Donderdag . . . wat zullen we doen vandaag ?!


Of deze dag ook zo zonnig gaat zijn als vorige dagen weet ik echt niet, het is steeds weer afwachten, want je weet immers nooit wat het weer zinnens is met ons weertje.  Van niets ben je nog zeker maar één ding staat vast, zo mooi als in het weekend zal het zeker niet worden, ook al krijgen we de zon nog wel te zien ! 

In ieder geval ga ik vandaag nog heel wat te doen krijgen wil ik voor morgen weer gerust kunnen opstaan en dan ook wat uitgerust aan de nieuwe vrijdag kunnen beginnen !  Het is immers een dag dat we gaan vieren, onze nicht en kozijn die nu reeds 50 jaren gelukkig samen gehuwd zijn en naar een feest kijken we allemaal uit, gewoon omdat we nu toch wat vrijer kunnen buiten komen dan in volle coronacrisis.  
Al is het nog steeds altijd oppassen, ziek worden kan immers altijd, ik heb het zelf aan de hand gehad een drietal weken geleden nog en ja, ook ik was steeds voorzichtig, ook al zijn we een paar dagen voordien gaan shoppen voor wat nieuwe kledij !  Ja, het kan in een klein hoekje liggen natuurlijk, als je dat dan net tegen komt dan heb je het zitten en zit er voor jezelf niks anders op dan uit te zieken !  Alleen vind ik het jammer dat ik mezelf toen niet heb getest, je weet immers maar nooit wat het was en nu blijf je steeds met die twijfel zitten : was het corona of niet ?!  Ach alles is weeral voorbij en daar mogen we dan ook gelukkig mee zijn, ik heb nog wel eens een hoestje maar ach, wie niet, ik heb vaak nog een droge keel en daar kan ik zelf niet veel aan verhelpen blijkbaar.

En nu gaan we braaf naar het weekend toe, ik hou dat weekend meestal om wat te bekomen van wat er in de loop van de week gaande is geweest in mijn leven.  Maar ik wis de herinneringen aan al die dingen helemaal niet uit, ik wil ze even overdenken en daarna rustig klasseren in een mapje met lieve herinneringen.  Al zal die viering op vrijdag wel heel wat emoties bij me opwekken, ik denk er met welbehagen aan terug, ook aan onze viering van ongeveer vier jaren geleden, toen beleefden we een hele mooie dag, net zo mooi als toen we zijn gehuwd, het was een heel fijne dag, een dag dat we hebben genoten, de laatste keer dat ook een deel van die mensen aanwezig waren . . . was het afscheid van Ivo, ik vond het mooi om te zien dat ze met zovelen waren, ik stond verstomd dat er zoveel bij het afscheid in de aula waren en ja, ook dat was achteraf gezien heel mooi, ik heb het hem gegund uit ganser harte, al was het ook met heel veel pijn in mijn hart . . . 

Die pijn om het verlies, het is niet niks, ik zit er nog altijd zo fel mee te kampen, ik heb dagen dat ik me goed voel en dagen dat ik niet zou naar buiten gaan, was het niet dat ik gewoon ook op mijn terras kan gaan zitten en nadenken over wat we allemaal hebben beleefd, met en zonder kinderen, het zijn mooie dingen geweest die we hebben gedaan en beleefd, we hadden een mooi leven samen en dat is wat telt, al de rest valt in het niet . . . maar ik mis hem toch zo fel, het doet pijn aan mijn hart en ik begin telkens te wenen wanneer ik aan hem denk, het doet nog zoveel pijn . . . !

Op zulke dagen is dat dan nog wat erger dan op andere maar ja, ik moet er doorheen geraken, ik kan er ook niet aan doen dat ik hem zo graag zag, dat ik hem mis en dat ik zou willen dat hij nooit was ziek geworden en gestorven, maar ik had er zelf niks aan te zeggen, zijn lot lag zo en we konden dat lot niet tarten door er wat aan te veranderen . . . !

Nu ga ik toch nog wat verder werken in huis, ik wil nog alles stofzuigen en opruimen waar het nodig is, al is dat niet zoveel eigenlijk.  Ik heb vrijwel alles bijna in de kast gekregen, al ligt het nog niet waar het moet zijn, ik wil dat het een plaats krijgt waar het kan blijven liggen, we zien wel wat ik ervan maak.  Verder misschien ook nog eens mijn nagels knippen en bijwerken waar nodig, ze lakken ook al misschien dan ben ik daar morgen toch ook al gerust van, is er dan ergens al wat aan dan is dat maar zo, we zien wel hoever we komen.  Dan toch nog eens die schoenen aantrekken ook en de handtas klaar zetten met alles erin wat je moet hebben om ergens normaal naartoe te gaan, portefeuille en dergelijke niet vergeten.  Papieren moet je steeds bij je hebben zodat ook alles weer normaal kan verlopen mocht er iets gaande zijn waarbij je die nodig hebt, controle onderweg, je weet maar nooit.

Och ja, dat bezoek aan de dermatologie gisteren is goed afgelopen eigenlijk, er zijn wat vlekken bevroren op mijn huid zodanig dat ze nu verder kunnen genezen maar dat kan je wel eens zien want ziet nu iets roder dan voordien.  En verder, wat speciale producten gebruiken die aangepast zijn aan mijn huidtype, ik heb echt wel een heel droge huid, heb daar soms ook last van zoals jeuk wanneer ik ze niet heel goed verzorg.  Ze vond dat ik vrij goed altijd smeerde, doe ik altijd nadat ik een douche heb genomen.  Ik ben dan in de namiddag naar de apotheek geweest om die bepaalde producten te halen maar eentje ontbrak, net die dagcrème maar ja, dan doe ik het maar zonder tot nu toe, wanneer die er is zal ik hem wel gaan halen ook.

No ga ik jullie laten genieten van je donderdag, ook ik wil nog wel even in de zon gaan zitten als ze deze namiddag mooi schijnt en alles wil opwarmen, het kan toch soms zo'n deugd doen wanneer je weer die zon op je huid voelt en je heel gerust en kalm in een zetel zit te genieten.  Of misschien een kleine wandeling maken, dat kan ook natuurlijk, ik heb nog wel iets te doen en ja, dan kan je daar maar beter van profiteren om eens een stapje verder te gaan ook nog.  Wat beweging doet iedereen goed !



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!