Woensdag . . . een grijze dag zonder zon ?!


We zijn nu toch eerder al iets na de middag en de zon schijnt nog niet door de wolken heen, hangt er nu echt veel te veel saharazand in die wolken ?!  Ik kan het antwoord daar niet op geven maar ik heb wel gezien dat het glazen blad van de tuintafel vol met stof ligt, nochtans maak ik dat regelmatig proper, alleen gisteren is daar niks aan gedaan, dus ja, dan is er toch wel fijn stof in de lucht ook !  En wat me deze morgen opviel was dat er veel mensen met een mondmasker rond liepen, overal in de winkels maar ook gewoon buiten, wegens dat stof denk ik dan ook !

Eender hoe het is, ik was zinnens om te gaan zonnen op ons terras maar dat zal deze keer niet voor vandaag meer zijn vermoed ik dan zo.  Ik had al eerder op de dag wat problemen, zo ging ik naar het warenhuis en ik had mijn kar niet vol geladen maar had wel enkele noodzakelijke artikels daar liggen en ging betalen . . . toen ik zag dat ik mijn bankkaart niet bij had.  Of ik kleingeld genoeg zou hebben daar twijfelde ik wel aan en zei dat ik mijn kar wel zou achter laten en snel mijn kaart zou gaan halen, wat ik ook deed.  En daarna moest ik ook weer betalen dus, dat kon ik ondertussen omdat die kaart in een andere jas zat dan die welke ik op dat moment droeg !  Dat is nu toch de eerste keer dat ik dit aan de hand heb gehad maar het moet ééns de eerste keer zijn !  

Ik dacht dan nog om naar die nieuwe chocolatier te gaan die in het dorp is gekomen van vorige week of zo, ik wou die chocolade proeven en vooral de pralines.  Dus van het warenhuis naar de chocolatier en dan nog eens een halte maken bij de apotheek.  Daar heb ik me een speciale pillendoos aangeschaft, ik vergeet die vaak in de morgen te nemen en nu kan ik alles voor een week klaar zetten zodat ik maar iedere dag mijn doos moet nemen en zorgen dat die tegen 's avonds weer leeg is.  Alleen zal het nu nog om die puffer gaan, die kan ik daar niet bij in zetten natuurlijk maar ook dat vergeet ik meestal, al komt dat niet op een uur of wat aan wanneer ik die neem.  Bij andere medicatie is het meestal zo dat ze het beste werken wanneer je die regelmatig rond hetzelfde tijdstip in neemt, dat is normaal en zo wordt ook verondersteld dat je die neemt dus.  Nu heb ik er zo eentje en we zien wel hoe vlot dat allemaal verloopt.

Eenmaal thuis aangekomen na die aankopen had ik ook weer wat werk af te werken, ik moest mijn droge bloemen uit die vazen halen en dan ook nog die stukken wat kleiner maken, de stelen waren te lang. Ik ga eens nakijken bij de andere bloemen en als ook daar reeds droge tussen zitten ga ik ze allemaal weg doen, ze staan een volle week en dat is meer dan voldoende voor bepaalde bloemen.  Ik heb dan die groene selder ook al snel in stukken gesneden en zo gewassen, daarna laten uitlekken en seffens zien we wel hoe we ze fijn snijden.  Om buiten te zitten is het toch niet aangenaam en dan blijven we ook maar beter binnen, al zou ik wel willen wandelen naar het kerkhof toe, kwestie van nog wat meer beweging te hebben, we zien wel wanneer dat past.

Gisteren was ik zinnens van mijn strijk, een klein beetje maar, uit de voeten te doen maar toen heb ik bezoek gekregen en is het er niet van gekomen.  Dus ja, ik had wel een aangename namiddag op die manier en die ging voorbij zonder dat we het goed door hadden.  En verder gaat alles hier zijn normale gangetje, we zien wel wat er op ons pad komt.

Nog een heel fijne dag verder wens ik iedereen toe en geniet ook van de avonden, die kunnen aangenaam zijn met een glaasje erbij of een versnapering, geniet er in ieder geval van !




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!