Donderdag . . . de tijd vliegt snel !

 


We zijn reeds donderdag, de tijd vliegt snel maar ik krijg niet gedaan wat ik wil doen, ik denk dat ik in tijdnood ga geraken maar we zien wel hoe de vrijdag nog zal verlopen, we wachten af  !

Er is de laatste tijd zoveel gebeurd dat ik er soms een beetje de tijd van kwijt geraak, mijn data klopt nog wel altijd maar de nodige tijd voor wat ik nog zinnens ben zal te kort worden vermoed ik dan zo maar ik ga het toch proberen, ik doe nu wat ik wil en gans alleen maar dat wil ook zeggen dat ik nu alles weer zelf moet doen, dat er niemand is die eens een handje toe zal steken, al mag ik echt niet klagen van de hulp die ik krijg van kinderen en kleinkinderen.

Die ene kamer waar ik meestal ook sta te strijken, daar wil ik weer wat orde hebben, anders geraak ik soms niet dadelijk in de kasten in, dus ja, die reiskoffer moet terug op de kast geraken, ik moet voorzichtig zijn want gisteren kreeg ik ineens een kramp toen ik wat terug thuis was en naar tv zat te kijken ik wou naar buiten kijken maar dat lukte me niet zo goed want ik voelde pijn.  Mijn lichaam begint zich ertegen te verzetten als ik veel doe of gedaan heb : op tijd rusten zegt het en dan ben ik pas tevreden en doe ik weer wat je van mij vraagt !!!

Ik was dus gisteren naar de kapper geweest, ze hadden in het zonnige zuiden ook gezien dat mijn echtgenoot was overleden, raar toch hoe sommige mensen ook als ze met vakantie zijn eens gaan kijken bij die begrafenisondernemers die hier in de omgeving het meest worden genomen door de familie.  Ik heb er niet veel over verteld maar ze wisten daar wel dat mijn echtgenoot in een rusthuis was en dat het er niet goed mee ging.

In het naar huis gaan dacht ik er ineens aan : nu moet ik voor niemand thuis zijn eigenlijk en waarom ga je nu geen wandeling maken, een ommetje zoals je wel meer doet als het droog weer is ?!  Het was wel vrij fris toen ik in een bepaalde richting ging, zeker aan mijn hoofd en mijn hals, ik had immers daar bij de kapper warm gezeten en dan met die haardroger nog even bezig aan mijn haren, wel dat voelde maar frisjes aan !  Och, ik kon er wel tegen, toen ik even een andere straat in sloeg toen was dat al veel minder, ik had echter mijn dikke donsjas niet aan, wel mijn gewone regenjasje, dat ik meestal wel draag als ik een dikkere pull eronder wil dragen, die had ik nu dus aan.

Het deed me zo'n deugd om weer eens wat meer naar buiten te trekken, ik ben deze morgen ook al wel op pad geweest, dus denk nu niet dat ik niet buiten kom, ik moet er vaak gewoon doorheen om boodschappen te doen en dat deed ik dus deze morgen ook.  Ik probeer dan ook steeds in de vrij vroege morgen te gaan, dan is er geen kat te zien, of toch niet veel volk, er waren zelfs maar twee kassa's open en dat is al een rariteit.  Nu moet ik wel op vrijdag er nog eens door om wat broodbeleg te halen, dat heb ik graag vers, niet iedere dag maar wel op geregelde tijden als het vorige is verbruikt.  En wat ik ook nog zinnens ben is wat patisserie mee te brengen, niet veel want dat hoeft niet maar mijn gewone appetijt is aan het terug komen en dat is een goed teken !  Misschien ook nog eens kijken naar wat fruit, ik weet niet dadelijk wat er allemaal ligt maar ik krijg weer zin in lekker eten en dat is goed na al de perikelen waar een mens mee te maken krijgt als gevolg van een overlijden.

Zelfs gisteren heb ik champignons gebakken voor mezelf, wel voor twee dagen eigenlijk meegebracht.  Het vlees heb ik ook in twee gesneden, een flinke steak en daar kan ik het dan twee dagen mee doen.  Het was genoeg voor op de middag, ik eet dan meestal ook wat soep en alles begint terug goed te smaken, als nu die maag ook nog steeds mee wil dan ben ik weer op het goede spoor terecht gekomen voor wat eten betreft. Dat doet me eraan denken dat ik ook nog sla heb aangekocht en ja, dat wil ik seffens nog wel eten ook !  Daar een stuk gerookt vlees bij en een tikje mayo of wat vinaigrette kan ook smaken.  Nadien nog een boterham of zo en we hebben weer terug wat gezonde kost tot ons genomen, zo moet dat zijn !

Op de middag naar de bank toe gaan en daarna in de namiddag nog wat verdelen hier en daar, al wie het wil kan wat meenemen, er is voor iedereen wel wat.  En dan kan ikzelf beginnen met kaartjes te sturen naar wie via mail zijn medeleven heeft betuigd. We zien wel hoe ver ik ermee geraak, of ik nog genoeg zegels zal hebben weet ik niet maar dat zien we dan wel !

Nog een fijne avond wens ik jullie toe en morgen kunnen we weer uitzien naar het weekend !





Reacties

  1. Ik hoop dat alles stilaan weer wat begint te draaien Chris al is het nog te vroeg om er zomaar tegenaan te gaan. Ik kan het begrijpen dat het even wennen is dat je nu met niemand meer moet rekening houden zeker nadat je de laatste maanden druk in de weer was voor Ivo...En jezelf eens verwennen met wat patisserie dat moet je doen want niemand anders zal het voor jou doen! Ik hoop dat je stilaan beetje bij beetje je leven terug kan oppakken want de dagen vliegen zo voorbij!. Een hartelijke groet en knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op tijd en stond wat rust nemen moet ik wel doen, dat voel ik aan mijn lichaam, dat zegt dan ho ! Tot hier en niet verder, zo kreeg ik gisteren last van mijn schouder en hals toen ik een onverwachte beweging maakte, vandaag liet die zich weer eens voelen en ik ga seffens met alles stoppen niks meer doen, behalve nog wat puzzelen in een boekje terwijl het nieuws op staat, kwestie van niet in slaap te vallen want ik heb mijn warme maaltijd net naar binnen en dat is steeds gevaarlijk heb ik ontdekt.
      De dochters helpen me goed verder, morgen in de namiddag zijn ze weer hier en ik dacht te gaan poetsen maar dat zal voor een andere dag zijn vermoed ik dan. Als ik moet luisteren naar mijn lichaam zal ik dat maar doen ook zeker ?! Al weet ik niet of ik dat lang zal volhouden.
      Vandaag zijn ze dan ook hier geweest om deels dat waterlek te herstellen dat er nog was overgebleven, of het goed zal zitten weet ik morgen pas, vandaag moet ik nog wachten om water in die lavabo in de badkamer te laten lopen ! Dat zal in de morgen hopelijk wel allemaal droog zijn en dan hopen we dat het helemaal droog blijft zodat ik daar kan beginnen poetsen, op zaterdag kan dat ook nog en de volgende dagen ook, we zien wel, ik ga me in ieder geval een heel rustig weekend toeëigenen als er ondertussen niemand op het onverwacht zal opduiken, je weet maar nooit. Ik moet ook nog een rist kaartjes versturen naar mensen die me hebben gecondoleerd en ook daar maak ik dan wel een schifting in, te veel is te veel maar het doet wel goed dat Ivo zo graag gezien was, al zette er wel iemand nog wat anders op het kaartje maar ik begreep maar al te goed waar hij het over had. We kennen mekaar daarvoor te goed !
      Nog een fijne avond en tot een volgende keer.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!