vrijdag . . .

 


De week is weeral zo goed als voorbij, de vrijdag is er weer en tegen dat het avond wordt hebben we al het weekend dat alweer begint.  Hopelijk brengt het ons toch ook wat mooi weer en volgens de voorspellingen zou zaterdag toch een mooie dag worden met ongeveer 25°, genoeg om buiten te kunnen dineren tegen de avond aan . . .  !

Maar we blikken eerst nog even terug naar de voorbije dagen, op woensdag besteld ik een bakpan in een bepaalde winkel en daar werd me gezegd dat er nog een aantal bestellingen van die bepaalde pan moesten binnen komen en dat die dus reeds op bestelling stonden, waar onder nu ook die van mij dus.  De dag was echter nog niet voorbij toen ik telefoon kreeg, op de gsm, en het ging over mijn bakpan.  Mijn pan was reeds ter plaatse, ze zouden ze reserveren want er was een lading binnen gekomen.  Dat was misschien wel al gebeurd voordat ik die bestelling had gedaan of werd geleverd nadat we weer naar huis toe waren gereden, wie weet.  

Inderdaad, we reden er dus op donderdag naartoe en ja hoor, mijn pan was verpakt in een plastieken zak en was klaar gezet voor mij.  Er bleef dus alleen nog maar te betalen, we waren in de voormiddag reeds geweest en zodoende kon ik ze dadelijk uittesten.  Het is er eentje die een antiaanbaklaag bevat maar zonder schadelijke stoffen in dat geheel.  Daarvoor had ik er eerder niet op gelet maar ik vond als dat ook zo is dan is dat mooi meegenomen.  Ik koos ze ook eerder om de vorm en het uitzicht, ik hou namelijk niet van die effen glanzende pannen, ik zie liever het geborsteld metaal en deze was er eentje met een goede zware bodem en ook met dat geborsteld metaal.

Dadelijk aardappelen licht gekookt om ze op de middag op te bakken.  Laten afkoelen en op de middag er dadelijk mee uitgeprobeerd of ze ook goed werkte, ja, alles verging vrij vlot, het was net een goede hoogte ook.  Ze vroegen me in de winkel of ik een pan met hogere zijkanten wou of eentje met lage, ik koos voor die hogere.   Want weet je, ik maak daar vaak ook in de winter dan vooral, andere suddergerechten in klaar.  Wanneer een pan een bepaalde doormeter heeft en mijn glazen deksel, van andere pannen wel te verstaan, erop kan gebruikt worden, dan vind ik dat heel handig, meer moet dat niet zijn.  Ja hoor, ook dat glazen deksel past op het geheel, handig om witloof in te braiseren !  Ik weet niet of jullie dat ook zo vaak bekijken wanneer je iets nieuw aan schaft maar ik probeer telkens te mixen met mijn andere pannen en kommen.  Een pan neem ik ook graag eens vast in de hand om te zien of ze niet te zwaar is om normaal te hanteren, alles eerst eens goed afwegen voordat je iets aan schaft . . . nu is het nog afwachten hoe lang ze ook zal mee gaan.

Want ooit kocht ik er die een hoop meer gekost hebben dan deze en die het echt niet lang hebben uitgehouden.  Na een tijdje kwam die antikleeflaag zachtjes los van het geheel, je kon dat gewoon pellen van de pan en dat wou ik niet meer meemaken, dat was dan ook de eerste keer dat ik zoiets aan de hand had, nooit meegemaakt maar dit was reden genoeg om voor wat anders te kiezen.  Of het gaat beter zijn weten we dus nog niet, afwachten !

Na de middag heb ik toen nog wat opgeruimd in huis, wat kleine werkjes gedaan ook, ge kent dat wel van die dingen die je steeds maar opzij schuift wanneer er wat dringend te doen valt.  Dan dacht ik nog eens met een sopje door de paden te gaan waar je meestal doorheen loopt om van het ene gedeelte van het huis naar het andere te gaan . . .  maar dat heb ik wijselijk gelaten voor wat het was.  Immers, de vaatwasser was nog volop aan het draaien en ik ken mijn pappenheimer hier, wanneer die de vaatwasser leeg maakt dan ziet hij niet zo nauw en laat hier en daar al wel eens wat nat, uit een deksel of uit een kommetje, op de vloer terecht komen.  Zo kan ik daar iedere keer wel doorheen gaan om te poetsen maar dat heb ik fijn uitgesteld.  Voor vandaag hou ik dat dus in petto en dan kunnen we morgen genieten van een hopelijk mooie dag, tenminste als de voorspellingen kloppen.

Nog een fijne vrijdagavond wens ik iedereen toe en geniet van jullie dag.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!