Donderdag en lang geslapen . . . !

 


Een heel fijne donderdag voor iedereen, vandaag weer lang geslapen maar ook dat heeft zijn redenen, natuurlijk omdat het weer frisser is geworden, ook in de woning scheelt het al een aantal graden . . . tel daarbij wat rugpijn die gisterenavond de kop weer op stak en daarna terug opgestaan omdat ik niet kon slapen . . . een pijnstiller genomen met het gevolg dat je goed slaapt en geen pijn meer voelt en daardoor wat langer blijft slapen ook !  Meer is er niet aan de hand, wel dat ik de dagen voordien ook reeds wat last had, zowel aan mijn rug als mijn buik, die was steeds maar een het rommelen, toch wat minder fruit eten misschien ?!  En dan ook iedere dag wat minder slaap hebben, dat werkt na een dag of wat ook weer op je systeem en daarna slaap je door alles heen, ik had zelfs geen last van de zon, deze morgen scheen ze dan ook niet en het is vaak daardoor dat ik 's morgens vrij vroeg wakker wordt ook . . . !

Vandaag moeten ook de bloemen in mijn bakken weer eens deftig worden gegoten, gisteren geen regen gehad omdat ik ze wat opzij had gezet om niet doornat te worden door de voorspelde regens die we zouden krijgen . . . hier niet echt veel van gezien, wel een paar buien maar meer ook niet en heel nat wordt het daar niet van.  Alles is dan ook zo kurkdroog voordien dat die paar buien het verschil niet gaan maken.  Alleen wil ik dan ook weer niet dat die bloemen er verregend gaan uit zien, ik wil ze wat in ere houden en dan moet je er ook weer wat moeite voor doen.  We zijn nu samen die warme dagen doorheen gesparteld en nu wil ik ze ook nog een tijdje laten staan zodat het terras er steeds fleurig uit ziet !  Wat is daar mis mee, niks eigenlijk, alleen dat ik ze nu ook wel weer moet gaan gieten, zou niet nodig geweest zijn om ze wat op te schuiven onder het bovenhangend balkon van de buren, mocht ik ze laten staan hebben, dan kon ik nu gerust ernaar zitten kijken zonder eerst moeite te doen om ze nog wat te gieten.  Alleen hou je het zo goed in de hand en staan ze er nu nog mooi bij !

Er zijn zelfs bloemen bij die kunnen bloeien totdat ze echt wel zullen bevriezen in de koudere periode van de winter, ja, zo lang kan je die wel doorhouden, ze blijven echt wel mooi staan, tenzij je in een streek woont die vaak wordt getroffen door de vorst, daar kan het wat sneller gaan.  Maar vorig jaar hebben ze bijna tot op het einde van het jaar blijven staan met bloemen eraan, niet meer zo mooi als in de zomer maar toch echt wel heel lang.

En wat gaan we vandaag doen, eens kijken of we nog wat fruit en groenten kunnen gaan halen in het warenhuis, al zijn niet steeds alle rayons weer aangevuld, ik zal wel wat meebrengen dat onze dagen nog wat kan opfleuren met het eten van de groenten en met het sappige (!) van het fruit, ik wil gewoon wat aardbeien voor bij mijn ontbijt in de morgen, 'k ben benieuwd hoe lang er nog aardbeien zullen zijn.  Ik weet wel, als er hier geen meer zijn dan kan je dat in het warmere buitenland nog wel vinden maar ze zijn ook niet meer wat ze eerder zijn geweest.  Ook het sappige van het fruit is niet meer aanwezig maar ik vrees dat we daar overal zullen mee geconfronteerd worden, zeker als het overal zo droog en warm blijft, warmer dan we gewoon zijn om te beginnen en droger en droger wordt naargelang de jaren voorbij gaan.  Het zal overal wel een soort van plaag zijn waar we rekening moeten mee houden.

Och, en ook nog aardappelen zullen er moeten gekocht worden, veel heb je daarvan niet nodig maar wanneer die bij je voorraad gans zijn opgebruikt, dan moet je toch weer andere in huis halen, wil je blijven aardappelen eten.  En ik weet het ook wel, er zijn tegenwoordig genoeg andere middelen om te eten en je mee te voeden maar ik hou het nog steeds bij aardappelen, ze zijn het handigste in gebruik, je kent het goed en ik kan ervan genieten om een pannetje aardappelen te bakken om bij gewoon wat sla en een stukje vlees op te eten als middagmaal !  Veel hoeft dat niet te zijn en eerlijk gezegd, ik heb de laatste weken vrij veel koude aardappelen gegeten ook, het zijn er nooit veel die ikzelf eet maar wanneer je er geen meer in huis hebt dan moet je er nieuwe halen . . . en nu zijn ze nog heel lekker en betrekkelijk jong dus kan je er nu maar beter eten.  Later overstappen op andere voeding is niks maar nog niet nu, nu nog even van het gewone van het leven genieten, wat zon, wat fruit dat voorhanden is en verder doen met wat gewone soorten groenten ook, al was die fijne kleine gemengde sla toch wel iets gans anders.  Eigenlijk is die voorzien om warm te geven bij wat vlees of vis en dergelijke maar je kan die ook zo op eten zonder al die poespas.  En wat is er tegen een verse sla, zo knapperig en groen met hopelijk een mooi wit-geel hartje erin ?!  Niks toch, met een tomaatje erbij en wat dressing zoals ik het nu vaak weer eet, kan het echt wel lekker smaken, of niet soms ?!  Nog wat fijne snackkomkommers erbij, handig als je alleen bent en een hele komkommer niet zo goed de baas kan, ik kan er nog wel een boel dingen bij verzinnen die je nog eraan toe kan voegen maar soms is veel echt wel te veel !

Boontjes heb ik nu ook al heel wat gegeten, ze smaken wel altijd even lekker, eender of je ze gewoon kookt en daarna bij een slaatje op eet of je ze klaar maakt met wat ui en een sausje in een pot met wat groentebouillon laat stoven, een tikje azijn mag erbij en daarna proeven of het goed is.  Samen opdienen met een stukje vlees of vis zelfs en een aardappeltje, niks mis mee.  Groenten eten van het seizoen is gezond, wordt er steeds gezegd, ja, dat is zo maar ook groenten klaar maken die je een tijd geleden in de diepvriezer hebt gestoken en die toen nog kakelvers waren, wel dat is toch ook lekker en je hebt iedere keer weer wat anders . . . !

Dat doet me eraan denken dat ik ook nog snel wat soep kan klaar maken, jazeker, ik maak ze zelf klaar, niks gekocht in zak of doos en dergelijke, je kan er alles aan toevoegen maar zo een lekkere soep gemaakt van puur groenten, water, bouillon van eender welke soort, kruiden en genieten, meer moet dat toch niet zijn ?!

Dus vliegen we er nu dadelijk in, al is het al snel naar tienen aan het toe gaan, ach, wat zijn die paar uren toch snel voorbij gegaan.   Heerlijk toch wanneer die hitte voorbij is, jammer voor de mensen die er toch weer van te lijden hebben gehad, nu dus ook van die regen van de laatste dagen, ach, het is overal nodig en hier valt er te veel en ginder is het dan weer te weinig, het zal nooit juist verdeeld zijn.  Spijtig als je er last van had maar het is niet anders.

Nog een fijne donderdag en geniet maar van de terug normalere temperaturen, het doet iedereen deugd om weer vrijer te ademhalen, om ramen en deuren weer even te kunnen open zetten en om weer naar buiten te gaan !  Maak er ook een mooie dag van en vergeet het niet, de tijd die we laten voorbij gaan die komt nooit meer terug !  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!