Maandag en laatste dag van de maand !

 


Een mooie maandag en een fijn begin van deze week, of de volgende dagen nog zo mooi zullen worden valt nog steeds af te wachten.  Alleen op woensdag zou ik willen dat het niet te winderig of regenachtig zal worden, dan moet ik naar de kapper gaan, een beetje medelijden is hier op zijn plaats . . . ik moet er immers te voet naartoe gaan en dan gekapt en wel terug naar huis ook !!!

Maar met wat we willen wordt nog niet al te vaak rekening gehouden, ik weet wel dat het niet al te regenachtig zal worden maar misschien eerder wat twijfelachtig, we zien wel en trekken zoals altijd onze plan met alles.  Het is niet altijd even gemakkelijk maar toch sla ik me er steeds goed doorheen, ben eigenlijk nog maar één keer echt nat geworden, niet doornat maar nat genoeg van aan mijn hoofd te beginnen, verder was mijn lichaam nat van het zweet door te stappen, maar ook dan kan een douche een goede oplossing zijn !

Wat er deze week staat te doen, ik denk dan aan wat eten maken, dat is iets wat weer iedere dag terug komt.  Nu denk ik aan stoofvlees klaar maken, ik ga alles ineens klaar maken en dan in potjes verdelen zodat ik er nadien nog wat kan van gebruiken als het goed uit komt.  Je hebt wel altijd van die dagen dat het eens snel moet gaan of dat je niet de tijd hebt of het geduld om weeral aan die bereidingen aan te zitten die toch wat meer tijd vragen.  Zo heb ik ook nog dat "parkkonijn" in de diepvriezer zitten, nog zoiets, dat vraagt wat tijd, ook om te garen en daarna is het puur genieten.  Ik heb me toen voorgenomen dat ik het op een gewone manier ga klaar maken, niet met bier erbij of iets dergelijks maar gewoon opbakken en stoven zodat ik een lekkere saus heb en tegelijk lekker vlees . . . en gezond is het ook nog.

Verder staat niet nog een wasmand met toiletzakken te wachten om leeg gemaakt te worden, ik begin er niet zo graag aan omdat dit wat tijd in beslag neemt . . . en als het mooi weer is wil een mens wel eens een wandeling maken . . . of gewoon buiten zitten in een hoekje goed beschut tegen de wind, als de zon dan schijnt is het gewoon heerlijk.  Heb ik gisteren én eergisteren ook gedaan en het heeft me deugd gedaan.  Zo even alles binnen vergeten van wat er in de wereld gaande is op het ogenblik, een boekje lezen of gewoon door bladeren zodat je toch wel een idee hebt van wat je erin zou kunnen gaan lezen, eens naar wat modeartikelen kijken die nu toch ook weer deel uitmaken van wat er te krijgen is in de commerciële wereld.  Gewoon even rustig laten bezinken wat je ziet en wat er te doen is, kijken hoe anderen gekleed gaan, nieuwe spullen leren kennen hier en daar, je kent dat wel, het zijn er vele soorten allerhande, ik kan het zo gek niet opnoemen want het zijn er zoveel samen.

Soms zie ik dan nieuwe soorten dieren, nieuwe dieren zullen dat niet zijn maar waarschijnlijk ondersoorten van de ene of de andere diersoort, al zijn het gewoon maar vissen die steeds doen of ze naar lucht happen, of gewoon een mooie diersoort die nog niet zo bekend is, kijk maar eens naar de uitzendingen over de natuur overal ter wereld, er is zo een grote verscheidenheid !  

En toch kan het gezang van de merel in een boom zo heerlijk zijn in deze dagen, die laat zich al horen en zegt tegen de anderen : dit hier is mijn regio, jullie blijven hier best uit weg !  Of de anderen het ook zo zullen opvatten weet ik niet maar ik genoot ervan, zelfs toen de zon reeds wat weg was zat hij daar nog te fluiten in de boom.  Vroeger zeiden ze steeds : die roept op regen, nu denk ik daar anders over, na een mooie dag je liedje kwelen, daar is niks mis mee en dat hij op regen roept, wel in dit landje is dat niet echt moeilijk, er is wel ergens te lande een streek die wat regen te verwerken krijgt, is het vandaag niet dan wel morgen of overmorgen.  En vliegen merels niet overal rond, hier zat er vorig jaar eentje, later waren het er meerdere, die zich steeds lieten horen, de ene riep op de andere of probeerde de andere te overstemmen, in ieder geval is het mooi wanneer je dit in een landelijke streek hoort.  Want merels werden een tijdje geleden ook vaak getroffen door een bepaalde aandoening die hun soort echt wel heeft uitgedund, nu kijk ik er met andere ogen naar maar geniet ervan wanneer ik ze hoor.

Vroeger hadden we in onze vorige woning wel vaak bezoek van roodborstjes en alle soorten mezen, ik bood ze dan ook een mooie verzameling van noten en zaden aan zodat ze zelden een dag niet aan kwamen vliegen om te genieten van een lekker maal.  Gewoon op ons terras of balkon, of gewoon tussen de bloembakken die daar stonden.  Ze lieten verder de bloemen meestal wel met rust maar genoten van de aangeboden spijzen en drank, ja, er stond meestal ook wel water bij, en die droge meelwormen, dat werd een feest voor iedereen.  Maar ja, daar komt ook wel eens een einde aan, we zijn verhuisd en het is nu aan anderen om daarvoor te zorgen.

Vorige week ook nog bezoek gehad van een nicht van mij en haar man, geheel op het onverwacht eigenlijk.  Ik was op vrijdag aan het poetsen en moest nog net onze living onder handen nemen.  Het was dan ook al op de middag en ik wou in de namiddag weer eens een rustig moment hebben, ge kent dat wel, na het poetsen moet er gerust worden als er niks anders te doen valt.  Want die spieren die laten dan voelen dat je werkjes gedaan hebt die je normaal niet doet.  En net daarvoor had ik al de ramen gelapt maar ik zie dat daar nog wel wat werk aan is ook.  Vermoedelijk niet voldoende tijd genomen om alles te doen zoals het hoort, het is net of er hangt een soort van waas over het glas en dat zie je dan pas wanneer de volle zon erop staat, niet echt goed gepoetst dus.  Maar dat kunnen we in de loop van de week nog wel eens herhalen, tenminste als er niet te veel slecht weer wordt voorspeld.

Maar alles is toch verlopen zoals ik het gepland had, valt ook niet zo vaak voor, maar toch ging het zoals het moest verlopen allemaal.  Eindelijk ben ik ook eens zo goed met alles rond, alleen die wasmand moet er nu nog aan geloven maar dat zal voor morgen zijn vandaag wil ik nog wat andere kleinere dingen oplossen.  Gelukkig zijn er tot nu toe nog geen papieren meer binnen gekomen die moeten doorgestuurd worden naar de bank en dergelijke.  Ik moet dat wel proberen op te volgen maar eenvoudig is dat allemaal niet.  Ook heb ik papieren overgemaakt aan de ziekenkas, nog zoiets, dat vraagt meestal ook heel wat tijd tot je daar wat van hoort en daarna zien we wel wat er allemaal van gekomen is.

Een mens krijgt toch heel wat te verwerken na een overlijden, had nooit gedacht  dat het zoveel zou met zich meebrengen maar ze mogen al van geluk spreken dat ik alles zowat in goede banen kan leiden, tot nu toe heb ik vrijwel alles zo goed als zelf gedaan, dan hou ik controle en ja, nu moeten anderen hun werk nog doen en krijg ik waar ik recht op heb : terugbetaling en dergelijke.  Ook hopelijk is alles daarna van papieren in orde gemaakt, zodat weer alles in zijn normale plooi zal vallen.

Nog een heel fijne dag verder en geniet er maar van, ga ik ook proberen, straks wat in het zonnetje zitten of wandelen, we zien wel wat het zal worden.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!