Een nieuwe week en vooral : Maandag !


Gisteren was al een mooi dag, al heb ik deels van die mooie namiddag verslapend in de zetel doorgebracht !  Ja, een mens moet wat meer naar zijn lichaam leren luisteren, als je lichaam zegt van gaan te slapen dan doe je dat best ook maar . . . waar ik wil mee zeggen dat het me deugd heeft gedaan ! 

Ik had nochtans geen zwaar werk gedaan of niet fel moeten zwoegen om mijn middagmaal klaar te krijgen.  's Morgens had ik snel een douche genomen en toen voelde ik me helemaal opgefrist, nadien heb ik mijn boodschappentas genomen en ben nog wat gaan winkelen.  Niet echt veel allemaal maar ik wou nog wat vlees indoen, kwestie van de volgende dagen ook nog iets te eten in huis te hebben.  Voordien had ik reeds op vrijdag wat witloof meegebracht en ook nog wat veldsla samen met wat van die snijbiet, ik eet die wel graag maar niet afzonderlijk, zo samen met een dikke top witloof kan ik het wel smaken in een slaatje.  En aardappeltjes had ik ook aangekocht, krieltjes, ook zin om eens wat anders te eten, al had ik nog wel wat voorraad van de oude aardappelen, ik vind ze nog steeds vrij goed smaken ook en ik zie er geen blauwe plekken aan tot nu toe dus kunnen ze nog wel even mee.  'k Had pas 5 kilo aardappelen aangekocht hiernaast bij de beenhouwer, daar is immers op zijn parkeerplaats een automaat met steeds verse aardappelen, hij maakt zelfs reclame voor "nieuwe Frieslandse".

In de vorige week was ik dan ook nog wat sneetjes jonge kaas vergeten mee te brengen, er liep toen zoveel volk rond waar ik moest zijn dat mijn geduld te fel op de proef werd gesteld en ik besloot om later eens terug te komen.  'k Had dan ook nog zin in verse pitloze druiven, er was ook een bonnetje beschikbaar om de tweede halve kilo gratis bij te krijgen dus daar heb ik dan ook maar dapper gebruik van gemaakt.  Ik eet wel graag eens een druifje en het zijn wel kleine druifjes maar ze zijn aangenaam om te eten en zonder pitten, dat is mooi meegenomen.

Verder was mijn eten voor op de middag dus snel klaar, die aardappeltjes opbakken en een steak bakken, ik at die niet gans op, nu heb ik in de koelkast nog drie overschotjes liggen . . . maar die hou ik om er een slaatje mee te maken en samen op te eten, het is een stukje zalmforel, een stukje steak dus en een stukje gehaktkoek.  Allemaal resten van mijn middagmalen van de voorbije dagen, ik kan er nu ook nog wat kaas bij doen zodat ik van alles wat kan eten maar we zien wel, de portie toch niet te groot maken ook niet hé.  En misschien nog een verse sla halen ook, dat smaakt ook steeds, en de rest ervan kan steeds in de soep worden bijgevoegd, samen met verse groenten, meer moet dat niet zijn !  Maar toch maar eerst die pompoensoep op eten zodat we niet alles onder mekaar gaan mengen, dan smaakt het ook al zo lekker niet meer !

En deze week zou dan ook nog een mooie week kunnen worden, er wordt wel regen voorspeld in de tweede helft maar we zien wel.  Zo zou ik graag mijn terras eens onder handen willen nemen, die stenen zien er echt wel mooier uit als ze eens deftig zijn gepoetst maar voordat ik zover ben moet ik eerst toch we wat uit de weg zetten hier en daar, dus zal ik best alles in stukken verdelen en met het grootste stuk eerst beginnen, dan kan al de rest en de stoelen en dergelijke op dat proper stuk worden gezet.  Maar voordien toch ook die ruiten kuisen zodat we daarmee al niks meer nat gaan maken, ge kent het wel, met veel water poetsen is goed voor je glas en maakt alles properder, ik moet wat meer geduld leren hebben om dat tot een goed einde te brengen en er rustig aan beginnen.  Niet raprap iets willen gedaan hebben om in de namiddag te kunnen gaan genieten.  En me zeker niet te moe maken, er zijn nog wel mooie dagen in het verschiet, al stel ik dit niet graag uit als er mooi weer wordt voorspeld.

We zullen zien hoe we dat allemaal oplossen, als het niet in een voormiddag lukt dan doen we het maar verder in de komende dagen maar eraan beginnen is al heel goed begonnen, is al het halve werk misschien, we zien wel hoe dat verloopt allemaal.  Maar toch zorgen dat je op tijd en stond rust . . . leer nu eens echt naar je lichaam luisteren !

Nog een mooie week voor iedereen en geniet van je dag, eender wat er op je programma staat, bij mij zal het in de namiddag vast en zeker wat rusten worden.  Groetjes, tot morgen !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!