Donderdag . . . krijgen we vanaf nu winterweer ?!

 


Ja, dat weer baart ons toch weer telkens zorgen, ik hoorde gisteren op de radio dat er tot 7 cm sneeuw werd voorspeld, dat meent ge toch niet, denkt een mens dan al dadelijk.  Maar ja, het zijn dan alweer aprilse grillen die we krijgen, de maartse buien zijn weg gebleven en dan krijg je de maand erna het dubbele op uw bord gepresenteerd !

Het weer voorspelt dus niet veel goeds eigenlijk maar ik had gisteren mezelf ook wat beter ingeschat dan dat ik was eigenlijk, dus ja, het kan nog veranderen denk ik dan maar.  Zo wou ik soep maken en had zin in groenten met een stukje vlees, kip of kalkoen, het is eender maar zoiets zag ik wel zitten.  En die soep die stond reeds op tijd te pruttelen, heel zachtjes maar, hard koken hoeft niet echt maar ze bleek toch al lekker te ruiken met al die verse kruiden en dergelijke erin gedaan te hebben.  Het was kippensoep maar wel eerder een groenten/kippensoep, kippensoep met veel groenten erin dus.  Gewoon omdat ik daar zin in heb en dat is bij mij nog steeds de beste soep, buiten mijn pompoensoep, al ben ik daar nu niet meer zo fel favoriet van !  

En de groenten stonden te koken, mijn soep was gereed . . . maar ik had me echt wel goed overschat, ik voelde me "beter" omdat ik geen koorts meer maakte maar ik geraakte gewoon niet meer verder dan die soep.  'k Had er een flink bord van leeg gegeten en toen was mijn kaars al helemaal uit, ik kon bijna niet meer verder.  'k Heb nog wat druifjes gegeten zodat ik toch ook gezonde suikers naar binnen heb en dat is nooit slecht, honger had ik niet meer en ook de kracht niet meer om het klaar te maken, het was selder dat ik had gekookt, maar de saus moest maar wachten tot straks, dan eet ik alles maar in twee keren op, als dat al lukt dan ben ik blij omdat ik toch weer eens iets normaal heb gegeten.

Ik heb me in de zetel genesteld, een fleecedeken over mijn benen gelegd en ik zou daar wel weer op krachten komen, had er ook nog wat zakdoeken bij gelegd en dacht bij mezelf  : nu is die hoop al half verdwenen.  Papieren zakdoeken heb je immers nooit te veel !  Mijn wagentje zal weer topvol geladen zijn als ik nu terug naar het warenhuis ga om de voorraad wat aan te vullen, al kunnen die zakdoeken nog wel even wachten, zo snel is die andere hoop er nu ook weer niet doorheen !  Om me wat troost te brengen heb ik het doosje met pralines naast mij gezet en dat is er daarna ook we in gegaan, dat wil zeggen dat mijn eetlust nog niet gans weg was, al dacht ik in de week wel anders !

In de namiddag heb ik dan maar een filmpje opgezet, kwestie van de namiddag toch nog vruchtbaar te kunnen door geraken, dan zit je niet hier een daar wat te prullen, want daar kan je dan ook wel weer moe van worden, als die moeheid uit mijn lichaam is dan ben ik er weer gans bovenop !  En nu hoop ik maar dat er geen bekenden gaan binnen vallen tussendoor want dan moet ik weigeren, ik wil nu wel even mijn rust hebben tot ik weer vaster te been ben geworden, dat is iets wat zeker nog niet in orde was, misschien vandaag als ik nog eens een dag of wat rustig kan doorbrengen, ooit komt  het wel.  Uiteindelijk heeft dit virus me toch ongeveer een volle week gekost dat ik niet echt op mijne kilo was maar ja, ook daar spartelt een mens dan ook weer door.  Nochtans steeds mijn spuiten gaan halen tegen griep, tegen corona en ja, toch weer even in de lappenmand gelegen.

En nu kijken we uit naar wat het weer zal doen, ik hoop maar dat het niet te triestig wordt zodat ik toch nog kan gaan winkelen hier en daar.  Ik dacht ook nog naar de beenhouwer hier vlak aan ons te gaan winkelen, kwestie van wat gepaneerde lapjes mee te brengen maar ja, ook elders zal ik die wel vinden.

Verder trekken we ons plan, al is hulp altijd welkom, nog een fijne dag verder en maak er ook een mooie dag van, al is het maar voor jezelf !


Reacties

  1. Ja Chris als mens lig je rap in de lappenmand. Ik vraag me wel af of je geen zelftest had moeten doen voor de zekerheid, of horen bij de mensen waar je het van over genomen hebt? Want de symptomen zijn bijna dezelfde als covid nu! We zijn er nog altijd niet vanaf!. Ik vind je wel moedig en wens je een goed herstel. Fijn weekend Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had nog andere klachten dan deze die ik nu heb maar ook daarvoor wou ik de huisarts spreken en omdat ik me te ziek voelde om tot bij haar te gaan, had ik gevraagd of ze thuis wou komen, ik weet dat ze dit voor vaste klanten wel doet. En ondertussen had ik dus ook nog wat andere dingen met haar te bespreken maar ze vertelde me : een virale ontsteking, het is mijn keel eigenlijk meer en het begin van de luchtpijp die er last van heeft maar op de longen is er niks te horen blijkbaar. Nog maar wat verder sukkelen, de dochters zullen wel voor me zorgen, dat weet ik zo dus nu ga ik een stukje eten. 'k Heb het vandaag ook weer zo gedaan zoals gisteren : een middagmaal in twee delen, het ene op de middag en het andere in de namiddag. En daarna wil ik een douche nemen zodat ik gerust in de zetel kan belanden voor de avond in te gaan ! Groetjes en voor jullie ook nog een fijn weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!