Woensdag . . . een rustige warme dag ?!

 


Of de woensdag ook zo rustig zal zijn weet ik nog niet, het kan best dat er iemand komt om het gras af te rijden, maar daar ben ik nog niet zeker van.  In ieder geval staat het grasmachientje klaar en ook de trimmer zodat de werken kunnen aangevat worden wanneer er iemand opduikt, lees de kleinzoon !  Ik weet niet of zijn mama dat geregeld heeft met hem en hoe dat geregeld is weet ik ook niet maar nu is het mooi weer en dan moet je daar eigenlijk wel van profiteren om alles gedaan te krijgen wat je meestal met goed weer doet.

Zo dacht ik ook mijn terrastegels eens onder handen te nemen om alles weer prima in orde te hebben op datzelfde terras maar ik heb steeds gewacht omdat ik nooit zeker wist wanneer er tijd zou zijn om het gras te maaien.  Veel gras is dat niet en ik zou dat misschien wel kunnen doen zonder al te veel problemen, alleen . . . heb ik dat vroeger ook nooit mogen doen van de echtgenoot met het gevolg dat ik daar helemaal niks van af weet !  Dus laat ik dat nu ook meestal in andere handen omdat je ook nooit weet of je daar nu goed of kwaad mee doet.

Maar gisteren was het op ons terras heerlijk om te genieten van de zonnestralen, wat ik dan ook gedaan heb met volle teugen.  Ik had vrij vroeg ontbeten en ik heb gezorgd dat mijn boodschappen gedaan waren voordat de zon op datzelfde terras stond.  Op de middag heb ik mijn stoelen reeds klaar gezet, in de goede richting dan wel te verstaan, zodat ik daarna kon genieten van die warmte, het heeft me deugd gedaan, heerlijk genieten en rustig was het dan tegelijk ook nog dus ja, meer hoeft dat niet te zijn hé !  Ik ben tussendoor mijn boompjes eens gaan controleren, die welke droog stonden die zijn nu nog droog en dragen geen nieuwe knoppen, die zijn dus gans verdroogd.  Daar ga ik nu eens een lintje aan vast binden zodat ik nog zeker weet welke moeten vervangen worden.  Ook ben ik zinnens om toch maar een poortje te laten zetten, kwestie van later geen problemen te krijgen wanneer je met iets over de haag, lees "door de haag" zou moeten kunnen geraken met bijvoorbeeld huisraad of dergelijke.  

Je weet toch nooit of je nog eens wat nieuw in huis haalt en dat het oude eruit gaat, welja, dan moet dat ook kunnen daarlangs gebeuren, het is immers de aangewezen plaats om zo naar buiten te geraken omdat je daar een vrij grote schuifdeur hebt ook aan het terras.  Langs de ramen vooraan, in de kamers, daar geraak je niet met alles doorheen, het werd eerder reeds bij onze verhuis naar hier toe, uitgeprobeerd door de mannen die de verhuis deden.  Met het gevolg dat er nu deeltjes van het leder aan de poten van de zetels ontbreken, ja, ook daar laat een mens soms wel wat vel achter maar deze keer was het dat lederen omhulsel van diezelfde steunen van de zetels.

Vlak na de middag kunnen jullie me dus meestal op mooie dagen toch steeds vinden op ons terras, tenzij ik andere en dringender zaken te regelen heb want dat weet je ook maar nooit wat er morgen of overmorgen nog op mijn pad nog kan komen.

En na dat genieten zit ik 's avonds dan meestal wel in de zetel, tenzij ik zoals gisteren toch snel een douche ben gaan nemen, dan beland ik daarna pas in de zetel.  Het heeft me deugd gedaan om weer eens zoals in andere tijden, ook nog te genieten op een balkon, maar dat is niet hetzelfde, ja, je kan buiten komen maar zo dadelijk naar buiten en dadelijk op het gras kunnen lopen, dat is toch gans anders, een ander gevoel van vrijheid, die ik vroeger steeds miste.  Daarom trok ik ook zo vaak naar het provinciedomein in de plaats waar we toen woonden, dat was mijn groene long die ik regelmatig bezocht en waar ik veel levensvreugde vond tussen gelijkgestemden en sporters.  In corona was het een plaats waar vele mensen wat kwamen pauzeren, wandelen, genieten ook, al was het soms maar van een picknick wanneer het weer het toeliet.  Ach die tijd is voorbij maar ik kijk er met weemoed op terug, ik vond daar mijn draai, daar kon ik lopen doen en fotograferen en allerlei dingen gaan uitpluizen van "waar hoor ik die vogel nu" of "waar heeft die nu zijn nest, ik hoor de jongen reeds piepen ?!"  Niets ontging mijn gevoelige oren en de ogen deden de rest, zo heb ik vaak de ouders zien af en aan vliegen om ze te voederen . . . totdat ze op een bepaald moment zwegen en waarschijnlijk waren uitgevlogen, alleen samen de wijde wereld in.

Vandaag komt Biden aan in België, zal wel weer een hoop beroering brengen, zeker in het verkeer en ook wanneer die terug naar zijn grote natie terug keert, horen we dit keer ook weer de zware motoren van het vliegtuig, we wonen immers in de aanvliegroute naar Zaventem toe ?!  We zien en horen dat straks wel, als we het niet gehoord hebben heeft hij een andere route genomen, kan altijd zijn maar dan zien we ze daarna nog wel in het nieuws op tv.  Ach, ook die dag gaat dan wel weer voorbij zonder al te veel erg.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en geniet er maar van, ik ga nog wat opruimen in mijn kamer zodat ook daar weer alles op orde ligt en daarna, doen we hier nog wat verder, ook hier staat nog wat te veel "onder 't gat" op mijn eiland in de keuken !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!