donderdag . . .


Een fijne dag voor iedereen wil ik jullie toewensen, de morgenstond heeft goud in de mond is het spreekwoord en als ik goed heb gekeken kwam de zon hier al even piepen, al zie ik ze op dit moment weer niet meer !  Maar geen nood, veel regen wordt er niet voorspeld, mogelijk een enkele bui hier of daar en daar stellen we ons tevreden mee.

Ook een afbeelding zoals hierboven zegt eigenlijk niet veel over hoe je dag zal verlopen of wat je zal doen tijdens de dag, ook ik weet dat meestal niet vooraf, al zijn bepaalde dagen me wel heilig om wat betreft mijn boodschappen te doen en te zorgen dat de voorraden weer zijn ingevuld.  Die dagen krijgen dan voorrang om mezelf verder te helpen.  Want een mens leeft niet alleen van brood en spelen maar ook van dagelijks zich goed voelen en dat was in de laatste dagen wel echt niet denderend.

Het was me zwaar te moede om mijn echtgenoot ergens anders achter te laten, ik zag het allemaal nogal zwart in en toen heb ik mijn heksje op de kast gezet om eraan te denken dat het leven ook nog wat anders voor ons in petto heeft, al weet ik echt niet wat het nog zou meebrengen.  Ja, wel dat ik ook ik weldra verjaar en dat ik daar wil een soort van feest van maken, al wil ik maar alles bij mekaar eens samen zien rondom een tafel, ergens, we zien wel wanneer en hoe.  Lachende gezichten zijn er ook wel vaak te zien maar zelf staat het wenen me nader dan het lachen, ik ben echt wel een zwartkijker maar wil ook wel eens lachen met bijvoorbeeld een film en dergelijke.  Of gewoon beelden die me doen lachen, het leven is al triest genoeg denk ik dan bij mezelf . . . !

Dit seizoen doet een mens denken dat de winter er weldra ook voor je deur staat maar ik hoop dat we geen echt vrieskoude kennen, wel gewoon eens vriezen zodat bloemen en bladeren verwelken aan bomen, planten en struiken.  Maar die zware vrieskou, die we toch soms ook wel eens krijgen, die mogen ze voor mijn part wel houden.  Ik kan wel vrij goed tegen koude maar toch zie ik het liever anders, vriezen mag maar niet te lang en te fel.  En regen en sneeuw mogen ze voor even opbergen, de mensen die wateroverlast hadden die hebben al meer dan genoeg kopzorgen maar ja, die moeten ook nu zien te overleven en daar voel ik dan echt wel bij mee.  De beelden waren nog vrij recent te zien op alle media en ze staan dan ook in ons geheugen gegrift, niemand zal ze snel vergeten.  Ik hoop dat al die mensen een degelijk onderkomen hebben gevonden zodat die ook degelijk de winter door kunnen geraken, al twijfel ik eraan of daar al veel leed werd verholpen . . . !

En verder probeer ik hier er het beste van te maken, veel anders zit er echt niet op, we doen maar op zonder daar bij na te denken, we leven verder en ik hoop dat we zo nog lang kunnen leven, al is het voor de ene al wat gemakkelijker dan de andere.  Weet ge dat ik nu toch ook al wat geld kan uitgeven aan het psychiatrisch instituut waar de echtgenoot voor even verblijft, en tegelijk ook de prijs van zijn kamer in het rusthuis moet blijven betalen, tevens nog sta voor de factuur van het ziekenverblijf in Leuven, we spartelen ons er wel doorheen, betalen zal nog net gaan maar zelf leven zal wat anders worden, of toch wat worden ingekrompen.  Ik was altijd nogal gul voor mezelf en gelukkig ook voor de echtgenoot, dat wil zeggen dat we met kledij wel een tijdje weer verder kunnen.

Verder ga ik jullie nu verlaten voor even, ook ik wil een middagmaal nuttigen !  Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en . . . vergeet vooral niet te genieten, ook van de kleine dingen in het leven !




Reacties

  1. Van de winter moet je niet zoveel schrik hebben denk ik die vallen op een paar dagen wel mee? hopen we toch! Natuurlijk als je er alle dagen door moet is wat anders. De rekeningen dat is wat anders! ze vragen niet of je het kunt ja of nee, dat moet er altijd liggen, en dat loopt toch rap op. Normaal de psychiatrie zal de ziekenkas wel tussenkomen hoop ik voor jou? als je een verzekering hebt kan dat nog meevallen, maar het is altijd eerst betalen. Ja ouder worden is mooi als alles goed gaat he. Ik wens je goede moed en vooral bezig blijven Chris! en onder de mensen komen. Groetjes Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt maar meestal wordt een groot deel van de kosten van psychiatrie niet steeds terugbetaald, ik weet niet precies wat wel maar er zijn in ieder geval wat kosten aan die je zelf moet betalen. Ik weet dat ik in behandeling was bij een psychiater en dat dit echt niet goedkoop was, dat weet ik ook nog. Komen daarbij dan ook meestal wat gespecialiseerde medicatie bij kijken en ook daar betaal je meestal wat meer aan dan bij gewone medicatie . . . en niet iedereen is met dezelfde medicatie ook geholpen, ik heb zelf wel een vijftal soorten moeten uitproberen en ondertussen ben je dan al snel een half jaar verder want de meeste werken pas tussen 3 à 6 weken inname. Dus tel maar eens uit ! Ik hoop dat er ondertussen heel wat veranderd is want anders zal ik moeten hulp inroepen . . . of zelf niet meer eten ! Ik moet nu al vooruit 2 maanden tegelijk betalen maar de volgende maanden pas een maand op voorhand voor het rusthuis, tel daarbij zoveel voor de psychiatrie en je weet goed waar ik dan al sta, met onze pensioenen kom ik niet rond, daar mag je donder op zeggen, zonder dat er nog vaste kosten te betalen zijn . . . maak zelf de rekening ook maar eens ! Nog een fijne dag en bedankt voor je lieve woorden en reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Chris je zal jullie " oude dag" samen ook wel anders voorgesteld hebben! Soms gaat dat goed en vlot maar opeens kan daar verandering in komen en dan is de lol van oud worden er af! En gelukkig dat een mens nog wat gespaard heeft , allé dat deed onze generatie toch want als ze er eenmaal beginnen van te nemen dan vliegen ze de deur uit en met een gewoon pensioentje moet een mens ook al niet zot doen! En er wordt maar boven je hoofd beslist, een rusthuis op voorhand betalen, psychiatrie er bovenop en welke extra kosten nog? En dat allemaal om finaal toch nog alleen te zitten thuis! Maar Chris , je hebt gedaan wat je kon voor Ivo en ik denk dat je op termijn wel je draai zal vinden maar telkens als je op bezoek gaat dan zal dat blijven knagen! Daarom sterkte meisje en als het allemaal wat teveel wordt dan gooi je het hier maar uit!
    Warme knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad niet allemaal zo eenvoudig als je het zegt of uitspreekt, er komt vaak veel kopbrekerij bij de pas en wat achter de schermen gebeurt dat zien de meeste mensen niet, ze kijken maar naar het uiterlijk en verder denken ze niet na. Maar als je er alleen komt voor te staan dan moet je maar zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, niemand die je daarbij wat toesteekt of wat raad kan geven, je moet er alleen doorheen !
      Geniet nog van jullie weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!