dinsdag . . .

 

Een heel fijne dag voor iedereen toegewenst, of het ook een mooie dag zal worden is nog afwachten, gisteren was in ieder geval maar wisselvallig.  Wordt vandaag beter, geen idee !!!

In ieder geval heb ik gisteren wel heel wat werk verzet, ik had dat wel voorzien maar niet dat het in zulke tijd zou gedaan zijn, dus eigenlijk heb ik wel degelijk goed doorgewerkt !  Zo begon ik reeds op de middag met stofzuigen, overal dus, ik kreeg van de echtgenoot echt geen seconde rust want hij zat de ene keer weer voor dit en dan weer voor wat anders te zagen met de woorden : gij doet nu nooit eens iets voor mij !   Wat helemaal niet waar is maar ja, als er iemand klappen krijgt dan ben ik het wel, figuurlijk dan wel te verstaan !  

'k Had al wat opgezocht op internet want hij zat te zagen dat er wat aan zijn tandprothese scheelde, het is niet gebroken maar de tanden komen er langs de onderkant eigenlijk zo goed als doorheen, dat mag niet en dan zou er wel eens een breuk kunnen voorvallen, zonder dat hij er zelf wat kan aan verhelpen eigenlijk.  Dus we zochten iemand om de tanden te herstellen . . . want waar hij vroeger ging daar kwam hij niet meer, ik rij daar niet meer naartoe, waren zijn eigen woorden.  En na wat gezaag en gezever ben ik in gang geschoten maar zo eenvoudig is dat nu ook weeral niet, je woont in een andere omgeving en waar vind je dan iemand die dat wil herstellen ?!  Dan maar op goed geluk gezocht en gevonden, niet zo erg ver van hier eigenlijk waar wij wonen en goed te bereiken ook.

Dadelijk een afspraak gemaakt ook en binnen dit en een paar dagen zou alles achter de rug moeten zijn.  We zullen zien wat het zegt en als we daar goed terecht kunnen dan zal er nog wel eens naartoe gegaan of gereden worden, dus we leven op hoop van zegen voor de tandprotheses die we hebben.  Weer een zorg minder en zo ben je maar bezig met alles en nog wat en uiteindelijk gaat je dag voorbij zonder dat je ergens resultaat ziet.

Alleen van dat poetsen zie je wel dadelijk resultaat al zou ik nog wel wat moeten opknappen : onze dampkap eens deftig onder handen nemen, buitenkant dan wel te verstaan, maar ja, ook dat zal je achteraf wel zien dat het er anders voor komt, ik wil dat ook nog gedaan krijgen.  

En dan ben ik zowat met alles rond . . . behalve het strijken.  Zo ben ik eergisteren, zondag dus, begonnen met wassen, op zaterdag was er een feestje voor onze oudste dochter en haar echtgenoot, ze waren 25 jaren getrouwd en dat werd gevierd, de zon was van de partij en het heeft bij iedereen zo goed gesmaakt dat ze niet echt veel overschot hadden.  

Zo zou het iedere keer moeten zijn eigenlijk maar dat wil zeggen dat het ook lekker was en dat kan ik vast en zeker beamen.  Iedereen kon gerust van alles proeven, het waren porties die niet groot waren maar dat was er net goed aan, zo kon iedereen wel van alles eten en ook van het gemarineerd spek hadden ze voor iedereen een lap voorzien, dat is voor de meeste mensen een favoriet en ze lieten het zich dan ook allemaal smaken.  Of ik echt van alles heb gegeten, ik denk het niet, van een gewone kippenbrochette heb ik niet gegeten, wel andere dingen die ook lekker waren, ik hou meer van kalkoenbrochettes.

Dus gisteren heb ik dan onze hele woning onder handen genomen en dat loont zich nu, tenminste, als er niemand met vuile voeten binnen komt lopen want dat zou wel eens kunnen zijn.  Alles zo goed als het kan opgeruimd en gepoetst dus.   Ikzelf liep er dan ook vrij bezweet bij, zeker als je weet dat ik eerst met de stofzuiger ben rond geweest en daarna alles met nat heb gepoetst wat er kan gepoetst worden, van de berging, tot het toilet, de slaapkamers, de hal en de woonkamer met keuken, het heeft zijn rechten gehad en daar moeten we het maar mee stellen.  Nu hier en daar de kleine dingen nog eens onder handen nemen en strijken en ja, dan zal mijn dag er misschien vandaag zo wel uit zien dat alles weer op orde is.  Maar dat weet je nooit vooraf, we duimen dat ook dit weer in orde komt en dan kan ik deze avond gerust gaan slapen.

Gisteren zo doorgewerkt en vandaag nog maar eens en dan zal het wel goed genoeg zijn om er weer even mee verder te doen zeker ?!

Nog een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe en geniet je van jullie dag !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!