Vrijdag . . . en mooi weer ?!


Vandaag krijgen we toch de zon al te zien, toch wat anders dan het gisteren was, toen heb ik wel een wandelingetje gemaakt maar daarna toch maar naar binnen getrokken.  Ik ben in de namiddag nog wel even tot op het terras geweest, heb even in de zetel gezeten maar ook weer snel terug naar binnen, kwestie van geen kou op te doen, ik had namelijk geen vestje aangetrokken !

Gisterenavond heb ik ook mijn tante gaan groeten, ze lag er rustig en vredig bij en dat stemt iedereen wel tevreden.  Het was dan ook in een heel beperkte kring dat we haar zijn gaan groeten maar dat kan niet anders als je weet dat ze een eeuwelinge was en alle andere familieleden zijn overleden, of toch bijna. 
Mijn tante verloor reeds jong haar echtgenoot, de zoon was nog te jong toen om met de wagen te rijden die er toch ook beschikbaar was.  Mijn vader is dan tussendoor ingesprongen om bepaalde dingen met haar te gaan regelen, mijn vader was haar broer dus ja, eigenlijk stonden wij, tante en vader, dicht bij haar, vroeger maar ook nu nog.  Al had ik haar in de laatste jaren van haar leven niet veel meer gezien maar daar had corona ook weer wel iets bij in de pap te brokken.  Mijn echtgenoot vond toen dat het niet gepast was om naar het rusthuis bij haar op bezoek te gaan, al hadden we dat voordien wel gedaan.  Zo was er ietwat een afstand gekomen tussen ons, wat ik eigenlijk we betreur maar het is ook zo dat je het gevaar niet moet gaan opzoeken als je zelf iemand in huis hebt die een ziekte in zich draagt, het risico wordt gewoon maar groter op besmetting.

Maar we gaan nu naar het weekend toe, het zal de volgende dagen misschien wel wat frisser zijn dan op andere voorbije dagen maar toch hoop ik op een mooi weekend.  Als de regen en de felle wind weg blijven ben ik dik tevreden.

Veel meer heb ik voor vandaag niet te vertellen maar ik wens iedereen wel een heel fijn weekend toe, geniet ervan en maak er zelf het beste van, dat heeft iedereen zelf in de hand !  




Reacties

  1. Fijn dat jullie daar eindelijk wat kunnen genieten van de zon, hier is het maar triestig en gans de week regen wind en koud en voor volgende week ( onze laatste) ziet het er niet veel beter uit! Oud worden is goed als je nog gezond bent en goed bij je zinnen maar aan de andere kant denk ik dat het erg eenzaam is want de meeste van je vrienden, familie en kennissen zijn dan al weg .. ik weet niet of ik dat zou plezant vinden.. Maar ja niemand wil sterven dus blijven we doorgaan hé Chrisje!Geniet daar van je wandelingen en je terras en de zon! Een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik ben gaan wandelen in het zonnetje en het was goed als je aan het stappen bent, stil staan of zitten is nog wat anders, als de wind er op staat dan ga je er beter maar weg. Als je zit in een omgeving waar je wat beschut zit, zoals ik hier naast die muur, dan gaat het wel. Maar mijn terras en mijn gras zijn in trek bij anderen, zo vragen ze nu of ze hun ladder daar mogen op zetten als ze de ruiten kuisten, of ze mijn terras daarvoor mogen gebruiken, weer anderen dan, het houdt hier niet op. En ik ben blij dat ze hebben verboden om nog doorheen die hagen te lopen, het werd gewoon overal gedaan, de ene ziet het van de andere en ja, dan doe je dat uiteindelijk ook wel, al ben ik daar ook geen voorstander van geweest, je beschadigt zo die jonge aanplant en net dat willen ze nu daardoor voorkomen. Ze hebben de droge boompjes vervangen door andere en ik wil ze zo ook behouden als dat even kan, al was er toch wel eentje me te snel af, die schoot snel tussen mijn boompjes door naar de terrasafscheiding met de buur om wat te controleren ! Zeg dan maar dat het niet mag ! En dan ben ik resoluut geweest voor de andere buren ook, als ik ze laat doen ben ik geen meester meer van mijn eigen ruimte en net die ruimte wil je toch voor jezelf gebruiken ?! Waarvoor dient het anders. Als ze niet akkoord zijn met hoe het bij hen is ingericht van ramen en dergelijke, ook van balustrade aan het balkon, welja, dan hadden ze ook maar een appartement van het gelijkvloers moeten nemen zoals wij dat deden. Sommige mensen denken dan maar dat alles zo eenvoudig te regelen is met jan en alleman in de omgeving, neen, niet iedereen moet daarmee akkoord gaan en dan geeft dat problemen. Zo kunnen ze dan niet zo goed, lees niet zo snel, hun balkonafbakening laten reinigen, dat is allemaal in glas en ja, dat moet zuiver worden gemaakt al zijn er vele die zelf hun eigen plan daarmee trekken, zou ik ook doen en zien hoe het verder verloopt, komt dat nu er op aan dat er eens een streepje of is of niet, welja, dan moeten ze dat er maar bij nemen ! Ik hou mijn been stijf en wat niet mag sta ik ook niet toe want ze komen dan toch telkens op je eigendom en dat hoort niet ! Pff, het is ook niet alles om dat tegen de mensen te zeggen maar ja, ik heb deze keer wel echt het gelijk aan mijn kant . . . en dat weten zij ook ! En nu ga ik een glaasje drinken op het mooie weer, heb al eentje leeg hoor, zit nu wat zongedroogde, van eigen kweek, tomaten te eten tussendoor, ze zijn maar half gedroogd eigenlijk met lekkere kruiden, ook van eigen kweek dus het smaakt en nu rustig nog een avond door brengen, de vorige dagen waren al druk genoeg. Groetjes en geniet nog van die mooie laatste week !

      Verwijderen
  2. dag Chrisje , ja je hebt nogal het een en ander te verwerken de laatste tijd !
    maar--- zoals Natoken zegt : oud zijn en sukkelen --- we moeten nu eenmaal allemaal een keer he
    daar ben ik niet zo mee bezig , als mijn tijd daar is , zien we wel--
    wij hadden hier wel zon , veel zon in maart tot nu en mijn terras ligt in het zuiden , dus afgeschermd van de wind -- meestal .
    zoals je zegt voorzichtig blijven , EN je jasje WEL aantrekken hoor !
    het beste lieve meid ! ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Ani, ik heb mijn jasje niet aangetrokken om in de zon te zitten, zo goed was het daar in de namiddag, maar voordien had ik wel een fikse wandeling gemaakt, ik voelde me wat stram na een aantal dagen stil te liggen en ook niet bezig te zijn met poetsen. Al had ik dat eigenlijk beter ook wel gedaan want nu pas denk ik eraan dat het morgen, rond 17u, een viering is voor onze jongste kleindochter die 21 is geworden, al is het nog een paar dagen van haar verjaardag af maar toch, ik ben niet thuis dus en kan dan ook niet poetsen. Dan is dat maar voor morgen in de voormiddag, dat zal wel lukken, mijn boodschappen zijn vandaag reeds gedaan dus ja, ik heb nog wel tijd om alles weer zuiver te maken en eerst te stofzuigen zodat de rest sneller gaat.
      Hier is het terras ook op het zuiden gericht, eigenlijk eerder zuidwesten maar de muur houdt westenwind en regen toch meer tegen dan op andere plekken. En ik ben naar het kerkhof geweest om te zien of de paasbloemen reeds open staan waar de echtgenoot zijn asse werd uitgestrooid, en ja, ze staan mooi open, als ze goed gelukt zijn zal ik ze eens zetten op mijn blog zodat jullie kunnen meekijken ! Ik heb dat beeld geschoten om mee te sturen naar Tsjechië, zo weten ze ook hoe het er hier op een kerkhof uit ziet maar dat wil niet zeggen dat het in ons land overal zo is, hier in Wezemaal (deelgemeente Rotselaar) dus wel. Verder heb ik nog wat bloempjes gefotografeerd maar de zon zat zo erg op mijn schermpje dat ik goed moest kijken wat ik deed, of het ook goed is gedaan is nog maar de vraag, veel bloemen stonden er niet op maar wel enkele.
      Eenmaal thuis gekomen ben ik op het terras gaan zitten, mijn vestje uit en zo in de volle zon en het was er heerlijk. Heb daar genoten van wat wijndruiven, mijn tussendoortje voor in de namiddag. Ik durf daar ook wel eens aan zitten in de voormiddag maar dan alleen wanneer ik echt wel vroeg uit de veren ben. Dat zou volgende week wel eens zo kunnen zijn want er beginnen hier werken aan de baan die hier voor onze deur ligt, het is net niet voor onze deur dat ze eraan beginnen maar we zullen alles wel goed kunnen horen, ze gaan tijdens de nachtelijke uren eraan werken en tijdens de dag mogen ze erover aan 30km/uur dus zien we wel, dan zal dat gerammel van vrachtwagens toch wat gemilderd zijn. Het is geen definitieve vernieuwing maar alleen een herstelling die al lang moest gedaan zijn. Voor de definitieve plannen zijn nog onteigeningen bezig en ik vraag me af hoe lang ze daarmee reeds bezig zijn, heel lang want toen werd voordien nog een ander stuk van diezelfde baan vernieuwd en dat is reeds een aantal jaren geleden gedaan, kan al meer dan 5, korter bij 10 jaren geleden zijn !!! Hun molen maalt niet zo snel als ze steeds bij ons voor geld komen vragen, dan weten ze je wel wonen !
      Nog een heel fijne avond Ani en geniet van de rust ook op morgen, groetjes !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!