Zaterdag en tevens weekend . . .


 

Reacties

  1. En dit wordt hier een relax weekend na al die drukte van de voorbije weken Chris. Intussen is het ook veel minder heet zo'n 18 gr wat een verschil met de vorige dagen toen het hier boven d e30 ging! Houd het daar ook maar gezellig en rustig en een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben vandaag onze tuintafel in mekaar gezet zoals het hoort en op de plek gezet waar we ze graag zouden zien op ons terras. Dat was eerst nog wel een discussie over wat waar gezet moest worden maar ik had het zo in mijn gedacht en dan kan ik net langs de ene kant langsheen de stoelen gaan evenals langs de andere kant. We hebben immers een raam tot op de grond in het keukengedeelte en iets verder in diezelfde muur zit de schuifdeur van het terras, niks gemakkelijker dan langs die beide zijden weer naar binnen kunnen en ook handig om te verluchten. Of ze daar nu in het vroege voorjaar ook zo goed staat weet ik niet goed, omdat daar bovenaan een opening is tussen de balkons die boven ons zijn en daar kan wat meer water of sneeuw of hagel naar beneden komen maar alleen recht naar beneden, zo erg breed is die opening dan ook weer niet ! Ik wil gewoon mijn bloemen zien staan van binnen uit en ook staan daar meestal onze standenstoelen die we gebruiken om wat van de zon te genieten, en gewoon ook wat uit te blazen na het poetsen en dergelijke. Dan heb ik deze voormiddag verder voor het eten gezorgd, gestofzuigd zodat ik in de namiddag de living nog kon doen, na met isomo bezig te zijn is dat wel nodig al hadden we niet echt stukken die in bolletjes uiteen vielen maar toch. Nu ben ik weeral een week of wat gerust en dat wil ik ook wel eens wanneer het goed weer is om te wandelen. De echtgenoot was wandelen en toen heb ik de rest allemaal hier gedaan gekregen. Maar op de middag toen was het kot te klein, ik vraag hem of hij gebakken aardappelen wil, geen antwoord en ik ken hem, als hij die niet krijgt dan is hij in staat om niks te eten, duw wat doe ik : ik bak op de middag een pan met vis, hondshaai, en ik warm een portie saus op die ik op voorhand heb gemaakt, een soort provençaalse saus,ik bak die voorgekookte aardappeltjes in een andere pan. Nadat ik nat in het zweet dit alles gedaan had toen hoorde ik hem zeggen : ge weet toch dat ik geen gebakken aardappelen nodig heb, ik wil mijn aardappelen kunnen prakken !!! Ik dacht dat ik door de grond ging, waarom laat hij mij dan al dat werk eraan doen, dan had ik ze gewoon kunnen koken ook, daar moest ik me niet voor in het zweet werken. Moet ge weten dat ik in de voormiddag dan ook nog eens met de was en het drogen van gewassen stukken zat ! Ik heb mijn mond maar dicht gehouden en gezegd dat ik het gevraagd had maar geen antwoord had gekregen . . . "daar wist hij niks van !" Ofwel zat hij met zijn gedachten ergens anders of hij hoort niet goed meer, eender wat er scheelt maar het is niet de eerste keer dat hij bepaalde dingen niet heeft gehoord, ook al zijn ze tegen hem gezegd geweest of in dit geval gevraagd.
      Ach ik ga me nog wat rustig in de zetel zetten en straks een douche nemen om al dat zweet van me af te spoelen zodat ik goed kan slapen, dat was in de vorige nachten wel wat minder goed gelukt maar ik heb toch telkens een aantal uren goed geslapen. Als ik nu nog eens een wandeling kon maken en mijn benen uitstrekken en inspannen dan was ik tevreden, zal niet meer voor vandaag zijn, het is genoeg geweest. Wat ik seffens wel ga boven halen is een fles wijn, witte en rode, we ziel wel welke we drinken. Ik weet dat dit gaat smaken !
      Nog een heel fijne zaterdag !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!