Vrijdag . . . een warme week is bijna voorbij !


Aan iedereen een fijne vrijdag toegewenst, gisteren was ik niet op het blog maar ik was wel thuis aan het uitrusten van allerlei werkjes die ik binnen had uitgevoerd, niks speciaal maar wel weeral wat meer opgeruimd, al is nog al die kledij niet gestreken die ik een kleine week geleden heb gewassen . . . maar om eerlijk te zijn, er zijn zomerbloesjes genoeg om met te kleden, zowel om gewoon thuis wat licht te kunnen dragen en ook om opgekleed te zijn, ik heb ze in soorten !  

Maar voor dat de winter komt zal er toch wel wat moeten aangevuld worden en daarvoor zal ik moeten shoppen gaan, dat doet een mens dan wel weer graag maar als je dadelijk vind wat je zoekt dan is het geen probleem, als ik lang moet rond lopen dan hangt het ook mijn voeten uit en trek ik liever ergens anders naartoe !  We zien wel wat het tegen dan zal worden, er is nog voldoende tijd eer het zover is.

Op donderdagmorgen ben ik redelijk bij tijds naar de winkel geweest, ik moest allerlei voedingswaren hebben en ook nog een bus voor donkere kledij te wassen.  Die van mij is zo goed als leeg, dus valt er weer wat zwaar gewicht mee te brengen, en dat doe ik tegenwoordig met twee tassen, dat is het handigste.  Zo steek ik die zware spullen onderin en ernaast iets wat wel tegen een duwtje kan, deze keer was het een pot roomijs, kan niet tegen de warmte maar is hard genoeg om het tot thuis uit te houden.  Verder de gewone dingen, sla, komkommertjes, tomaten, aardbeien, kersen, blauwe bessen, broodbeleg en brood ook nog, verder platte kaas, wat chocoladesaus want alleen ik gebruik daarvan maar die geraakt ook wel eens leeg.  Wat ik niet bij had waren meloenen maar die heb ik al redelijk veel gegeten in de laatste weken en ik wil wel even pauzeren, er zijn nog andere fruitsoorten ook nog zoals appels en nectarines, druiven in soorten en ook die meloenen zijn er in soorten verkrijgbaar, je hebt ze maar uit te kiezen.  En wat ik bijna was vergeten was het vlees, wat kalkoenlapjes en twee porties zalmforel die in de serie "snelverkoop" werd aangeboden.  Ik eet het graag en tussendoor neem ik toch wel wat vis mee naar huis dus ja, deze keer kwam dat van pas.

De fijne kwetsbare fruitsoorten zoals aardbeien die neem ik dan mee naar huis in een afzonderlijke tas die ik steeds in mijn karretje heb steken opzij, daar is achteraan een rits en die dient volgens mij voor zulke dingen.  Weet ge dat ik voor bijna 100€ mee had naar huis . . . en dan had ik nog een bon van 5€ die er werd afgetrokken, dus ja, dat voordeel had ik dan ook nog eens.  En al bij al waren het niet echt dure spullen die ik had gekocht maar alles kost meer tegenwoordig en je voelt het van de ene dag op de andere nog wat meer doorwegen, waar gaan we naartoe ?!  En dan moet ik nog alles dragen in die tas aan mijn hand onderweg wanneer ik naar huis toe ga, al is dat niet echt ver te noemen.  

Maar als het warm weer is zoals in de laatste weken dan weet je dat je bezweet terug thuis aan komt met je vracht.  En dat het dan daar nog maar pas begint want je moet toch ook nog wel wat klaar maken, al heb ik steeds soep klaar staan in een kom in de koelkast en dat scheelt.  Ik schep daaruit en warm die wat op zodat ik snel aan mijn eten kan geraken, meestal zorg ik dat een half uur voordat ik mijn warme schotel eet, eerst mijn soep heb uitgelepeld zodat mijn maag toch al iets meer is gevuld.  Nu heb ik tegenwoordig toch wel wat meer honger gekregen dan dat het vroeger was, ik voel me hier thuis toch wel wat meer op mijn gemak en dat scheelt, de periode van zware rouw is toch al wat aan het inbinden, mijn lichaam zegt wel wat meer dat ik moet oppassen als ik iets doe in huis en zeker geen overdaad willen doen, maar het vlees van een mens is zwak en wanneer je in je werkperiode bent aangekomen dan doe je vaak wat meer dan gedacht en krijg je de weerbots achteraf te verwerken.  Ik moet  het afleren van zoveel tegelijk te willen doen en proberen van het ene na het andere te doen.

Zo heb ik vandaag toch al mijn gft-bak uitgewassen met wat bleekwater, er was weer schimmel tegen de zijkant en ja, dat wil ik toch wel weg houden uit die bak, al lukt dat niet zo goed met al dat fruit dat ik tegenwoordig eet, het scheelt wel wanneer ik nu even geen meloenen zal eten want ook die pel en dat binnenste met het zaad ertussen doet daar vooral geen goed aan, dat brengt die schimmel met zich mee.

Dan is mijn vloer in het keukengedeelte ook eens aan onderhoud toe, er is in een week niet één keer met een natte doek doorheen gegaan dus ja, dat is iets voor morgen na het stofzuigen, dat ga ik dan ook wel doen want stof is er toch altijd, zeker als je wat aan het rommelen bent gegaan . . . en dat is nog niet gedaan.  Misschien wel die hele living eens gewoon door gaan met wat nat zodat ook daar volledig het stof weg is, ook al werd het voordien gestofzuigd, twee maal zal toch wel beter zijn zeker ?!

Als daarna nog mijn plastiek weer in de blauwe zak is terecht gekomen, ik sorteer mijn afval eerst hier boven in een paar kartonnen dozen zodat ik een goed overzicht heb, een grotere doos voor het papier en een kleinere voor plastiek, een andere voor het glas en in de keuken heb ik een klein bakje staan om het gft in te doen, verder nog een vuilbak opzij tegen de muur en eentje in de badkamer en dat is het dan wat er nog moet zuiver gemaakt worden.  Met die warme dagen moet je ook zien dat je niet veel van die spullen laat staan want dan komen er steeds vliegen en fruitvliegjes naartoe dus die gaan iedere dag in de grotere gft-bak in de kelder, waar het meestal wel koel is, maar ook nu warmt dat op natuurlijk omdat de lucht gewoon door die kelder langs grote sleuven opzij doorstroomt van de ene kant naar de andere, toch als er wat beweging in de lucht is.

En zo gaan we weer naar het weekend toe, ik verheug me erop en ik denk zelfs dat ik op vandaag nog eens wat fruit ga bij halen, kwestie van wat keuze te hebben en niet steeds hetzelfde te eten . . . en nog een krop sla mee te brengen, ook al heb ik andere sla meegebracht die reeds klaar is in een zakje, zo heb ik daar ook wat meer keuze in.  Toch maar snel een lijstje maken en dat niet vergeten mee te nemen, misschien nog eens naar de beenhouwer gaan want ook daar hebben ze lekkere zaken en zodoende heb ik weer heel wat in voorraad, als het maar in mijn koelkast geraakt allemaal ?!

Nog een heel fijn weekend voor iedereen en geniet van het mooie weer, van mekaar en van de natuur en van alles waar je plezier in hebt.




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!