Woensdag . . .

 


Pfff . . . deze nacht uit mijn bed gemoeten omdat ik nat van het zweet in mijn kledij en beddengoed lag !  Dat is niet min als je dat tijdens de nacht moet doormaken maar ik heb snel mijn kleding ververst, dat hing eigenlijk reeds klaar om te gebruiken, en dan ook nog aan het beddengoed wat gedaan zoals de dekbedovertrek maar dat heb ik opgelost door mijn dekbed om te draaien met overtrek en alles en zodoende was ik weer snel vertrokken.  Dat wil dus zeggen dat ik vandaag al met de was bezig ben, want ik laat dit niet zo liggen, ik was dat en daarna zien we wel verder.

Ik sta nog altijd wankel op mijn benen maar ik hoop dat na de middag toch wat beter zal zijn.  Zo ging ik gisteren eens kijken naar de brievenbus, onze postbode komt meestal wel op dinsdag en dus vlak na de middag was het tijd om te gaan kijken.  Ik schuifelde zowat verder eigenlijk, met eerder zware lome benen zonder fut.  Dat is niet van mijn gewoonte want ik stap nogal vrij snel, ook als ik begin te wandelen, ik zet dat rustig in, in mijn gedacht dan toch, daarna is er toch geen houden meer aan, tenzij ik moe wordt of ergens wat te zien krijg wat ik de moeite waard vind !

Deze morgen heb ik in de koelkast gekeken en erg veel staat daar niet meer in, dus ja, ik zal in de komende dagen toch wel eens naar de winkel moeten ook, maar dat lukt wel, even geduld en alles gaat weer beter, zo beloof ik dat steeds aan mezelf . . . als het dan ook waar wordt dan ben ik zo blij als een kind dat ik alles weer kan doen zoals het hoort.  En voor de allereerste keer in een kleine week eigenlijk, had ik even wat meer smaak aan mijn bord met fruit en platte kaas, wat ik dus iedere morgen eet, dat is toch ook mooi meegenomen.  'k Heb zelfs een paar van de dikke witte druiven die nog in de koelkast liggen, opgegeten, ik had daar gewoon zin in.

Wat ik nu ga doen vandaag dat is het volgende : soep maken en misschien ook wel aardappelen schillen en groenten klaar maken.  Al maak ik ze maar klaar voor 2 dagen tegelijk, het mag en het kan dus ik zou zeggen : doen !  Daarbij een stukje vlees en zodoende kan ik weer wat aansterken.  Pas op, ik ben altijd wel blijven eten en zo lang je dit kan doen dan blijft je systeem werken maar als je het eten laat dan is er echt wel iets mis.  Ik probeer dan ook in de mate van het mogelijke aan de eet te blijven zodat je spieren niet vergaan en dus zorgen dat je eiwitten in voldoende mate neemt.

Dat doet me eraan denken dat ik daar nog 4 eieren in de koelkast heb staan maar die zijn nu reeds veel te oud geworden, wat kan ik daar nu weer mee gaan aanvangen, bij het gft doen zeker ?!  Het is me toch telkens wat, ik neem een bepaald voornemen, bijvoorbeeld eens pannenkoeken te bakken maar telkens komt er wat in de weg en kan ik zorgen dat die bederfbare waren worden opgeruimd.  

In het vervolg toch maar dadelijk alles kopen wat je die dag of de dag erna wil gebruiken zonder al te veel voorraad aan te leggen van wat slecht kan worden, ook in de koelkast.  Zo had ik in de voorbije dagen heel wat weg te doen van fruit dat er nog lag en waar schimmel op stond, een citroen die was aangezet en de andere ook had aangestoken, ja, zo geraakt alles vrij snel weer leeg natuurlijk.  Maar dat kan niet de bedoeling zijn, toch maar iets minder aankopen en de dagen voordien dat je het nodig hebt pas gaan halen, als je het dan vergeet dan sta je voor problemen natuurlijk.  Dat wou ik altijd vermijden maar ja, beter dat dan alles moeten weg gooien omdat het overtijd is en slecht kan zijn, al gaan bepaalde levensmiddelen wel heel wat langer mee dan je zou denken.

Nog een heel fijne dag en nu ga ik seffens aan de soep beginnen, je ziet, echt stil zitten kan ik nog niet maar als ik straks moe ben van daarmee bezig te zijn, kan ik me nog altijd wat in de zetel zetten en kijken naar een film of dergelijke die ik heb opgenomen.  Rust doet ook goed wanneer je koorts hebt gehad maar of die koorts nu reeds voorbij is weet ik niet, we zijn nog vroeg op de dag, wanneer ze op de middag weer de kop op steekt niet wachten om wat in te nemen zodat ik de dag toch deftig door kan geraken, ook al zal het dan echt wel rusten worden !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!