Vrijdag en straks weekend . . . !


Een fijne vrijdag voor iedereen en maak er ook een mooi einde aan, aan je week wel te verstaan, zodat het weekend in alle rust kan beginnen !

Gisteren was een dag van eerder wat ontspanning, als je winkelen als een ontspanning beschouwt dan zijn we eensgezind.  Het was echter nodig om eens op pad te gaan, was veel te lang geleden eigenlijk en ik wou eerder al wel gaan maar je weet het ook wel, daar komen steeds weer andere dingen bij ook.  In de komende week ben ik dan ook weer een paar dagen op stap om allerlei andere dingen geregeld te krijgen en ook tussendoor nog het bezoek aan de echtgenoot, welja, dan blijft er al echt niet meer zoveel tijd over, zeker niet als je bijna alles te voet doet !  Of zoals gisteren al eens met de bus naar een naburige stad trekt.

Ik was dan in week ook weer thuis gekomen met wat was en dat vraagt niet echt uitstel, meestal toch niet.  Dus gisteren in de voormiddag had ik alles vrij rustig opgenomen, kwestie van mezelf wat te sparen om toch ook nog even rond te kunnen lopen in de stad waar ik zou naartoe gaan.  En dat is in dit geval dan Aarchot, die ligt het dichtste bij de gemeente waar we nu momenteel wonen.  Ik moest wat te korten aanvullen, vooral voor spullen voor mezelf en dan kan je er beter maar een halve dag voor uittrekken want op een paar uren krijg je het anders toch niet gedaan of je moet je steeds maar haasten en dat is dan ook geen uitstapje meer, al doe je dit niet echt altijd voor je plezier.

Het was dan ook nog marktdag in diezelfde stad en ja, dan is er wat meer volk op de been dan anders maar geen nood, ik ben hier pas om 11u45 naar buiten gegaan, eerst naar de bushalte gegaan, al is er hier ook dichtbij nog wel eentje maar ik ga liever naar de volgende omdat ik daarvoor de baan die ons dorp doorkruist, net niet over moet, kwestie van je veilig te voelen en alles rustig te kunnen doen.  En ik weet het ook wel, overal heb je wel een oversteekplaats maar ik hou het liever zo veilig mogelijk en zonder al die dingen wanneer het ook anders kan.  En vlak na de middag was ik dan al in de stad aangekomen, nog wat kramen open ook en een aantal die reeds waren ingepakt en andere die daar nog volop mee bezig waren.  Ook zij krijgen tijd om rustig op te kramen, wat ze dan ook deden.

Erg veel moest ik niet zoeken naar de winkels die ik wou aan doen, ze liggen meestal zo goed als in één lijn met mekaar en ik vond niet dadelijk wat ik zocht, gewoon omdat er al te veel weg was waarschijnlijk en/of dat ze niet veel nieuwe spullen hadden binnen gebracht, kan ook zijn natuurlijk.  Overal hoor je dan ook bijna hetzelfde dat ze niet veel nieuwe leveringen hebben binnen gekregen, weinig besteld of weinig voorraad van waar het moet komen, dat weet ik niet zo precies maar er ontbreken vaak een aantal spullen zo tussen twee drie maten tussenin, vroeger zou dat niet mogelijk zijn geweest, nu is het eerder schering en inslag.

Kortom, na wat zoekwerk hier en daar had ik uiteindelijk toch wat ik wou, of toch het grootste gedeelte van wat ik wou, de rest wil ik nog wel eens later een bezoek brengen, en kijken of er dan ook nog voorraad genoeg is, je weet maar nooit.  Zo kwam ik naar huis met 3 stiften om kledij te merken, ik had al snel 3 goed passende bh's gevonden, wel ieder in verschillende kleuren, ik had een eerder goedkoop bloesje gevonden dat me goed stond, ik had ook nog 3 paar kniekousen meegenomen in een winkel, waar ik stond zonder mijn mondmasker op, raar, dat er niemand wat van heeft gezegd, toen ik weer terug buiten stond, toen pas viel het me in dat ik dat niet op had en ik trok het dadelijk aan, omdat het buiten niet nodig was stond ik daar voor aap !!!
Wat verderop vond ik een mooie pullover, waarover ik eerder wat in dubio aan het filosoferen ging, precies of me dat zou helpen beslissen, neen, ik zag die graag en wou die echt wel mee nemen, ik wou nu eens een mooi stuk hebben en dat was er zo eentje en dan laat je dat zeker en vast niet liggen !  Als ik nu nog een paar van die goedkopere pulletjes kon op de kop tikken hier of daar, dan was mijn voorraad weer terug wat aangevuld.  Dat doet me eraan denken dat ik die andere die niet zo passend zijn om hier binnen steeds te dragen, toch wel eens zou mogen van de hand doen, wanneer er een dag of wat eens veel tijd over blijft ga ik daar toch eens een grote kuis in houden.

In het naar huis komen, te voet van aan de bushalte, ging ik langs de apotheek nog langs, ligt op mijn baan naar huis toe en was dus geen moeite, wel ik ging er binnen en had al dadelijk iets om mijn oogleden weer zuiver te maken, ik had er eerder al wat last van gehad en nu toch dadelijk gevonden wat ik zocht, dankzij de dame die me bereidwillig heeft verder geholpen.  Nadien nog naar de beenhouwer, ik zag dat er geen volk in de winkel stond en dat was mijn kans, anders staat er vaak een rij binnen of buiten aan te schuiven en daar hou ik niet echt van.  Zo kwam ik gepakt en gezakt naar huis toe van de stad, hier ook nog wat gekocht wat ik nodig had en nu kunnen we weer even verder, toch tot na het weekend en daarna zien we wel weer.

Rest er me vandaag nog naar het warenhuis te gaan maar dat zal eerder op de middag of vlak erna zijn omdat ik eerst ook nog wat wil poetsen en ja, dat krijgt nu allemaal voorrang, zo had ik het in mijn gedachten gehad en zo zal het dus ook verlopen.  Of ik deze avond goed zal slapen, ik denk het wel, het zal niet zo zijn dat ik te moe ben van alles wat ik zinnens ben zoals gisteren, vandaag zal het anders zijn want dan is het weekend en ben ik op alles zowat voorbereid.

Nog een fijne vrijdag voor iedereen en geniet ook van het komende weekend !!!



Reacties

  1. amaai Chrisje , je bent er even uit geweest en deftig geshopt --smile -- je zal er toch deugd van hebben gehad , hoop ik wel . is dat niet heel even je gedachten op iets anders zetten dan op al je zorgen ?
    hier ook grauwe dagen , heb toch nat 2 km gewandeld ^^ voor mij het maximum , naar de stad gaan shoppen zit er niet meer in , tenzij ik op tijd kan zitten <---- maar niet klagen , ik kan nog buiten
    dikke knuffel als steun voor jouw en blijf voorzichtig ! ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Heeft me deugd gedaan om er eens alleen op uit te trekken zoals ik dat vroeger deed en het is voor herhaling vatbaar, alleen wou ik niet met zoveel tegelijk aan kopen. Ga in de komende dagen nog eens terug want wil ook nog iets voor de winter voor mezelf aankopen qua slaapkledij. Op een moment zit een mens zowat door alles heen of het oud en versleten geworden en dat is op het moment echt wel zo voor mezelf. Ook qua bovenkledij zit ik met oude spullen en daar is een tijd voor om ook nieuwe aan te kopen, wanneer het weer ook wat meewil ben ik in de komende week weer een paar uren op rooftocht. Er hangen hier echt wel spullen bij die ongeveer 20 jaren oud zijn en dat is raar voor mijn doen eigenlijk, gewoon omdat ik in de voorbije jaren bijna niks nieuw heb aangekocht en nu is het dus allemaal op ! Maar als het niet nodig was dan deed ik het ook niet maar ik wil er wel verzorgd uit zien en dat kan niet met echt wel oude spullen, al draag ik momenteel ook nog wel van die dingen. Eens dapper huis houden in die kasten is ook nodig en daar heb ik al komaf mee gemaakt. Een aantal zakken staan klaar voor de kledingbakken, opgeruimd staat netjes ! Groetjes Ani !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!