maandag . . . en weer maar regen !


Of het ook een mooie week zal worden weet ik niet zeker, natuurlijk was het weer aan het regenen toen we op stonden.  Ondertussen is het al even gedaan geweest met het water dat uit de hemel valt maar nu is het terug al eens bezig.  Ik hoop maar voor iedereen dat het zo niet blijft verder gaan want ik geloof dat we nu al meer dan water genoeg hebben aan reserve in de ondergrond, echt meer kunnen we niet meer aan !   En laat dan nog het liefst van alles de zon ook eens deftig schijnen zodat onze gewrichten weer geen pijn meer doen door dit natte weer en dat we nog wat kunnen genieten van wat zonneschijn zodat we niet als witjes de winter in gaan !

'k Weet het maar al te goed, al die pijntjes die een mens nu voelt zijn meestal wel de gevolgen van het triestige weer dat we nu hebben.  Ook ik heb al wat anders aangetrokken dan echt zomerse spullen, daar is het nu wel even te fris voor, al draag ik wel een fijne lichte losse broek om mijn benen maar iets anders zou misschien wel beter zijn als we willen naar buiten gaan.  We houden ons dus maar beter hier binnen bezig, ook al zit er tussendoor een man op mijn kap met opdringerige opdrachten die ik niet dadelijk wil uitvoeren als ik hier bezig ben, hij moet maar leren wat geduld uitoefenen, ik hoef niet steeds naar zijn pijpen te dansen !  Als ik wat zeg of ik vraag iets dan is hij nooit snel om daar een antwoord op te geven, of hij doet gewoon zijn zin, steeds maar op pad geweest, vroeger en nu ook nog maar dat gun ik hem nog, hij mag dat doen maar hij moet niet zitten commanderen wat ik nu moet doen !  Ik deel mijn dag zelf in zoals ik meestal doe en steeds zal blijven doen, ik weiger om op zijn "bevel" in te gaan, want zo is hij dan ook wel weer . . . !

Vorig weekend hebben we toch echt wel een goede dag gehad op zaterdag.  Er werd wel in de avond onweer en regen, hier en daar zelfs forse regen, voorspeld maar daar is hier niet echt veel van te zien geweest, we zijn eraan ontsnapt.  Wij waren op die avond uit gaan eten met een vriendin, onze vroeger buurvrouw die steeds voor de bloemen zorgde toen wij met vakantie gingen.  Ze wist allerlei dingen te vertellen, ze hadden naar ons gevraagd en ze heeft in het lang en het breed uitgelegd waar wij wonen en hoe wij hier wonen in ons nieuwe appartement.  En dat stelde de vrienden echt wel tevreden blijkbaar, er zijn er nog wel die daar willen verhuizen maar ze hebben geen haast, eigenlijk hebben ze nog niets gevonden dat hen wel echt aan sprak en zodoende blijft het nog even bij het oude.  Zelf zijn we er niet meer geweest in de laatste maanden maar dat hoeft ook niet, ik wil niet zien waar we samen zo gelukkig zijn geweest tot die rare ziekte begon op te dagen in het hoofd van de echtgenoot.  Die tijd is voorbij en we zitten nu hier goed en wel, en nu moet ik telkens maar horen dat ik die beslissing heb genomen om naar hier toe te komen, ja, ik weet het maar wrijf me dat nu iedere keer niet onder mijn neus want eigenlijk heb ik het gewoon gedaan voor uzelf en niet voor mij, al vond ik het wel fijn omdat alles zelf te kunnen inrichten zoals ik het in mijn gedachten had !  'k Heb ook gedaan om goed te doen voor anderen, voor mijn geliefde maar die werpt het nu weer voor mijn voeten om zijn zin te krijgen . . .!

Wanneer ik naar buiten kijk dan zie ik weer die grijze lucht, gisteren was het ook al niet veel beter eigenlijk, al hadden we toen in de namiddag wel een tijdje mooi weer.  Zodanig zelfs dat de echtgenoot een uur of wat op wandel is geweest, zelf heb ik de tijd voor mij genomen om eens te ontspannen naar de tv te kunnen kijken . . . wat ik later nog wat heb doorgezet, zodanig zelfs dat mijn ogen toe vielen.  Maar geen nood, dat heeft niet lang geduurd, alleen had de echtgenoot het wel gezien !

Ach, ook deze week zal wel voorbijgaan zonder al te veel erg, ik hoop dat tenminste en als ik ook eens een dagje zon zou mogen krijgen zou ik die van hierboven heel dankbaar zijn.  Ik wil nog een ferme wandeling maken, welke richting uit weet ik niet maar misschien gewoon ook eens naar dat H. Hart op de berg gaan en langs een andere zijde weer naar beneden gaan, moet kunnen, laat de zon dus maar schijnen !

Nog een fijne week wens ik iedereen toe en geniet terwijl je dat kan, fijne maandag nog !






 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!