Vrijdag, en de laatste werkdag van de week ?!


Inderdaad, bijna weekend en ik ben er echt niet rouwig om !  Gisteren zag ik het even niet zitten maar ondertussen is dat beter geworden, vandaag heb ik buiten toch wat kunnen genieten van het goede weer, al was het maar door op ons terras te gaan zitten in een zetel en wat te puzzelen.  Of het dat puzzelen was of de zon, ik weet het niet maar in ieder geval heeft het me deugd gedaan.  Ik ben als een nieuw mens naar binnen gegaan toen het tijd was om mijn warme maaltijd klaar te maken.  Op de middag had ik alleen wat soep met een broodje gegeten en dat is vrij snel ook weer verteerd, ik voelde dat mijn maag al leeg was en toen was het nog geeneens 17 u !

Wat ik allemaal gedaan heb op donderdag, wel de waterkoker ontkalkt samen met de koffiezet en alles mooi afgewassen, nu dat dit al achter de rug is moet ik nog wat doen aan mijn dampkap ook en daarna leggen we de riem er voor deze week af, tenminste wat het werk in huis betreft toch.  Al was ik wel zinnens om alles mooi op te poetsen tegen het weekend maar dat zal voor volgende week pas zijn, kan ook op dinsdag natuurlijk, of misschien zelfs maandag, ook al is het dan Allerheiligen, ik ben hier toch maar alleen.

Tussen de bedrijven door heb ik een was gedaan, de spullen die we meebrachten van mijn echtgenoot en ja, ook dat is nu weer uit de voeten, alleen nog wat strijken en verder dat ondergoed opvouwen maar tegen dan is het weeral weekend en ja, dan is er weer die lakens te wassen, al is die hoop nu ook weer niet zo groot.  Maar je moet er wel bij thuis blijven en dat is meestal dan nog het moeilijkste, we zien wel wanneer we dat doen allemaal, volgende week zijn er nog wel dagen en nachten ook !

Dat doet me eraan denken dat we op zaterdag toch weer eens overschakelen naar het winteruur en uiteindelijk een uur langer kunnen slapen, ik was al bezig met een week . . . maar neen, zo'n vaart zal het nu ook weer niet lopen !  Dus we mogen die horloges die niet zelf over springen op wintertijd, een uurtje laten rusten en daarna weer aan zetten zodat ze op het juiste uur staan !  Immers onze nacht is dan een vol uur langer !  Mooi meegenomen toch ?!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!