dinsdag . . .

 


Zelf had ik in de voorbije dagen niet echt tijd maar toch wou ik wat genieten op ons terras en toen zag ik een spin in haar net zitten, niet zover van het terras af, ik weet dat er aan de andere kant nog wel eentje zit maar die laat ik liever met rust !  Ik wou mijn voeten niet nat maken in het nog heel natte gras, en nam daarvan een beeld maar ook nog van een andere bezoeker op mijn bloemen !  Kijk en geniet.


Deze spin zit er al een tijdje maar ik laat ze gewoon haar werk doen, overal zitten insecten.


Bij het inspecteren van mijn bloemen zag ik ook deze gast zitten, hij heeft zich goed verstopt, gecamoufleerd door de omgeving eigenlijk !

De echtgenoot zei gisteren dat hij waarschijnlijk morgen naar huis mocht komen maar tot nu toe is daar nog niks over geweten, ik heb zelfs nog geen arts kunnen spreken die bij hem komt telkens nadat er een onderzoek is gebeurd.  Dus ik hoop en ik vrees dat hij nog een aantal dagen zal moeten blijven.  Hoe lang nog is ook voor ons een raadsel, er is maar één probleem, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is er geen doorkomen aan om naar het ziekenhuis te rijden.  Ook geen bussen in die richting, niks is dan nog mogelijk om hem te gaan bezoeken, hoe ze dat gaan regelen weet ik niet maar met dit alles zitten we ook zowat gegijzeld en ook hij geraakt ginder niet weg zonder begeleiding.  Hoe dit gaat opgelost worden dat weten we niet maar ik hoop dan maar dat ze die dagen in het ziekenhuis benutten om de mensen snel verder te onderzoeken zodat ze weer iemand kunnen zien van hun familie, het is zo al erg genoeg dat ze moeten in het ziekenhuis verblijven.

Of de echtgenoot zich rustig zal houden gaat een probleem worden vermoedelijk, hij zal niet willen dat hij geen bezoek kan krijgen en hij zal naar huis willen gaan, wat zijn goed recht is maar voor zijn eigen veiligheid is het beter dat hij er blijft . . . leg dat maar eens uit aan iemand die Alzheimer heeft.

We zullen deze avond zien wat er wordt beslist, anders zie ik niet hoe ik er nog geraak, met een wagen of bus is geen doorkomen aan en met de fiets kan je wel rijden, alleen waar de koers voorbij komt is het allemaal te voet te doen, wie gaat daar moeite voor doen om die afstand zo af te leggen.  Het probleem is dat we hier aan de kant van het station zitten, tot daar komt er wel een lijnbus, maar dan moet je wel heel de stad door gaan en dat zijn een aantal kilometers die je moet doen, zo zou je er kunnen geraken maar anders, neen, ik zie het echt niet zitten en met al dat volk dat er zal op de been zijn.  Als je weet dat we de Bondgenotenlaan door moet, die 1 km lang is, daarna naar de Naamsestraat gaan, en hoe lang die wel is weet ik niet maar die is echt wel lang, we moeten niet tot op het einde gaan maar toch, misschien het proberen waard al zie ik me niet door al dat volk gaan doorwurmen om toch uiteindelijk moe en uitgeput in het ziekenhuis aan te komen ?!  Ach, moest dat nu net met deze dagen zijn dat hij in het ziekenhuis is beland, dit kon echt niet slechter vallen maar ja, we hebben er ons maar bij neer te leggen, alleen zouden we graag wel weten wat er allemaal aan de hand is.

Ook voor mezelf is dit echt wel vermoeiend, zo was ik gisterenavond stik kapot.  Ik moest nog wat eten klaar maken voor mezelf maar nu heb ik de rollen terug omgedraaid, op de middag heb ik een kommetje soep gegeten, samen met een boterhammetje met gerookte hesp en dat moet voldoende zijn voor vandaag.  Straks zien we wel, als ik zin heb in warm eten, dan maak ik het wel voor mezelf nog klaar.  Maar wie weet wanneer zijn we weer terug thuis . . . al zal het wel weer een vol uur aanschuiven zijn voordat we de straat van het ziekenhuis kunnen in draaien.  

En dan al die mensen die niet kunnen wachten, die zich er maar tussen zwieren en ons steeds maar verder achteruit zetten, het zou niet mogen zijn, voorsorteren moet je daar doen en dat vertikken de meeste.  Ze rijden gewoon tot vooraan en schuiven zich er tussenin, en wij maar langer en langer wachten, eerlijk is anders, het zou voor iedereen hetzelfde moeten zijn maar wat doe je eraan wanneer je daar in file staat, braaf gehoorzamen.  Ook hier is de macht aan de durvers maar ja, wat zou er dan van dit alles komen, chaos, dat iedereen eens even veel geduld aan de dag legt dan wij, dan was ik al heel wat meer tevreden over de medemensen !

Weeral 5 uren van onze dag die verknoeid wordt door het aanschuiven in file en dat allemaal voor de wereldkampioenschappen op de weg . . . je zou het voor minder verwensen !

Nog een heel fijne dag voor iedereen, geniet van het zonnetje maar ik pas deze keer, mijn allergie speelt weer fel op met die mooie dagen en ik wil nog gezond en wel naar het zieken- huis toe gaan, dus blijf ik braafjes binnen.








Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!