Woensdag, een mooie dag staat voor de deur !

 


Tegen wie zeg je dat, dat de tijd snel vliegt, ik weet het reeds lang dat er nu blijkbaar minder tijd is om te doen wat ikzelf wil en als het dan avond is dan denk je, dat ging vroeger toch veel beter !!!  En ja, dat is nu eenmaal zo, je wil nog steeds hetzelfde doen als vroeger maar dat gaat niet meer zo vlot . . . maar je daar bij neerleggen, dat gaat moeilijker en je doet best de ene dag een beetje van dit en morgen nog een beetje zodat je nu in twee dagen gedaan krijgt met alles wat je wil gedaan krijgen !  Leg je er bij neer en los het zo op, wanneer je dit niet doet dan krijg je een dag zoals ik er gisteren eentje had.

In de morgen waren ze het papier en karton hier komen ophalen, moet regelmatig ook gebeuren en tenslotte betaal je hier er niks voor, gewoon wel voor je container maar dat is het dan ook.  Ik had in de vroege voormiddag alles mooi opgeruimd, alle afval bij mekaar gedaan en daarna wou ik mijn pakje gft naar beneden brengen in de groene container.  Ik nam mijn sleutels en ging naar beneden, legde alles in de container en besloot van daaruit rechtstreeks naar boven te gaan, zonder eerst nog bij mij binnen te lopen, is niet nodig en spaart ook wat tijd en moeite uit.  Ik keek naar de container en daarna ging ik naar de brievenbus, het was toch al half in de voormiddag dus daar zal wel iets in steken, wat ook zo was.  Ik trok naar onze inkom, deed de deur open, zette mijn gele container neer in de hal en ging naar de lift, daar dadelijk naar beneden en toen kwam ik weer op dezelfde plek naar boven ook. 
Toen ik voor onze deur van de woning stond dacht ik bij mezelf, waar zijn nu die sleutels, heb ik die nu ergens in de container gelegd of steken ze nog op de brievenbus, zou ook kunnen maar dan was ik niet hier naar binnen kunnen komen ook niet, daar dacht ik toen nog niet over na.  Ik ging terug naar de containers die op onze parkeerplaats staan in de ondergrondse garage maar niks te vinden.  Dan maar terug naar boven ook om op die brievenbus te zien en daar . . . ook niks, waar waren die nu, ik was toch bij ons in de inkom naar binnen gegaan, och, dan steken die zeker nog op dat slot ook, ik vergeet die nogal eens eraf te trekken.  Deze keer stond ik daar schoon, zonder sleutels die toch op die inkomdeur van onze inkom dus zat, waar ik ze had achtergelaten !  Wat een mens lijden kan soms toch hé als je niet nadenkt !

Een beetje daarna was onze jongste dochter daar met haar wagen om me mee te nemen voor bloemen op het terras.  Ik had twee bakken bij, een plooibak en een ietwat grotere die handig is om kleinere potten op te zetten, die nemen veel plaats in, zeker als je er enkele nodig hebt.  En wij op pad, het was redelijk druk daar in het tuincentrum maar we vonden toch vrij snel wat we zochten, ik had wat kruiden nodig zoals tijm, oregano, rucola, een aantal bloemen, wat geraniums en nog een andere plant om mijn bak te sieren en dan zocht ik nog naar een andere struik eigenlijk maar die vond ik niet dadelijk dus vertrokken we maar.

In de namiddag kon ik me dan niet meer houden en zou mijn bloemen gaan planten maar eerst toch nog naar het warenhuis zodat ik weer van die blauwe pmd-zakken had !  Ik bracht alles mee van het warenhuis maar die blauwe zakken was ik alweer vergeten, dat is nu iedere keer dat ik dit voor heb, ik wil dan ook zo snel als mogelijk naar huis toe en ik schrok toen ik het gewicht voelde dat ik mee had, ik had ook maar een gewone boodschappentas meegenomen dus echt handig was dat niet van twee flessen schuimwijn mee te nemen maar ik deed het toch maar.  Tenslotte moest ik niet zo ver stappen maar dat stukje was me uiteindelijk toch weer wat te veel samen met dat gewicht dat ik torste en ik was moe toen ik thuis kwam.  Even in de zetel me neergezet, in de relax zodat je die rug wat kan ontlasten en daarna naar buiten toe.

Daar heb ik alles eerst klaar gezet voordat ik met alles ben begonnen, zelfs mijn borstel stond klaar om alles wat mogelijk op de grond terecht zou komen, vrij snel daarna bij mekaar te borstelen.  Alleen het vuilblik was ik vergeten maar dat was geen erg, snel naar binnen kan ook nog als je niks vuil mee naar binnen neemt.  Want die potgrond die plakt aan je schoenen of wat je ook maar mag dragen en die lost wanneer die grond weer droog wordt met het gevolg dat dan alles zou binnen liggen en daar wil ik wel van verlost worden.  Ik had op maandag immers nog eens met een natte doek doorheen het keukengedeelte geweest zodat ook daar weer alles zo goed als proper was.

Ik deed naarstig verder en tussendoor had ik plannen gemaakt van hoe ik mijn groenten zou klaar maken.  Eerst dacht ik bij mezelf : sla met geraspte wortels en gekookte boontjes, samen met een aantal stukken komkommer.  Maar ik vond zelf dat dit al wat te veel van het goede zou kunnen zijn en liet die salade links liggen in mijn koelkast, die kon nog dienen en best de dag erna voor wat afwisseling van eten.  Er waren nog twee stukken die reeds gebakken waren maar die moest ik dus wat opwarmen, ook aardappeltjes bakken, de overschot van een paar dagen voordien, wat toch redelijk genoeg was voor mezelf.  Snel dat kalfslapje opgewarmd, daarna nog een stuk zalm opgewarmd en ik had gedaan met eten, lekker en snel klaar, deels van overschotten dus.  Maar het heeft gesmaakt en was zeker wel genoeg voor mezelf, is voor herhaling vatbaar, zeker met die vers gekookte boontjes erbij en over het geheel een lichte vinaigrette, lekker en goedkoop met restjes, ook dat is koken !

Nu moet ik niet vertellen zeker dat nadat ik de vaatwasser nog had aangezet, dat mijn pijp uit was voor de dinsdag, ik voelde mijn rug niet meer, deed niet pijn maar was vermoeid, ik voel het verschil maar al te goed en nu ga ik in de relax kijken naar het nieuws en daarna hopelijk niet in slaap vallen, is soms wel moeilijk geworden voor mij, er is immers nu niemand meer die me daarop attent maakt en dat is verdraaid moeilijk . . . op alle gebied, een goede verstaander heeft maar een half woord nodig . . . !

Nog een heel fijne woensdag wens ik je toe en geniet van het mooie weer, als het goed is dan zit ik na de middag ook wel weer een tijdje buiten, genietend van het ene of andere, en misschien wel eens met een glaasje, het moet niet altijd saai zijn, je moet zelf er wat leven in brengen zodat je weer de oude wordt van vroeger . . . al komt die tijd nooit meer terug !




Reacties

  1. Je zou al voor minder moe zijn Chris... Hier gaat het nog steeds op het gemak want de krachten zijn nog niet helemaal terug. Volgende week ga ik ook wat bloemen kopen voor in mijn bakken en potten en wat peterselie en zo...IK heb ook al zelf bloemen gezaaid in bakjes . Hopelijk komen ze uit en kan ik ze in de loop van mei uitplanten! Rust nu maar uit bij de TV en voor straks slaapwel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was echt wel doodop toen ik naar bed ging en kon niet dadelijk de slaap vinden die ik zocht en de rust van de nacht. We ben ik even terug op geweest, heb even wat gedronken, twee slokken whisky, en weer dadelijk naar bed getrokken, toen kon ik mijn moede hoofd weer neerleggen en slapen ook, ik ben pas iets na achten weer wakker geworden, was na een plasstop weer vast in slaap gedommeld ! In de namiddag ben ik heel rustig naar buiten getrokken, heb mijn bloemen allemaal weer in het zonnetje gezet en ze leken het goed te vinden en ikzelf kon ze zo bewonderen, al zijn er ook bij die doorlevend zijn zoals mijn olijfboompje en de laurier. Die kregen deze morgen al bezoek van de mezen, ze vielen hier aan op ons terras, een koppel dat zat te broeden dacht ik dan zo, de ene eerst en iets later de andere, net dezelfde boompjes aan doen, wel leuk om te zien maar ze waren ook even snel weer terug weg. Alleen heb ik er hier eentje dat treurt, geen boompje wel iets wat pas gezaaid is en ik heb dat gekocht in het tuincentra, mijn rucola, die hangt maar met zijn oren naar beneden . . . van de kou denk ik dan ! Gisteren stond die nog mooi in zijn bak te pronken en nu zo, ik moet die wat grotere pot geven maar ben bang dat die kluit gaat uit mekaar vallen als ik er durf aan te komen. Ik probeer dat straks wel, nu is het nog te koud om met daarmee buiten bezig te houden, alhoewel dat ik ook hier binnen kan doen in mijn "werkbak" noem ik dat, die gebruik ik al jaren om alles in te verpotten en dan heb je ook geen vuil of grond dat overal rond slingert, je maakt die telkens weer proper en je kan die daarna terug gebruiken, zo heb ik er drie hier staan maar er is steeds maar eentje in gebruik, iets handig voor mensen die graag met planten bezig zijn. Zijn ook handig wanneer je nieuwe aanplant gaat halen in tuincentra, je staat ervan versteld hoeveel potjes daar bij mekaar kan in zetten ! En ook water geven voordat je ze uit hun potjes haalt om te verplanten, planten die gezaaid of geplant zijn in potjes hebben graag dat ze met wat nattere grond worden ingeplant in volle grond of in grote bakken zodat ze dan ook weer sneller aan de groei gaan !
      Die rustige namiddag heeft me deugd gedaan en ik was gisteren vrij snel in dromenland, al weet ik niet of ik gedroomd heb ! Ik ben in ieder geval weer uitgerust wakker geworden. En nu zou ik wat willen stofzuigen en misschien ook wel de kamers eens met nat poetsen zodat die weer er weer fris en stofvrij tegen kunnen ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!