woensdag . . .

 


Een heel fijne woensdag, ook al zal er misschien weer een beetje regen vallen tussendoor, we maken er toch ook een mooie dag van.  En we zijn dus al in de helft van de week aangekomen, wat we gaan doen of wat er nog moet gebeuren, wel er zou nog veel moeten gedaan worden en dan vooral aan onze wifi, die valt steeds maar weg.

Zo heb ik al weken last van die uitval van de wifi, heel vervelend terwijl je iets moet printen, ook wanneer je iets wil uploaden of gewoon downloaden, het lukt je niet en steeds wordt dit onderbroken . . . en kan je opnieuw beginnen of gewoon de boel sluiten.

Zo kreeg ik al een nietszeggende mail van een dame doorgestuurd maar je moet dan zelf wel alle problemen oplossen.  En als die nu niet op te lossen zijn zo maar in één-twee-drie, wat doe je dan ?!  Ik kreeg van iemand van telenet ook de opdracht om de modem eens te verzetten naar fabrieksinstellingen . . . maar ik vond nergens het punt waar ik dat moest doen, ik zag geeneens wat erop stond.  Een pillamp erbij gehaald, een mesje in de aanslag want ja, wat was een "puntig voorwerp" zoals zij het benoemen, dat is puntig volgens mij maar ik nam ook een vulling van een parker bij de hand, samen met een kleine schroevendraaier die hier steeds in een kast ligt.  Maar niks gekort, ik kon daar gewoon niet aan, het was dan ook de onderkant nog van die modem en je bent dan wel een jonge 75-jarige en wil dat wel proberen maar het lukt je niet naar behoren.  Ik vond eerst niet de plek waar ik moest zijn op die modem, zocht wat op in het internet en probeerde maar met die schroevendraaier om te doen wat me werd opgedragen . . . maar het lukte me niet.  Hoe het komt en waar ik precies moest duwen, geen idee, waarschijnlijk duwde ik niet op de goede plek of ja, wat nog kan het zijn, ik weet het niet, het lukte me dus niet.  

Ik nat in het zweet, weer terug de zetel in om even uit te blazen, komt die vent van mij binnen, en vroeg me hoe het zat, wel goed, zo lang hier alles maar een stil is, was mijn antwoord, "want ik ben het dik moe aan het worden dat je  nooit wordt geholpen zoals het hoort, kunnen ze dat niet zelf komen doen?!"  Maar dan schermen ze al dadelijk met de woorden : "dat gaat u dan wel geld kosten !", ja, dat kan wel zijn maar als het dan ook gedaan is dan kan me dat niet zoveel schelen, al durven die van telenet wel wat vragen om eens over en weer te komen !

Tot nu toe werkt alles weer volop maar voor hoe lang nog, ik weet het ook wel dat het internet iets eerder wispelturig is en dat het in golven werkt, hangt ook af van je buren en ik weet bij ondervinding dat je in nieuwe gebouwen daar wel veel last kan van hebben.  We hebben al heel wat meegemaakt maar de tijd voordat we verhuisden ging het echt wel heel goed in de vorige woonplaats, daar waren we toen met 36 appartementen en even veel aansluitingen dus mogelijk, wat ook zo wel zal zijn.  Nu zijn het er 'maar' 20 in totaal, dat zou dus redelijk goed moeten lukken, tenzij de kabel die hier naar binnen komt niet sterk genoeg is . . . en de wifi is draadloos maar moet wel door iets gevoed worden !

Samen met de echtgenoot nog eens gaan kijken waar precies dat zou zijn dat ik zou moeten resetten, die zag het ook niet zo goed en we hebben het maar gelaten zoals het was.  Ik zal nog wel ergens eens iemand aan de lijn krijgen die wil luisteren en eindelijk toch iemand zal sturen, met het gedacht ik mijn hoofd : als je lang genoeg zaagt krijg je toch misschien wat je vraagt.

En daarna hebben we ons in de zetel wat gezet, nog even over andere dingen gepraat en dat was het dan voor wat er gisteren werd gedaan.  'k Heb ook nog onze koffiemachine ontkalkt, de waterkoker ook een beurt gegeven en daarna alles mooi afgewassen en proper terug gezet voor verder gebruik.  Ach, dat was het zowat, veel meer valt er niet te vertellen, alleen als ik in de nacht die komt niet goed heb geslapen, mag je het op rekening zetten van telenet, ik kan er niet aan doen maar ze hangen me de keel uit met al hun tralala, in de plaats van zelf eens ter plekke te komen controleren hoe de toestand er is doen ze je een hele dag zweten en uiteindelijk kan je nog zelf alles betalen ook, logisch, neen toch ?!  Kon ik daar maar al verandering in brengen !!!

We nemen soms onze wensen wel voor werkelijkheid maar wat niet is kan nog komen dus toch maar afwachten, als er weer zo een dame aan de telefoon hangt en me zegt wat ik moet doen dan zullen ze er toch niet goed van zijn.  Ik wil wel doen wat ze zeggen als het zin heeft en als ze precies kunnen uitleggen over het hoe en waarom maar als het daarna op niks uitdraait dan pas ik er voor, we zullen zien zei de blinde . . . !

Nog een heel fijne dag wens ik je toe en hopelijk geraken ook mijn perikelen vrij goed opgelost.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!