Woensdag en verstrooid geweest . . . !

 


Aan iedereen een heel fijne woensdag en doe niet zoals ik gisteren, je vergissen in welke dag we zijn !!!  Aha, een mens kan er al wel eens mee lachen maar ik had toch ook nog zoveel te doen en allemaal zaken die je nooit samen kan doen ook, dat valt niet echt mee als je van het ene naar het andere moet gaan en ook daar weer eens aan beginnen !!!  En daarbij, missen is menselijk of niet ?!

Er stond gisteren dus heel wat op mijn lijstje en wanneer je dan denkt dat je alles goed hebt gedaan gekregen en dat alles gedaan is, wel dan besef je soms ook wel eens dat er toch iets is mis gelopen.

In de vroege morgen was ik reeds naar het warenhuis geweest, daar was nog niet alles uitgestald en hier en daar stond er dan een volgeladen kar in de weg, ook die spullen verdienen een plek ergens in de rekken of zo.  Maar geen nood, ik had mijn lijstje bij en ik zou en wou dat allemaal meebrengen naar huis toe, het was van alles wat eigenlijk van confituur tot eieren en groenten en fruit . . . en wat ik vergat waren mijn peren, vandaag dus gaan halen, en ik had in de plaats nog wel enkele stronken voetselder meegenomen.  Ik had die zien liggen en had daar eerder ook nog even aan gedacht om dat mee te brengen maar hij bekeek me zo smakend dat ik alles heb meegenomen wat nog in het rek lag, ofwel was er niks bij gedaan in de morgen ofwel was er gewoon niet meer !  Vrij snel had ik alles bij me, ook een paar soorten brood, een pakje in een zakje om in de diepvriezer te steken, kwestie van nog wat achter de hand te houden als de rest mocht op geraken !  Er zat een rode paprika in mijn wagen, er stonden potten platte kaas bij, nog een pot of twee blauwe bessen, voor mijn ontbijt en appelen, hoe ik die peren dan ben vergeten weet ik echt niet.  Ook nog enkele tomaten meegenomen en een sla, waar ik reeds heb van gegeten.

Dus wat ik gisteren heb gedaan : die selders gekuist en gewassen, daarna verdeeld in de goede voetselder om met witte saus of zo te eten, en de rest fijn gesneden om in de soep te doen.  Er waren immers wat stengels bij die veel te hard waren om zo bij die malse voetselder te doen en dan hou ik die voor de soep en dat geeft ook tevens een lekkere smaak, zeker in kippensoep ! Zo heb ik toch al 5 of 6 porties selder in de diepvriezer gestoken, handig om toch niet iedere keer weer naar het warenhuis te hoeven gaan, al ga ik er wel enkele keren per week naartoe.

Voor in in de namiddag  had ik dan een stokbrood maar wel een grijs meegenomen.  Dat lust ik tegenwoordig liever dan het gewone gesneden brood dat wij steeds aten, en met even op te warmen in een oven is het steeds weer lekker, ook al wordt het meestal snel mals, dat is een goede remedie om dat te verhelpen.

Gisteren in de namiddag heb ik alles gestreken van de was die ik eerder deed, ik hoop toch dat alles zo gedaan is geraakt.  Voordien had ik reeds alle ondergoed gemerkt met de naam van de echtgenoot zodat ze daar toch al geen heisa meer hoeven te maken.  Maar het is zoals ik zeg : als er iemand dat mee naar huis neemt en een goed en mooi stuk vindt dan zie je daar toch niks van terug, ach, het kom nu ook niet op dat ene stuk aan, meestal toch niet maar hier dus wel, ik heb nu bovenstukken liggen van zijn pyjama's en ik heb geen broeken meer, die hebben dus ook weer benen gekregen en die benen hebben de broeken meegenomen waarschijnlijk ?!  Ja, lach er maar mee, zijn leesbril die is hij nu ook weeral kwijt, een polo die hij tussendoor droeg onder een dikker vestje, is nu ook al verdwenen, het zijn de mooiste en beste stukken die nu echt wel pootjes hebben gekregen . . . raar maar waar.

Wat heb ik verder nog gedaan : wel alles weer eens opgelijst van wat er ontbreekt, ook zijn peignoir is weg en ik koop geen nieuwe stukken voordat er iets van de rest terug komt.  Ik ben nu al mijn zomerpyjama's al kwijt gespeeld, dat zijn er zeker 3 stuks van ieder twee delen, zonder mouwen en zonder lange pijpen !  Wie neemt dat nu mee en hoe kan dat verdwijnen uit een kast die op slot is en een kamer die op slot is, daar klopt dus echt iets niet of er zijn mensen die binnen kunnen en alles maar uit de kasten halen, anders kan ik het niet verklaren. Ik hou mijn hart reeds vast wanneer we vandaag ook daar aan komen en er niks meer ligt, het kan toch zo niet verder gaan, wat is daar gaande wat we niet weten ?!  Moet ik nu echt klacht gaan neer leggen bij de politie vooraleer ze er iets willen aan doen maar dat is tegen mijn principes want die doen daar toch ook niks voor en dat is gewoon iemand tegen de haren in strijken en dat houdt geen steek en lost niks op !

Daarna ben ik begonnen met alles op te ruimen van wat ik had vuil gemaakt, dat vlotte vrij goed eigenlijk en toen besloot ik ook mijn vuilbakken leeg te maken en alles naar beneden te doen . . . en daarna heb ik de vuilbakken gevuld die we moeten buiten zetten voor de volgende omhaling.  Alleen was ik wel even de kluts kwijt want ik moet ze pas op woensdag buiten zetten in de plaats van op dinsdag, sorry als ik iemand op het verkeerde been heb gezet !  Dat is gebeurd gewoon zonder er bij na te denken en in de weer om alles gedaan te krijgen voordat ik wat ga eten van mijn stokbrood, eigenlijk krijg ik al wel honger ook !

'k Wou dat deze avond eens rustig was, zo kan ik misschien uiteindelijk ook eens goed slapen en kom ik op vandaag fris naar buiten nadat ik een douche heb genomen.  Niet iedere dag hoeft zo druk te zijn dan die van dinsdag.  Maar eigenlijk wou ik nog wel enkele kledingstukken merken maar dat heb ik wijselijk zo gelaten, ik weet zelf ook wel dat ik nu dat het tegen de avond aan loopt, meer last heb van iets op donkere stoffen te moeten naaien en ja, dan wacht je liever een dagje langer om het in de klaarte van de dag te doen.  Al zijn de dagen ook niet om over naar huis te schrijven, ze zijn grijs en grauw en soms regent het ook, of is het wat miezerig, in ieder geval geen mooi weer zoals het ook wel zou kunnen zijn.

'k Wens iedereen nog een mooie dag toe en wanneer het weer avond wordt hoop ik dat je rust vindt, zowel in je hart als in je hoofd, al is dat soms bij mij ver te zoeken maar we leggen er ons maar best bij neer.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!