vrijdag, straks is het weer weekend !


Toen ik in de vorige dagen even in de zon ging zitten, zo buiten op ons terras, toen schoot het me ineens te binnen dat weldra weer de herfst eraan komt !  Dat is nu niet echt morgen het geval maar wel wanneer we de helft van de maand voorbij zijn, normaal op 21 september.  en je mag dan zeggen dat het niet zo is volgend de weermannen maar ik heb het zo vroeger geleerd en voor mijn part blijft dat zo, het andere brengt alleen maar verwarring met zich mee !
Een heel fijne vrijdag voor iedereen, het weer was de voorbije dagen heel mooi en warm maar het is alweer voorbij.  Dan schermen ze ook al snel met code geel of oranje wanneer er een onweer wordt voorspeld.  Alleen wil dat niet zeggen dat het ook zo lelijk gaat doen dan voorheen toen we overstromingen en allerlei vernielingen te zien kregen, gewoon door het water, we hopen steeds dat het ons huisje zal voorbij gaan . . . tenminste, zo denk ik er toch over.

Maar nu eerst weer over een voorvalletje van de nacht van woensdag op donderdag, toen gingen we zoals normaal slapen maar ik kon niet zo goed de slaap vatten, niks aan de hand maar ik wil me dan wel eens bezig houden met wat we morgen zullen eten en wat ik daarvoor nog allemaal moet doen . . . en tegen dat het zover is dan lig ik meestal wel in dromenland.  Zo schoot ik dus wakker van een geluid, ik zag de echtgenoot op staan, zonder licht te maken en ik dacht al dadelijk, "voorzichtig man, ge gaat zo nog ergens tegenaan lopen!" maar toen was het al wat te laat eigenlijk, ik zag hem neerduiken, hoe of wat, geen idee, ik had het idee dat hij achter het rolletje aan ons raam ging kijken wat er buiten gaande was.  Ik had eerder ook al een hond in de buurt gehoord die steeds maar aansloeg, ook al was er waarschijnlijk niks aan de hand, of zat hij alleen, geen idee, ik hoorde het net alsof het naast ons was.

Ik knip al dadelijk het licht aan en zie nog net dat de echtgenoot recht krabbelt, hoe hij daar gelegen heeft of dat hij zich bezeerd heeft weet ik niet, ik was al dadelijk snel bij hem en maande hem aan om naar het toilet te gaan.  Het was toen net middernacht en dacht dat dit hem wel wakker zou maken en dat het van pas komt om naar het toilet te gaan.  Wanneer ik niet kan slapen probeer ik dit altijd eerst maar het is ook goed om naar het toilet te gaan om wakker te worden wanneer je een buiteling hebt gemaakt.
Toen ik alles wou controleren zag ik dat hij aan dat rolletje danig had getrokken zodat het los rondfladderde, was hij daar nu door gevallen of sliep hij gewoon nog, ik weet het niet echt.  Heb het ook niet gecontroleerd, ik liet hem met rust en hij kroop gewoon terug het bed in en toen ik zelf, ik was ook naar het toilet eens geweest, terug in de kamer kwam zag ik hem niet meer bewegen dus die sliep weer als een roos.
Deze morgen heb ik daar niks over gezegd maar deze namiddag vroeg hij me of hij deze nacht soms gevallen was, hij had wat last aan zijn hoofd maar verder wist hij niks meer te vertellen en vroeg aan mij wat hij had gedaan, ik vertelde al wat ik wist want ja, in de donker zie je ook echt niet veel en lang heeft het niet geduurd.  Blijkbaar herinnert hij zich er echt niet veel meer van, ik hoop maar dat dit geen slecht teken is want we gaan nog eens met vakantie binnenkort en als hij dan nog hetzelfde aan de hand krijgt ?!

Nu ben ik me aan het realiseren dat het echt steeds maar iets meer achteruit gaat met zijn gezondheid, dat de ziekte waarschijnlijk meer en meer toeneemt en ik ben bang voor wat er nog allemaal kan volgen.  Maar ik moet erdoor, er is geen andere weg en hem ergens plaatsen vind ik nog niet aan de orde maar we zien wel, ooit komt dat moment ook wel.

Nog een heel fijne dag wens ik jullie toe en geniet van het weekend dat er weer snel aan komt !


Reacties

  1. Oei Chrisje dat zal verschieten geweest zijn... ik denk dat ik voor de rest van de nacht niet vast meer zou geslapen hebben.... IK duim dat jullie er toch nog eens tussenuit kunnen trekken samen. Doen zolang het mogelijk is! Tsja... ouder worden hé het is iet voor iedereen een schone oude dag!
    Hartelijke groetjes en hopelijk een aangenaam weekend zonder troubles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is raar, in zulke momenten bewaar ik steeds mijn kalmte, wat anders niet het geval is, nu weet ik dat lawaai en verwensingen en dergelijke toch geen hulp zijn dus ja, je doet wat je moet doen en daarna heb ik nog wel lang geslapen ook. Het was immers nog maar rond middernacht, ik ben dat al gewoon dat er wel wat aan de hand is maar voor zulke dingen heb ik tot nu toe nog altijd een extra zintuig dat zorgt dat ik oplettend ben en kalm blijf, hoe of wat, ik weet het niet maar het is zo. Zo ontdek je op je oude dag nog dingen bij jezelf die je vroeger nooit had vermoed, maar ik hou toch mijn hart vast als er nog eens zoiets aan de hand zal zijn, ik had al opgemerkt dat hij niet goed meer bij de zaak was op bepaalde moment, hij wist geeneens wie of wat en hoe, steeds maar vragen stellen en zelf niet weten waaraan of waaraf. Toen sloeg me de schrik om het hart omdat we toch onze vakantie in oktober hebben toegezegd, ik had er al spijt van. Maar van de andere kant : we hebben een uitnodiging gekregen om naar het huwelijksfeest te gaan van een nichtje. Eerst zou ik er niet zijn naartoe gegaan maar nu wil ik echt wel gaan, gewoon om nog eens met familie samen te zijn, we hebben mekaar in de laatste jaren al zo weinig gezien door corona ! Ik wil nu mee nemen wat nog mogelijk is, al zal het ooit wel eens gedaan zijn daarmee. Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!