Dinsdag, een beetje frisser dan de voorbije dagen !!!


Een fijne dinsdag wens ik iedereen toe, de zon scheen toch reeds toen ik op stond, al was het vandaag niet echt vroeg te noemen, alhoewel ik er toch voor achten reeds uit was.  Maar iets langer slapen mag ook wel eens, het hoeft niet altijd vroeg uit de veren te zijn, al heb ik dan wel graag.  Gisteren viel ik weer niet zo snel in slaap, was dat omdat die zwoelte van de dag toch nog binnen bleef hangen, ik denk het, ook dat onweerachtige zat er nog wat in en voelde ik dit misschien, wie zal het zeggen ?!

Ook op maandag moet er dan weer gewerkt worden natuurlijk en ik bereidde mezelf er al op voor om na de middag snel wat boodschappen te doen, toch voordat er regen zou vallen . . . maar dat was wel buiten de waard gerekend.  We kregen hier tussendoor toch ook wat regen te verwerken maar niet veel eigenlijk, gewoon net genoeg om die terrasstenen wat nat te maken, iedere keer opnieuw begon het voor een beetje nattigheid dus.  En ik had alles al mooi opgeschreven op een briefje : die zaken mocht ik toch niet vergeten, en dan ook dit nog, en die wijnazijn, ach, uiteindelijk had ik toch alles bij.
Op de middag hield ik het weer in het oog, mijn eten was al snel klaar, de aardappelen waren van gisteren reeds gekookt en de rest hoefde ik maar te bakken of op te warmen, deze keer was het een konijnenbil, die viel maar op te warmen en groenten, wel sla en tomaat en rucola en nog wat snackkomkommer erbij en je hebt een lekker slaatje.  Alleen de dressing had ik niet meer, nog wat voor op dat lijstje, ja, ook ooit geraakt alles eens op een einde, zeker na wat warme dagen, waarop je toch sneller naar een slaatje en dergelijke toe gaat om te eten, hetzij bij de aardappeltjes of bij de pasta of nog andere toestanden.

Op weg naar het warenhuis zag ik niet veel mensen op de baan rond lopen, dat is op andere dagen wel eens anders, nu zag ik toch ook al iemand komen van op het gedeelte waar het warenhuis is gevestigd, het was mijn buurvrouw Ana, een Venezolaanse die gehuwd is met een Belg en die net naast mij dus woont, een kinesiste, een vriendelijke vrouw, ik had echter nog niet zoveel met haar gepraat als ik wel zou willen.  Ik dacht dan vaak aan de taal, hoe spreek je die aan, ik hoorde ze dan ook vaak samen Engels praten, ook dat was ik wel machtig maar toch, eens iemand van dichterbij leren kennen is handig en mooi meegenomen.  Je ziet vaak de mensen wel in de kelder waar ze naar hun eigen kelders komen of naar de wagen stappen, of eruit komen wanneer ze weer thuis zijn aangekomen . . . alleen zijn het vluchtige contacten en een beetje meer sociaal contact was mooi, daarom bedankt voor wie onze "burendag" heeft ingericht, het was goed om weer eens samen te komen, het voelde goed aan, ik heb mensen leren kennen die ik eigenlijk hier nog niet had gezien !  Raar maar waar maar ja, niet iedereen was er dan ook, wat ik kan begrijpen.  Het waren ook moeilijke dagen met regen en onweer en wind, je moest wel een degelijk vestje dragen wou je geen kou op doen, zelf voelde ik mijn beenspieren niet meer zo goed meewillen toen ik wat ging rond lopen, en zeker voelden mijn spieren strammer aan toen ik mijn eigen woning opzocht. 

De buurvrouw stak haar arm omhoog, ik had haar eerder op de burendag al gezegd dat ik vond dat ze vrij veel Nederlands kon praten, ze doet tenminste heel goed haar best en dat mag je dan ook wel zeggen als je dat zelf ondervind, het is een goedlachse jonge vrouw, de echtgenoot is ook steeds heel erg voor haar in de weer en als mensen hun best doen om te integreren dan vind ik dat ook een pluimpje waard.  En wat deed ik, aan de andere kant van de de straat deed ik net hetzelfde, ook ik zwaaide breed met mijn vrije arm naar haar . . . meer moest dat niet zijn !

Nadien deed ik snel mijn boodschappen, niet zonder nog een andere buur tegen te komen, maar die kende ik reeds, die zijn voorraadkelder is ook in dezelfde rij als waar ik zit met mijn eigen kelder.  En dat schept sneller een band, we hebben daar ook samen gestaan toen de kelder vorige jaar is onder gelopen, toen had hij het meeste te verduren eigenlijk, daar kwam naast hem het water naar beneden en dreigde in de andere kelders te lopen, al is er in mijn kelder toen geen water geweest, gelukkig maar.

En ik die dacht dat ik mijn bonnetje om wat meer punten niet meer zou kunnen geven aan de kassier, deze keer lukte het me, ik hield het in het oog en toen ik het resultaat zag, 60 € en nog iets, wel toen was ik blij, dan was ik van dit bonnetje toch al vanaf, ik hield het iedere keer vast maar als het dan net minder is dan geef je dat niet af natuurlijk, dan heeft het geen zin en eindelijk kon ik ervan gebruik maken !  Ik ga wel tussendoor vaak naar het warenhuis maar als je altijd groenten en fruit mee brengt en dan hier en daar nog wat kleine andere spullen, dan loopt de prijs niet zo op en ik geraakte er nooit, wel deze keer dacht ik : nu twee pakjes koffie meebrengen en dan nog die slasaus en hier en daar nog een lasagne en een pizza, neen een Flammkuchen was het, dan heb je al snel wat meer natuurlijk.  En gelukkig paste alles heel goed in mijn trolly die ik steeds mee neem, ik geraakte er goed mee thuis en genoot nadien van alles weg te zetten en te zien dat ik deze keer eindelijk eens alles bij had wat ik nodig had . . . en nog een paar dingen meer ook.

Ach, ik was tevreden toen ik zag dat het goed was en ik besloot er toch maar een rustige namiddag van te maken.  Het weer wilde echt niet mee en we kregen inde namiddag nog een fel onweer, hier nog een ferme bliksem ook waarschijnlijk maar die krijg je niet altijd te zien, daarna een gerommel en gestommel hierboven tussen de wolken en de aarde, gevolgd door een regenbui.  Die steeds maar wat meer water lieten vallen naar beneden, het mocht er ook wel eens van komen, eindelijk kregen we wat water dat er hoognodig was, voordien dat sprenkelen heeft niet veel geholpen, het gras zal er niet zo dadelijk weer groen van zien maar we wachten af, of de bomen het hier kunnen blijven rooien weet ik zo niet, ik doe er eigenlijk niet zoveel aan, ik heb ze wel af geholpen van hun witte vliegjes maar veel meer heb ik niet gedaan.

En wat eten we vandaag, geen idee eigenlijk, er is voldoende in huis maar ik lust nog het liefst van alles iets warm met die frisse dagen, ik weet niet hoe jullie daarop reageren maar iets warm eten doet een mens steeds zich beter voelen, zo is het bij mij toch.  Als het warm weer is dan eet je toch ook meestal iets wat fris is of dat fris smaakt, zo is het bij mij toch, en bij jullie ?!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!