Dinsdag . . . toch wat ander weer ?!

 



Een mooie dag wil ik iedereen wel toewensen, vooral voor mezelf dan ook, want het zou best wat beter weer mogen worden na al die stormdagen die we in de voorbije week en weekend kenden !  Het mag ook wel eens beteren zodat een mens terug naar buiten kan gaan zonder dat je steeds maar alert moet zijn of er niks je kant uit vliegt met die wind !!!

Met dit alles was ik al vergeten van op zondag de papierbak buiten te zetten, ik was er zo gerust in dat ik alles had opgeruimd . . . maar vergat dat het ook op maandag ophaling was van datzelfde papier !  Dan blijft die bak nog maar een maandje of wat staan, ook al zal die daarna wel vrij vol zitten ook maar we zien wel.  Toen ik op maandagmorgen ging zien of ze reeds geweest waren voor de ophaling, toen zag ik dat de bakken die er stonden al leeg waren, dus ja, dan is het maar zo, we moeten ons plan trekken maar we zien wel wat we ermee zullen doen mocht het toch wat veel zijn dat er nu nog bij komt.

En zo begon die maandag dan niet zo mooi als eerst gedacht, de zon scheen wel maar dat was het dan ook, als ze nog felle windstoten geven dan loop je best niet te vaak naar buiten en zeker niet in een omgeving waar veel bomen bij mekaar staan, al kan je dat best ook maar omzeilen door een stapje rond die bomen te doen zodat je daar weinig hinder van ondervindt moest er toch een tak of wat naar beneden komen.

En wat we vandaag gaan doen, eerst en vooral ook naar de kinesist, maar dit duurt niet de ganse dag, ik zal nog wel werk genoeg hebben.  Immers op zaterdag werden nog wat spullen van de echtgenoot weg gedaan zodanig dat ik nu in de kasten een hoop ruimte heb die wel weer een andere invulling kan krijgen.  het is vooral het gedeelte van de hangkast waar zijn kledij heeft gehangen : broeken, kostuums en vestjes allerhande.  Eigenlijk heb ik nu reeds ruimte in twee kleerkasten want voordien heb ik ook al een gedeelte van een kast leeg gemaakt, daar hangen nog wel een paar mantels in van mezelf en ook nog de lederen mantel van de echtgenoot.  Die zijn niet weg gedaan maar ik denk nog na over wat we daar precies kunnen mee doen, het is me te duur om zo maar weg te geven !

Als alles wat op de kasten ligt nu daarin ook een plek heeft gekregen zal alles er wat meer opgeruimd uit zien, al staat er in de andere kamer ook nog wel een grote kartonnen doos boven op de kast en liggen er nog wat plastieken zakken klaar om kledij en dergelijke in te doen maar die kan ik steeds bij houden.  Het komt hier en daar al wel eens van pas wanneer je zelf oude spullen wil opruimen, daarvoor werden die gebruikt en ze zijn nog handig ook om alles in de kledingbakken te droppen, al zou ik het met kleinere zakken ook wel gedaan krijgen.

Hoe ik alles zal regelen is nog maar de vraag, ik heb wel een idee wat ermee moet gebeuren, er kan ook wel wat anders uit die kasten gehaald worden en ordelijker bij mekaar gezet zodat je beter een overzicht krijgt, zo wil ik al mijn schoenen ook bij mekaar hebben zodat ik niet steeds zo ver moet gaan zoeken en veel hoef te verplaatsen.  Nu staan die dozen bij mekaar maar niet goed zichtbaar met de voorkant waarop staat wat er in de dozen zit !  En dat brengt steeds dat zoekwerk met zich mee, je moet alles dan verplaatsen en dat is niet nodig wanneer ze anders worden gezet, misschien toch ook eens kijken of ik geen legger kan verplaatsen zodat het handiger is om die dozen allemaal bij mekaar te hebben in een overzichtelijk gedeelte, het is de moeite waard om te proberen !  Dus zal ik nog wel wat denkwerk en proberen nodig hebben voor alles zijn plek heeft gekregen in diezelfde kast.

Als dat dan eens allemaal juist ligt zoals ik het dacht dan is er weeral wat tijd en moeite over heen gegaan en is er weer een halve dag zoek aan al dat denken en proberen.  Het loont de moeite om daarna te zien dat het goed zit ook want dat is nog af te wachten, zoeken lost niet veel op, nadenken en ordelijk werken wel als het daarna dan goed staat dan laat je dat best maar zo.

Genoeg gedacht en nu eerst doen en daarna zien we wel weer.  Ik hoop dat het vrij vlot zal verlopen want als je plaats hebt is dat meestal geen probleem.  En daarna de kasten eens goed stofvrij maken, voor zover dat mogelijk is en dat er veel stof ligt natuurlijk.

Een boel werd reeds verplaatst ondertussen, heb nog wat spullen gevonden die eigenlijk niet meer hoeven bijgehouden te worden.  Al die kerstspullen en dergelijke hebben ondertussen een onderkomen gevonden in de kasten en ik kan zo zeggen waar alles ligt en staat, dat is overzichtelijker en de dozen met foto's en albums en dergelijke die zijn zichtbaar en ikzelf kan ze zo herkennen zonder er wat te moeten van verhuizen ook, handig als je dit allemaal zelf kan zetten zoals het moet zijn.  Ja, het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat we verhuisd zijn en die "grote kuis" als je dat al zo mag noemen tenminste, is hier dus ook zo goed als gedaan.  Of alles even goed staat als dat ik eerder gedacht had weet ik nog niet, hier en daar toch nog wat van plaats veranderd en ja, nu moet het even uitgeprobeerd worden voor een jaar of wat . . . en dan kunnen we opnieuw gaan verhuizen, of poetsen.

Nu heb ik hier nog een aantal toiletzakken staan die deels gevuld  nog zijn maar die daar zo al twee jaren staan, van de laatste keer dat we naar Duitsland zijn geweest, die moet ik nu toch wel eens volledig leeg maken en verder gebruiken wat nog bruikbaar is van wat er overblijft.  Hier en daar is er nog wel wat dat ook nog weg kan gedaan worden, de gaten hier en daar in de kast zijn ook grotendeels opgevuld en dat is veel handiger, nu blijft alles mooi staan en kan je zien wat er staat eigenlijk, dat wist ik eerder niet omdat ze nog allerlei kleine spullen zoals theelichtjes ervoor hadden gezet, niet echt handig om iets terug te vinden, ja, wanneer je van bovenuit er kan over zien, dan zie je steeds wat er in die kast staat.  Maar niet op de manier waarop het eerst werd gezet, ook heb ik nu al mijn handtassen snel bij de hand, ze staan onder de kledij die hangt in de kast en waar nog een redelijke ruimte onder was om die te zetten.

Met wat moeite en nog wat meer zweet kwam dit alles ook tot een goed einde, nu nog een oplossing zoeken voor die stoelen die hier stof staan te verzamelen . . . en we kunnen alles eens goed onder handen nemen, er is ondertussen al wat vuil gemaakt op die vloer en ik ben nog zinnens om die ramen eens een goede beurt te geven.  Dus nu kunnen we daar weldra nog het beste aan beginnen . . . nadat de storm is gaan liggen !

Nog een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe en blijf genieten van ieder moment, ook al gaat het soms niet zoals je wil, toch proberen en blijven proberen, ooit is daar ook wel een oplossing voor.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!