vrijdag . . . en einde van de werkweek . . . ?!


Een heel fijne vrijdag wens ik ook iedereen toe, maak er ook een mooie dag van maar dat kan al bijna niet meer missen als de zon ook van de partij is !

De kinderen zullen blij zijn dat hun eerste schooldagen reeds zo snel voorbij zijn gegaan.   Ik hoop dat iedereen tevreden is met welke school en ook welke klas ze zitten, valt de meester of lerares mee of tegen, het is eender, we moeten ermee verder doen zoals het is.  Of misschien toch ergens is er een aanpassing mogelijk, dat hebben we zelf ondervonden met de kleinzoon, die vond zijn draai niet in een klas . . . omdat hij van zijn maatjes gescheiden werd en toe hij naar een andere klas mocht, wel van hetzelfde jaar en in dezelfde richting, toen viel alles weldra weer in een normale plooi !  

Al bij al mogen we nog niet klagen over het weer ook niet, het viel zodanig mee, hier heeft de zon echt wel mooi geschenen en ikzelf heb er gisteren ook danig van genoten.  Hopelijk krijgen we in de komende dagen ook nog het weer dat werd voorspeld maar volgens de vooruitzichten zal dat wel zijn vermoeden we dan ook !

Gisteren ben ik er dan ook weer ingevlogen : ramen lappen,al had ik er eerder al wel een paar gedaan.  Dat was vrij snel gepiept en ik hoop dat het nu nog even proper blijft ook, want tegenwoordig is het erger geworden met de echtgenoot, als hij van de ene plek in de andere gaat heeft hij telkens wel wat aan zijn schoenen of pantoffels hangen en sleurt het mee naar overal waar hij gaat, voeten vegen aan de mat staat dan ook al niet meer in zijn woordenschat.
Stel je dan onze keuken eens voor wanneer hij de vaatwasser heeft gevuld.  Hier en daar drupt er toch wel iets van borden of kommen af en hij dropt dat zonder zien maar in de machine, met een spat langs hier en eentje naar ginder, er dan een paar keren over en weer doorheen lopen en dan weet je wel hoe die keukenvloer er na een paar minuten uit ziet.  

De kamers heb ik ook al gepoetst alsook onze badkamer, de hal en het toilet, dan nog eens doorheen de keuken geweest, kwestie van die toch ook even toonbaar te maken maar ja, voordat het avond was dan zag ze er al zo mooi niet meer uit, och, ik kan me er maar best bij neerleggen en er eens met een natte dweil doorheen gaan zodat alles weer toonbaar is.  Maar als je hem steeds maar laat doen dan zit je iedere dag wel wat te dweilen, iedere dag een paar keren dat toilet weer zindelijk maken voor jezelf maar ook voor anderen die hier soms eens naar binnen komen.  Neem daar dan die doorgang bij in de keuken en je bent al snel een half uurtje bezig, je moet hier en daar ook wel eens wat opruimen na zijn doorgang.  Ik vergelijk het steeds met een orkaan die overal doorheen en over gaat en mee neemt wat op zijn weg komt !

Maar genoeg geklaagd, ik moet er mee verder doen zoals het is, we gaan met deze mooie dagen toch ook wat meer naar buiten en dat kan wel iets schelen maar echt niet veel.

Vandaag nog wat uitwassen, zowel van beddengoed als van kledij en daarna is dat weer proper en na het strijken ook klaar voor gebruik !

Geniet nog van deze mooie dagen en vergeet niet : al wat je laat voorbij gaan komt nooit meer terug !



Reacties

  1. Dag Chrisje, als ik je verhaaltje hier lees heb je er al een heel drukke dag opzitten...en neen...zo te lezen ook niet altijd makkelijk als al je werk soms tot niets dient...ik begrijp je heel goed...
    Hier zijn onze kleinkinderen ook terug blij naar school gegaan...na afloop even gehoord hoe het was verlopen en ze vonden het toch allemaal fijn...(de jongste zei...eigenlijk beter dan ik had gedacht oma) :-).
    Dat maakt je dan ook blij he...het zal terug een ganse aanpassing zijn om ganse dagen naar school te kunnen na dat vervelende schooljaar van 2020...
    hele lieve groet van mij..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons is er maar eentje meer die naar school gaat. De kleindochters die werken allebei in de zorg net zoals hun moeder en hun tante. Ik was stik kapot in het weekend, veel willen doen en ook nog gedaan gekregen en dan kwam de kleinzoon het gras afrijden terwijl we zelf nog niet terug thuis waren, kent ge dat . . . zo alles wat ongeveer kon in het honderd lopen is ook gebeurd maar ik had die dag, zaterdag dus geen computer gezien en er waren wel enkele belangrijke mails binnen gekomen. Jammer maar helaas, onze vliegenhorren zouden ze komen plaatsen maar dat is nu weer wat uitgesteld, tot wanneer weet ik niet. En zondag was het dan mooi weer, te warm voor mij om nog te gaan in de zon zitten nadat ik eten had gemaakt en mezelf getrakteerd had op een douche ! Pfff, zo druk hoeft het nu ook weer niet te worden, ik zocht wat rust maar kreeg er niet veel van want op zaterdagavond waren dan ook onze kinderen hier aangeland, ze hadden wel gevraagd of het kon maar toch, je weigert dat niet graag hé en ik wist daarna niet waar nog eerst aan te beginnen ! Nu ligt de was daar nog en hangt er weer wat strijk meer, ondertussen nog een paar spullen snel uitgewassen en gedroogd zodat die nog mee kunnen gestreken worden, kent ge dat ?! Vandaag eindelijk even rust genomen en wat wil dan dat er voorvalt : we zitten in de zon en dan komen er sluierwolken en dikkere wolken voor de zon . . . en is je zonnebad om zeep !
      Morgen komt er nog een dag en die reserveer ik voor mezelf deze keer, als er weer niks in de weg komt.Nog een fijne dag verder.

      Verwijderen
  2. Zoals altijd dag bezige Bieke! Vandaag na anderhalf jaar weer onze West Vlaamse vrienden kunnen uitnodigen voor een BBQ en het weer zat ook mee dus onze dag is super geslaagd. Meer moet dat niet zijn om een mens gelukkig te maken! Een goeie avond, voor straks slaapwel en morgen gezond weer op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelfs deze reacties had ik nog niet gelezen, ge moet niet vragen waar ik allemaal mee bezig ben geweest maar ja, nu was het weeral aan de voet van mijn echtgenoot, ik moest daar iets aan doen maar dat lukte niet zo goed. Dan ben je al snel een half uur kwijt, ook vandaag nog maar eens weer het toilet helemaal onder handen genomen, de ring afgewassen, de pot ook en dan de vloer weer gedweild, terwijl de echtgenoot ging wandelen, denk niet dat ik veel van de zon heb genoten, jawel, toen ik in de zon zat heb ik ervan genoten maar ik had voor mezelf 2 volle uren uitgetrokken maar die heb ik niet buiten doorgebracht, dan was er weer dit wat hij nodig had en begrijp hem dan maar als hij niks zegt, hij denkt dan aan iets en ik moet maar raden wat hij wil zeggen, moeilijk hoor en dan krijg je nog wat woorden naar je hoofd geslingerd ook die me opjagen totdat ik uiteindelijk zeg dat hij het dan zelf maar moet doen . . . wat soms ook wel eens wil lukken ! Ja, en nu dacht ik weer naar buiten te gaan om nog van een glas wijn in de avond te genieten maar dat zie ik ook al in rook op gaan, alhoewel, dat kan nog altijd, we zien wel. Nu nog een mail naar het hotel doen waarin we verblijven en ze weten al dadelijk welke mensen ze voor hun desk daar krijgen. Ook dat nog snel geregeld deze morgen, ik bedoel de betaling gedaan want binnen dit en een maand zitten we ergens anders. Ach, ik mag al van geluk spreken dat onze kinderen tussendoor al veel kunnen regelen of ons goede raad geven van hoe het ook nog kan. Nog een fijne avond en geniet er maar van !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!