donderdag . . . en beeldmateriaal !

 


Geen flauw idee heb ik ervan wat de weersvoorspellingen zijn voor vandaag maar toch hoop ik op wat mooier weer dan het in de voorbije weken was.  Gisteren is al mooi geweest, ik heb er dan ook van geprofiteerd en mijn werk laten staan waar het staat of hangt en dat geeft dus echt niet.  Alleen als dit weer zich zo doorzet dan krijg ik niet gedaan wat ik voor deze week al ingepland had maar ja, dat nemen we er dan maar bij.  Ik voel me goed zoals het nu is en daar moet ik van genieten terwijl het er is, zo zou iedereen ook beter doen en genieten als het mooi weer is, te weinig mensen waren op de been op woensdag en dat vind ikzelf dan weer spijtig !

En ja, ikzelf ben al een paar keren gaan wandelen in de voorbije dagen, soms was het maar voor een dik half uur maar meestal trek ik er wel wat tijd voor uit als het weer mooi is zoals het gisteren was.  Ik heb dan ook de camera van de echtgenoot in gebruik genomen, die van mij laat ik hier maar liggen, kwestie van er hier tussendoor eens wat beelden mee te schieten, dat is steeds handig maar ja, twee camera's moet je dan ook allebei onderhouden en dat ben ik eigenlijk met al die perikelen wat er de laatste tijd sis gebeurd, wel rats vergeten !

Veel aan beeldmateriaal heb ik niet gemaakt, het was wel mooi weer maar ik zat in een verkeerde omgeving wat rond te lopen, ik moest nog wat doen ondertussen ook, iets wat ik steeds maar vergat in de voorbije weken : kaartjes in de bus gaan steken bij mensen die niet zo ver hier vandaan wonen, bidprentjes van mijn echtgenoot.  En tegelijk was ik dan ook maar op pad gegaan om mijn papieren, die ik in de voormiddag had klaar gemaakt, in de bus van de ziekenbond te gaan droppen.  Nu wist ik tenminste nog waar ze was, ik had ze eerder gevonden en toen ik op weg was . . . nam ik toch wel de verkeerde weg zeker, ik zat gewoon een straatje te ver, zo kon ik die brievenbus niet vinden !!!  Maar uiteindelijk geraakt ik er wel, ik was niet ver moeten rond lopen en besloot nog eens een stapje verder naar het bos toe te wandelen maar dan toch de richting naar huis in te gaan.

Daar ligt nog een gedeelte dat volledig gras is, ik weet niet van wie die grond is, misschien wel van de gemeente zelf, ik weet het echt niet maar daar is het rustig, in mijn ogen dan toch, ik kan er van heel ver reeds de lucht zien en hoe ze er dan uitziet, ik zie onze kerktoren, ik zie het torentje van de pastorij en zo weet ik steeds : ik zit in de goede richting om naar huis te gaan !

Ik wens iedereen nog een heel mooie dag toe, in de hoop dat het ook mooi weer zal worden en tot morgen.


Hier zijn we aan het stukje braakliggende grond aangekomen, daar lopen paden langs de zijkanten en zo kan je daar heel rustig wandelen, ook een bank hier en daar ontbreekt niet.  Ik kwam dus van naast de pastorij doorgewandeld naar dit stuk grond toe.



En de pastorij die staat helemaal rechts, zie je dat kleine torentje, ik weet niet of het een echt torentje is maar ik meen dat het eigenlijk een ruimte is waar een klokje kan in gehangen hebben, zo juist kan ik het niet beschrijven, in ieder geval : daar staat de pastorij.  En de kerk wel die staat er niet ver vanaf natuurlijk , aan de andere kant van de straat die rondom de kerk heen loopt.  In de achtergrond zie je dan tegelijk ook de heuvels hier in de omgeving, hier staan we dan wel al een stukje lager dan waar de kerk is gelegen maar toch niet echt ver er vanaf.


Dit plaatje staat op de obelisk die in het midden van de strooiweide staat en daar hangt nu het plaatje met zijn naam op . . . en de mijne staat er ook bij.  Ik ben nog eens gaan kijken naar de narcissen die daar omhoog komen gekropen, ze staan al met knoppen tussen de bladeren in, er staan er wel meerdere en het is jammer dat ik ze niet zal in bloei zien staan vermoedelijk, ik hoop maar dat ze niet vertrappeld worden, mag eigenlijk ook niet want je mag daar zelf op dat gedeelte niet lopen en zeker niet op het gras.  Daar zijn andere mensen voor die daarvoor een toelating hebben.


Op de 13de februari kreeg ik een boeketje bloemen en ik wou jullie die toch ook eens tonen.  Hier de anemoon die er tussen zat.


Dit is vermoedelijk een anthurium of heb ik het mis, ik zou het eens moeten opzoeken !


Een anjer in wit en roze, de felste kleur.


Een gerbera met gedraaide blaadjes, het is geen vergissing van die blaadjes maar een bepaalde soort.


Nog een anemoon maar een hele dikke die gans ging open staan, dan zijn ze mooi . . . maar de blaadjes vallen dan ook snel af.


Een mooie volle roos, een mooie roos, maar iets later liet ze haar hoofd al hangen en ik vond dit heel spijtig !


Dit was het boeket in zijn geheel, achteraan zie je nog een roos staan, die heeft het langer uitgehouden maar toen begon overal wel een beetje de aftakeling, jammer maar zo gaat het nu eenmaal met bloemen !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!