beginnen maar ja, we zien wel, er komen nog dagen genoeg en uiteindelijk is dit geen plaats waar je dagelijks zit te eten en te doen, het is een terras met alle gevolgen van dien, er lag heel wat zand op ook, alles aangewaaid door de wind natuurlijk, samen met wat droge bladeren van onze haagjes, wat wil je als alles bruin en opgedroogd eruit ziet en er niks groen meer te bekennen valt !

Verder heb ik nog wat eten klaar gemaakt op de middag, dat wil zeggen een aantal groenten fijn gesneden voor een slaatje en daarna ook nog een stukje gebakken kip uit de vriezer gehaald, een aantal stukken had ik reeds voorgebakken en zo heb je ook vrij snel weer iets klaar op je bord liggen om van te eten en het smaakte heel lekker dus dat is nu echt wel mooi meegenomen !  Voor de volgende dagen heb ik dus al wat meegebracht van het warenhuis, ik kan uit allerlei dingen kiezen, alleen valt er nog wel wat aan te koken maar dat zien we dan wel hoe we dat zullen doen.

Ben ik blij dat ik vorige maandag toch mijne vloer heb onder handen genomen, dan is dit toch al gedaan, al ligt er hier en daar nog wel wat stof maar ik vrees dat er reeds is bijgekomen met alles hier op mekaar open te zetten zodat het wat frisser zou worden, het kan wel even tochten dan maar je moet dan wel een andere plek kiezen om te gaan zitten, ook ik moet dat zo doen maar telkens zakt de temperatuur hier wel vrij snel en dat is een pluspunt.  Misschien ook wel omdat we hier tegen die blinde muur zitten opzij, onze hele zijmuur is dus een gesloten muur, zonder ramen of wat erin, ik weet alleen niet waarom dit zo moest zijn want voor hetzelfde geld hadden ze er best een raam kunnen in maken maar het zal er zo mooier hebben uitgezien vermoed ik dan.

Ondertussen heb ik bezoek gehad en dus even verpoosd, en nu ga ik hier maar een einde aan breien.  Onze kleinzoon is met rijlessen bezig, zo tussendoor eens een paar keren rijden met de wagen moet kunnen maar hij doet het nu alleen op plekken waar hij de weg zelf goed kent en dus daaraan al niet meer moet denken.  De rest zal ook wel komen, hij is vandaag dus hier geweest, samen met zijn mama, onze jongste dochter, en nu zijn ze dus weer naar huis toe, samen met Odie, het hondje, dat mocht ook wel eens mee komen en hij was zo zot als wat als hij hier naar binnen kwam.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en vergeet niet dat straks ook het weekend weer begint, geniet ervan en ook van wat het weer ons mag bieden, eender of het kouder wordt of toch weer warmer, we zullen ermee moeten leren leven met die wisseling van temperaturen.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!