dinsdag . . .


Op hoop van zegen en op hoop van geen regen !  Laat ons met die gedachten de dag beginnen.  We zullen zelf niet thuis zijn maar dat geeft niet, anderen mogen ook genieten van een zonnige en droge dag, ik hoop dat de voorspelling uit komt, dan kan ik in de namiddag ook nog een wandeling maken.

Op maandag deed ik niet echt veel, ik had me voorgenomen om dat ondergoed op te vouwen maar dat is ook nog niet gedaan, al ligt er echt niet zoveel.  'k Heb wel al dadelijk 3 wasjes gedaan, eentje van donker goed en eentje van licht gekleurd te samen, daarna nog wat doeken uitgewassen ook en van die flappen die je over een borstel spant om de vloer mee te kuisen, jullie weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel.  Die gebruik ik om de vloer te poetsen, vroeger had ik voor iedere soort van vloer zo een aparte flap, ieder afzonderlijk te gebruiken voor de stenen vloer, voor de synthetische vloerbedekking en voor het parket.  Ja, alles afzonderlijk deed ik toen, het was immers ook telkens met een ander soort van zeep dat er werd gebruikt in het water, maar geen nood, nu is dat allemaal voorbij, we hebben maar één soort vloer wat het nu echt wel veel eenvoudiger maakt.

In de namiddag heb ik niet veel meer gedaan dan wat naar tv te kijken en wat op te zoeken hier en daar, ik wou nog even de handleidingen nakijken van onze inductieplaat en van de verwarming in de badkamer, veel wijzer ben ik er niet door geworden, of toch wel iets, volgens de handleiding kan de plaat waarop men kookt ook zichzelf terug schakelen wanneer de motor van het geheel te warm krijgt, verdorie, zou ik het nu gevonden hebben wat er scheelt ?!  Ik ben er niet zeker van en als ik nogmaals zoiets aan de hand krijg dan haal ik er een elektricien bij want volgens mij scheelt er iets aan.  Ik ondervond het al van in het begin, toen floepte alles telkens uit wanneer ik aan een knop kwam om te koken, dus van koken kwam er dan niks in huis.  Maar we hebben ze uitgedaagd : iedere dag dat we zonder ons vuur zitten moesten ze 100€ betalen en dan waren ze vrij snel daar om ons te helpen, zelfs met twee.

Maar deze keer wil ik slimmer zijn, ik ga er iemand van in de buurt bij halen die nog wat anders moet regelen hier en daar en dan wil ik weten hoe hij erover denkt.  Als het niet aan mij ligt, volgens mij heb ik alles juist gedaan zoals het moet, dan moeten ze er iets anders op verzinnen of de kast anders maken, met meer verluchting of zo.  Ook moet er nog wat geregeld worden aan de koelkast en aan een schuif, bij het ene sluit ze niet goed en bij het andere werkt de "soft close" niet !  Toch nog iets om ze hier te krijgen, is het niet vroeg dan is het maar laat.  
Voor die verluchting had ik ginder nog gezegd dat ik zo niet meer wou werken want ik had dat in onze vorige woning ook nog aan de hand, al is het hier een ander type van inductieplaat maar het resultaat is hetzelfde, het kookvuur kan niet genoeg warmte kwijt en zodoende zit ik met de problemen !  Aan hen om het op te lossen of om er een mouw aan te passen en niet door mijn vuur steeds te laten zijn zin doen en de temperatuur verlagen, zoals het nu doet.  Ik wil snel wat eten op tafel toveren, ik weet ook wel dat we tijd genoeg hebben maar wanneer je daar aan begint dan wil je ook vrij snel daarna aan tafel zitten, zeker als je weet dat het ook anders kan dan zoals het nu werkt !  Zo zit er een "boost" functie op en als ik mijn aardappelen snel wil aan de kook brengen dan gebruik ik dat, als ik dan ook nog wat van vlees wil bakken dan wil dat gedeelte van de kookplaat niet hoger staan dan op 7, wat meestal amper genoeg is om deftig te bakken, hangt natuurlijk ook van de pan zelf af.

Dan heb ik de verwarming voor in de badkamer nog wat bestudeerd maar ik zou me daar zelf eens deftig moeten aan zetten zodat ik de timer daarvoor heb gezet dat ik die steeds terug kan gebruiken en niet alles moet zetten.  Ik zet die namelijk nu alleen op wanneer we een douche nemen, zelf heb ik dat niet nodig maar die vent van mij heeft steeds maar kou en eigenlijk heb je daar ook niet dadelijk warm genoeg mee.  Ik douche me steeds met de deur half open van de badkamer . . . en als je dan de verwarming hebt op staan . . . dan houdt die daar rekening mee en warmt wat minder !  Zo zie je maar dat tegenwoordig alles voorzien is op besparing maar we zien wel hoe we dat in de toekomst zullen doen, nu staat ze af.

En natuurlijk staat onze vloerverwarming ook uit, dat scheelt natuurlijk wanneer je weer de verwarming op zet, dan wil je ook dat het steeds warm is in huis maar je moet wel voor iedere dag die instellen, iedere dag van de week wel te verstaan.  Mensen die nog uit werken gaan die hoeven tijdens de dag hun verwarming niet aan te zetten of wel heel laag zetten, wij zijn de ganse dag thuis en dan wil je ook warm genoeg hebben, ook al ben je wel tussendoor met bepaalde dingen bezig, niet iedereen heeft het even warm.  Ik denk dat bij de echtgenoot dat ook komt door zijn slechte doorbloeding, die ook mee de oorzaak is van zijn ziekte.

Zo krijg je dus je dag ook door, ondertussen heb ik alweer de was mooi opgeruimd, alles op kleerhangers gehangen en daarna nog mijn droogrekje opgeruimd, bloemen water gegeven maar eerst de tomaten geplukt zodat ik er nu weer genoeg liggen heb om een ovenplaat te vullen.  Misschien beginnen we daar dan wel weer eens aan !

Nog een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe en wanneer het mooi weer is dan zal je ons ook wel buiten zien, woensdag zou ook nog een mooie dag zijn maar dat valt ook nog af te wachten, nog een heel fijne dag en vergeet niet te genieten van alles !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!