Zaterdag en Weekend !


Dat rustgevend weekend wens ik mezelf ook tegelijk toe, ik heb het nu wel even nodig.  Ik had al zoveel om mijn hoofd in de laatste dagen, voelde me ook niet zo denderend eigenlijk na mijn derde prik en ik heb wel even een pauze genomen.  Niet dat ik niks heb gedaan, ik ben zelfs nog naar de winkel geweest omdat ik anders geen groenten in huis had waar ik zin in had en nog zo van die dingen allemaal !  Maar wat ik wou zeggen hiermee is dat ik het gewoon iedereen toewens en ook voor mezelf want rust kan iedereen wel gebruiken, nu zeker dat we weer wat strenger moeten gaan leven, al zal dat leven er niet veel anders uit zien voor de meeste mensen onder ons dan voorheen maar toch weer wat voorzichtiger zijn, want "voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast" ?!

Nu eerst terug spoelen naar vrijdag, dat was dus een dag van relatieve rust, ik ben dus wel gaan winkelen en ik heb gekookt ook, als sla schoon maken en aardappelen schillen ook al veel werk vraagt dan kruip je maar best in je nest en ziekt daar uit, zo ver was het nog niet bij mij !

Donderdagavond ging ik slapen met nog steeds wat last aan mijn arm maar die deed geen pijn meer en dat vond ik al heel goed, ik kon er dus goed op slapen dacht ik voordien al.  Ik was weer verschillende keren in slaap gevallen in de zetel terwijl ik naar tv aan het kijken was en resoluut die spullen uit gezet en mijn medicatie genomen die ik voor bepaalde dingen alleen 's avonds mag nemen voor ik slapen ga, nog wat gedronken, mijn pufje gebruikt en dan in mijn bed in gedoken.  

Daar lag ik dan en ik voelde wel goed dat ik moe was, mijn geest was ook moe en toch kregen mijn voeten het weer wel wat kouder, nog even wachten en daarna ben ik toch weer opgestaan . . . om het donsdeken van de echtgenoot uit de kast te halen en dat open te leggen over mijn benen, ja gewoon over dat gedeelte van mijn eigen dekbed in de hoop van toch warm genoeg te krijgen om te kunnen slapen.  En dat bleek later dan wel een goed tip geweest te zijn, ik sliep vrij snel daarna in en werd in de morgen wakker omdat ik nat van het zweet in bed lag . . . ook dat is dus blijkbaar mogelijk, zeker van dat tweede donsdeken ?!  Of dat ook daarvan was weet ik niet, ondertussen lag dat ook al wel iets lager afgezakt  en toch was ik nat van het zweet, mijn pyjama, mijn haren, mijn rug, mijn onderlaken, alles wat mijn lichaam had geraakt had ervan.  Ik al dadelijk alles van bed afgetrokken, er een nieuw onderlaken op gelegd en gezorgd dat alles weer proper was en zeker niet meer nat en daarna terug in bed gekropen, ik bleek toch nog goed warm te hebben ook en sliep dadelijk weer in, tot iets na zevenen.

Op donderdag had ik steeds mijn koortsthermometer bij de hand en als ik dacht dat mijn temperatuur omhoog ging dan had ik gecontroleerd maar hij ging nooit verder dan 37,6°, misschien net te hoog voor mij met mijn lage lichaamstemperatuur.  Ofwel is de temperatuur zo laag gezakt dat ik daardoor ook bezweet geraakte want dan krijg je dezelfde symptomen maar lijdt aan onderkoeling en bij het warm krijgen begin je dan al dadelijk te zweten, was het dat geweest of niet, wie zal het zeggen maar ik vond me op vrijdagmorgen zo vuil dat ik dadelijk even onder de douche ben gaan staan om me op te frissen, dat voelde al dadelijk veel beter, daarbij moest ik toch even wachten om mijn broodje, dat ik in de oven had opgewarmd om weer krokant te worden, te kunnen nuttigen, samen met mijn fruit en platte kaas.

Nadien gaan winkelen op vrijdag maar niet veel meegebracht, wel een sla om bij mijn gerookte vis te eten, iets wat me nu wel aan stond en dat ook degelijk gesmaakt heeft, veel heeft een mens niet nodig maar net dat tikkeltje om je weer wat zin te doen krijgen in eten.  Ik laat niet gemakkelijk mijn eten en dat deed me verwonderd opkijken toen ik de dag ervoor met lange tanden zat te eten, ach, je denkt dan, dat gaat ook wel weer voorbij en zo is het ook meestal wel !
In de namiddag heb ik eerst willen naar het nieuws kijken maar toen er weer een bijeenkomst was geweest ben ik al dadelijk overgestapt op een opgenomen programma, ik wou rustig naar tv kijken en wat genieten van die rust ook en dat kon nu niet, dan maar zelf voor wat anders gezorgd.  Later bleek dat ook dit weer heel wat meer was uitgelopen dan voorzien en besloot mijn strijk uit de voeten te doen, veel was het niet, dat wist ik wel maar het moet wel gedaan geraken ook !

Daarna heb ik ook nog geprobeerd om een klaar gezette bestelling weer te vernietigen wat niet dadelijk lukte en ik heb het opgegeven, zal morgen nog wel eens proberen, een andere heb ik al doorgegeven maar dat geeft niet, er zijn nog andere dagen dat ik dit kan uitvoeren.

In alle rust ben ik dan weer in de zetel beland, om toch nog wat te bekijken wat ik eerder heb opgenomen, ik wil ook wel eens wat rust in mijn hoofd, een mens heeft al zoveel te doen dat je soms niet meer weet waar eerst aan te beginnen en ik wou dan ook dat ik voordien reeds alles had opgeruimd zodat ik met de stofzuiger kan rond gaan, maar dat kan op andere dagen ook nog wel eens gebeuren, uitgesteld is niet verloren.

'k Wens iedereen dan ook een fijn weekend toe en geniet er maar van, al zal die nieuwe reglementering in verband met corona ook wel weer ergens voor wat opschudding zorgen maar het is niet anders.  Als de bezoekregeling maar niet verandert want dan zou het wel eens kunnen zijn dat ik niet meer op die bepaalde momenten ter plekke kan geraken zonder al te veel problemen.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!